Nefungující dálkové zamykání
-
Nefungující dálkové zamykání
Prosím o pomoc, nefunguje me dálkové zamykání na Astře G Caravan. Vyzkoušel jsem snad už všechno: výměna baterky, následný pokus o synchronizaci, synchronizace s náhradním klíčem, kontrola pojistek, ještě jedna výměna baterky (pro jistotu), prostě už si nevím rady... Pokud někdo znáte možné řešení, dřív než vypláznu šošony v servisu , prosím poraďte. Martin V.
- Reklama
Píšeš, že jsi zkoušel synchronizaci s náhradním klíčem, ale nepochopil jsem jestli to šlo, nebo ne. Takže nevím, jestli je problém v klíčku nebo v autě.
Já jsem měl problém s klíčkem (někdy fungoval a někdy ne, ale led svítila skoro vždy!) a problém byl v držáku baterie v klíčku. Ten držák byl uvolněný v plošném spoji a to na obou koncích. Dá se to zaletovat, ale je tam dost špatný přístup. Problém se mi vyskytl skoro současně u obou klíčů.
Já jsem měl problém s klíčkem (někdy fungoval a někdy ne, ale led svítila skoro vždy!) a problém byl v držáku baterie v klíčku. Ten držák byl uvolněný v plošném spoji a to na obou koncích. Dá se to zaletovat, ale je tam dost špatný přístup. Problém se mi vyskytl skoro současně u obou klíčů.
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
-
V horším případě budeš mít problém že máš jinou řídící jednotku než na kterou je klíček naprogramován, takže budeš muset nechat naprogramovat klíček... A v nejhorším případě budeš mít stejný problém jako já, tedy bloknutou řídící jednotku, takže v Oplu ti nebudou moci naprogramovat klíček
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Možná to funguje i bez zaříkávání , ale doporučuji vyzkoušet pro jistotu také osvědčený postup od přítele Etzolta. Cituji:kukik20 píše:Ahoj,skus strčít klič do zapalovaní otočit aby se ti rosvítily kontrolky.Zapni směrovku do prava napočítej do 10 a pak zmačkni klíč na zamknutí.
"Dálkové ovládání centálního zamykání - synchronizace
Dálkové ovládání centrálního zamykání se musí synchronizovat např. tehdy, pokud výměna baterie trvala déle než tři minuty nebo je automaticky zablokovaná vysílací jednotka kvůli častému používání mimo dosah signálu.
- Zapneme zapalování a klíč necháme alespoň třicet sekund v zámku, aby se mohla zapnout řídící jednotka v modulu synchronizace.
- Zatímco je klíč zapalování v zámku, krátce stiskneme jedno ze dvou tlačítek dálkového ovládání. Jednorázovým odemknutím a zamknutím se potvrdí naprogramování."
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
-
Pro Spin
To vše jsem už udělal. Synchronizoval jsem alespon 1000x a nic. Asi bude chyba v rozdílných systemech jednotky a klice. Jo jo bazary...
To jo, tomuhle bych u Astry rozumněl, ale předchozí návod mi připadal nějaký šamanský.Spin píše:
"Dálkové ovládání centálního zamykání - synchronizace
Dálkové ovládání centrálního zamykání se musí synchronizovat např. tehdy, pokud výměna baterie trvala déle než tři minuty nebo je automaticky zablokovaná vysílací jednotka kvůli častému používání mimo dosah signálu.
- Zapneme zapalování a klíč necháme alespoň třicet sekund v zámku, aby se mohla zapnout řídící jednotka v modulu synchronizace.
- Zatímco je klíč zapalování v zámku, krátce stiskneme jedno ze dvou tlačítek dálkového ovládání. Jednorázovým odemknutím a zamknutím se potvrdí naprogramování."
END
Re: Pro Spin
Tak se modli aby si neměl ten problém co já To by ses musel smířit s tím že to prostě fungovat nebudeBoleslavak píše:To vše jsem už udělal. Synchronizoval jsem alespon 1000x a nic. Asi bude chyba v rozdílných systemech jednotky a klice. Jo jo bazary...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
Když jsem koupil svoji Astři, tak dálka v klíčích taky nefungovala. Dostal jsem ale s každým klíčem takový přívěšek, na kterym jsou dvě čudlítka. Jedním zamykám a odemykám a druhý je nevyužitý. Je tam ale obrázek odemknutí/zamknutí kufru. Tak by jsi si možná mohl pořídit něco podobného...
Astra Caravan G 2.0DI, 1999, Y20DTL