Prosim Vas ako sa da vybrat palivovy filter (nadoba) - mne to akosi nechce von a nerat by som nieco "urval"
Dakujem
Palivovy filter astra 1,7DTL
- Reklama
neviem ako to mas ty, ale pri palivovom filtri na 2.0 dti (mas to asi podobne) sa nadobka nevybera, meni sa iba vlozka filtra. odpoji sa privod a vyvod paliva ku filtru (2 hadice na rychlospojky pod oknom) a navrchu sa povoli skrutka - ta sa vytiahne, das dole zhora vrchnak, vyberies vlozku - miesta tam je akurat na vybratie a nic viac. das novu vlozku, gumicky (mala na srube, velka pod vrchnak) a utiahnes. napojis hadice a skusis natocit... trosku bude zavzdusnene, ale tak na 3-tie natocenie uz by malo ist normalne, trosku nechas prebehnut nech nataha naftu aj do filtra....
---------------------------------
Opel Zafira 2.0 DTi 16V, 11/2002
Opel Zafira 2.0 DTi 16V, 11/2002
-
-
Tak popis, od laika hraboše v motoru, možná budu některé věci opakovat.
Motor 2,0dti astra caravan 99. Palivový filtr je u motoru v zadní části u okna, takový černý plastový váleček, vedou do něj tři hadičky. Pomocí thorx klíče se odšroubuje horní šroub, nadzvedne se deklík a posune se dopředu. Hadičky mi to dovolily, takže jsem nic neodpojoval. Pak se vytáhne starý filtr nahoru, těsnění kolem filtru a dá se nový i těsnění. Malé těsnění je navlečeno na horním šroubu.Doleje se nafta, ať je nádobka plná(chvíli jsem počkal až se nacucá filtr), vloží se kryt a zašroubuje šroubek. Toť vše a kdyby to tu tak bylo popsáno, tak na mě nevyběhne manželka, že jsem jí pokazil auto, bo jsem to musel startovat asi 25x, bo jsem tam nedolel tu naftu.
Motor 2,0dti astra caravan 99. Palivový filtr je u motoru v zadní části u okna, takový černý plastový váleček, vedou do něj tři hadičky. Pomocí thorx klíče se odšroubuje horní šroub, nadzvedne se deklík a posune se dopředu. Hadičky mi to dovolily, takže jsem nic neodpojoval. Pak se vytáhne starý filtr nahoru, těsnění kolem filtru a dá se nový i těsnění. Malé těsnění je navlečeno na horním šroubu.Doleje se nafta, ať je nádobka plná(chvíli jsem počkal až se nacucá filtr), vloží se kryt a zašroubuje šroubek. Toť vše a kdyby to tu tak bylo popsáno, tak na mě nevyběhne manželka, že jsem jí pokazil auto, bo jsem to musel startovat asi 25x, bo jsem tam nedolel tu naftu.