lamda sonda
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
-
lamda sonda
Ahoj všem,mám problém nemužu povolit lamda sondu ze starých svodu,které mi praskli.Máte prosím návod jak ji povolit?Díky všem za odpovědi,jestli by někdo chtěl ty svody prodat mužeme se nějak domluvit.Opel AstraG 1.6 16v X16XEL
- Reklama
Můžeš mi prosím tě napsat,jak se chová motor při prasklých svodech???Je to znát akusticky???Díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
-
-
díky za info....když jedu z kopce třeba na 3,tak mi jde nějaký pazvuk jako do řadičky....jde to z motoru,ale cítím to na páce.....to vše se děje zpravidla při 2000 otáčkách,pak to pomine.Hledal jsem jen souvislost.Tak díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Má Astra G
Má Astra G
souhlas, nekdy stací coca cola, potom kolem závitu zahrívat tak, aby závit sondy byl chladnejsí,Trdlo píše:No vyndat starou lambdu bývá někdy problém. Zkoušej odrezovače, penetrační oleje, ale pravděpodobně ji naonec stejně utrhneš. Já když jsem měnil lambu tak mi nakonec taky ulítla a musel jsem nechat zbytek ze svodů vyjiskřit....
a pritom povolovat, ale né medvedí silou, pokud nepoleví, rozhodnout co zlikvidovat a to rozbrousit.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Luboš X17DTL
Re: lamda sonda
Pokud je máš venku, což předpokládám, nahřej autogenem tu navařenou matici kolem sondy a povol. Snaž se to nahřát co nejrychleji, ať se ti nenahřeje i závit sondy, to by pak nešlo. Pokud nepůjde napoprvé, zkus přitáhnout a pak povolit. Hlavně musíš škubnout. Jinak, co nejde silou, jde ještě větší silou. Na srazu Oplů v Milovicích jsem to nahříval dokonce propanbutanovým vařičem.Hbitý Panter píše:Ahoj všem,mám problém nemužu povolit lamda sondu ze starých svodu,které mi praskli.Máte prosím návod jak ji povolit?Díky všem za odpovědi,jestli by někdo chtěl ty svody prodat mužeme se nějak domluvit.Opel AstraG 1.6 16v X16XEL
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám nyní stejný problém. Nereguluje mi lambda ve volnobězích a tak jsem sehnal novou a nyní se snažil povolit. Povolovač šroubů nic. Zahřátí horkovzduškou na cca 600 st. nic. Takže ještě jeden pokus a pak plamen. Jinak to nevidím. Co vy na to? A to se mi ještě utrh spodní M6 šroubek na ten Al kryt svodů. Když se daří, tak se daří.
Skus brzdovou kapalinu,když si nevím rady tak mě vždycky pomůžeJiří Pávek píše:Mám nyní stejný problém. Nereguluje mi lambda ve volnobězích a tak jsem sehnal novou a nyní se snažil povolit. Povolovač šroubů nic. Zahřátí horkovzduškou na cca 600 st. nic. Takže ještě jeden pokus a pak plamen. Jinak to nevidím. Co vy na to? A to se mi ještě utrh spodní M6 šroubek na ten Al kryt svodů. Když se daří, tak se daří.
- Luboš X17DTL
hm tak jak to tady ctu tak mam v haji svody... muzete nekdo napsat kolik to tak zhruba stoji? Mam uplne stejne priznaky,po ranu to je slyset hodne a jak trochu proslapnu plyn (volnobeh je kolem 1300ot/min) nad 2tis ot/min. tak spadne volnobeh do normalnich otacek kolem 800 a motor ztichne...
Opel astra G caravan, 11/1999, 1,6 16V, muj druhy milacek :) - škoda jí...
Současnost:
Opel astra H caravan, 10/2006, 1,9 CDTI (Z19DT), výbava elegance (8xairbag, ABS, ASR, ESP, DPF, 6kvalt, auto klima, tažné...),
úpravy: 18" ALU (225/40ZR18), přední děrované kotouče Zimmerman + desky Texstar
Současnost:
Opel astra H caravan, 10/2006, 1,9 CDTI (Z19DT), výbava elegance (8xairbag, ABS, ASR, ESP, DPF, 6kvalt, auto klima, tažné...),
úpravy: 18" ALU (225/40ZR18), přední děrované kotouče Zimmerman + desky Texstar
No kluci nejsem automechanik a ani žádnej domácí kutil, ale dovolím si s touhle teorií nesouhlasit. Asi by to vše mělo logiku, že se ty prasklý svody po ohřátí zatáhnou, ale jak mi potom vysvětlíte, že to nedělá při nižších venkovních teplotách, kdy jsou svody chladnější, a to tak že vůbec ?
Mobil : 602318645