Ahoj!
Chci se zeptat, zdali se Vam v zime taky ozyvaji pazvuky z podvozku pri prejeti nejake nerovnosti. Trva to asi 5 minut, pak je klid... Nechate si necim postrikat podvozek pred zimou?
Diky za rady!
K.
Podvozek a pazvuky
- Reklama
To je normalne - vplyvom zimy stuhne ta pryz a preto to vydava take zvuky. Aj mne sa to raz objavilo - ale hned to aj zmizlo.tokin píše:Mám s tím ty samé zkušenosti, pazvuky se ozývají např. při přejetí zpomal.pásu na silnici. Jde mi to jako od přední nápravy ale rozléhá se to po celém voze. Prý stačí prostříkat silentbloky nápravy např. WD 40, zřejmě je to na nějaké olejové bázi pro pryž.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
-
Ja mám podobný problém a vonku je 25 nad nulou. Mám vymenené tlmiče zn. Biltema (Made in Sweden). Kamarát mi to priniesol. Jeden ma stál 990 Sk. Doma som si to vymenil a chvíľu bolo všetko OK. Asi po týždni sa začalo prejavovať akési klepanie pri prejazde nerovnosti. Tak som to riešil WD 40 a opäť bol chvíľu pokoj. Lenže keď sa to asi vyparilo som na tom načom som bol predtým. Takže dnes som ich dal dole a nastriekal tam nejaké mazivo od Wurthu, ktoré nesteká zo zvislých plôch a tvorí akýsi povlak. Ale práve som sa vrátil domov a počujem to zase.... Tlmiče sú plynové.
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1