Nefungující dálkové zamykání

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Boleslavak

Nefungující dálkové zamykání

Příspěvek od Boleslavak » 07 srp 2007, 17:22

Prosím o pomoc, nefunguje me dálkové zamykání na Astře G Caravan. Vyzkoušel jsem snad už všechno: výměna baterky, následný pokus o synchronizaci, synchronizace s náhradním klíčem, kontrola pojistek, ještě jedna výměna baterky (pro jistotu), prostě už si nevím rady... Pokud někdo znáte možné řešení, dřív než vypláznu šošony v servisu :( , prosím poraďte. Martin V.

Reklama

spermin

Příspěvek od spermin » 07 srp 2007, 22:24

Zkontroluj kontakty v klíči.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Spin

Příspěvek od Spin » 07 srp 2007, 22:58

Píšeš, že jsi zkoušel synchronizaci s náhradním klíčem, ale nepochopil jsem jestli to šlo, nebo ne. Takže nevím, jestli je problém v klíčku nebo v autě.
Já jsem měl problém s klíčkem (někdy fungoval a někdy ne, ale led svítila skoro vždy!) a problém byl v držáku baterie v klíčku. Ten držák byl uvolněný v plošném spoji a to na obou koncích. Dá se to zaletovat, ale je tam dost špatný přístup. Problém se mi vyskytl skoro současně u obou klíčů.
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 08 srp 2007, 13:58

Spin píše:........
Měl jsem to úplně stejně, opravu spoje mi udělali v servisu kam jezdím zdarma :lol:
Astra G 1,8 16V caravan, automat

kukik20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukik20 » 08 srp 2007, 17:33

Ahoj,skus strčít klič do zapalovaní otočit aby se ti rosvítily kontrolky.Zapni směrovku do prava napočítej do 10 a pak zmačkni klíč na zamknutí.

Boleslavak

Příspěvek od Boleslavak » 08 srp 2007, 20:09

Diky moc za vsechny postrehy, postupne to vyzkousim a uvidime. Rezervni klic mam bez dalky, protoze astricka je z bazaru a co mi dali to mi dali.... :o Zkusil jsem dat do zapalovani rezervni klic a dalku rozchodit, ale nic... Centrál jinak funguje bezchybne... a LEDka na dalce svítí jak má...

Martin

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 08 srp 2007, 22:02

kukik20 píše:Ahoj,skus strčít klič do zapalovaní otočit aby se ti rosvítily kontrolky.Zapni směrovku do prava napočítej do 10 a pak zmačkni klíč na zamknutí.
:shock: :shock: A nějaké zaříkávání k tomu?? :D
Ne sorry, ale tohle slyším fakt poprvé. :wink:
END

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 srp 2007, 22:36

V horším případě budeš mít problém že máš jinou řídící jednotku než na kterou je klíček naprogramován, takže budeš muset nechat naprogramovat klíček... A v nejhorším případě budeš mít stejný problém jako já, tedy bloknutou řídící jednotku, takže v Oplu ti nebudou moci naprogramovat klíček :roll:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Spin

Příspěvek od Spin » 08 srp 2007, 23:06

kukik20 píše:Ahoj,skus strčít klič do zapalovaní otočit aby se ti rosvítily kontrolky.Zapni směrovku do prava napočítej do 10 a pak zmačkni klíč na zamknutí.
Možná to funguje i bez zaříkávání :) , ale doporučuji vyzkoušet pro jistotu také osvědčený postup od přítele Etzolta. Cituji:

"Dálkové ovládání centálního zamykání - synchronizace

Dálkové ovládání centrálního zamykání se musí synchronizovat např. tehdy, pokud výměna baterie trvala déle než tři minuty nebo je automaticky zablokovaná vysílací jednotka kvůli častému používání mimo dosah signálu.
- Zapneme zapalování a klíč necháme alespoň třicet sekund v zámku, aby se mohla zapnout řídící jednotka v modulu synchronizace.
- Zatímco je klíč zapalování v zámku, krátce stiskneme jedno ze dvou tlačítek dálkového ovládání. Jednorázovým odemknutím a zamknutím se potvrdí naprogramování."
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001

Boleslavak

Pro Spin

Příspěvek od Boleslavak » 09 srp 2007, 07:31

To vše jsem už udělal. Synchronizoval jsem alespon 1000x a nic. Asi bude chyba v rozdílných systemech jednotky a klice. Jo jo bazary...

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 09 srp 2007, 18:16

Spin píše:
"Dálkové ovládání centálního zamykání - synchronizace

Dálkové ovládání centrálního zamykání se musí synchronizovat např. tehdy, pokud výměna baterie trvala déle než tři minuty nebo je automaticky zablokovaná vysílací jednotka kvůli častému používání mimo dosah signálu.
- Zapneme zapalování a klíč necháme alespoň třicet sekund v zámku, aby se mohla zapnout řídící jednotka v modulu synchronizace.
- Zatímco je klíč zapalování v zámku, krátce stiskneme jedno ze dvou tlačítek dálkového ovládání. Jednorázovým odemknutím a zamknutím se potvrdí naprogramování."
To jo, tomuhle bych u Astry rozumněl, ale předchozí návod mi připadal nějaký šamanský. :wink:
END

kukik20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukik20 » 09 srp 2007, 18:42

Jasny v poho ja nevěděl jak jinak to napsat,ale to mi poradil znaměj v servisu,když mi to nešlo a pomohlo!!! :lol:

AstraMan
Moderátor

Re: Pro Spin

Příspěvek od AstraMan » 09 srp 2007, 20:16

Boleslavak píše:To vše jsem už udělal. Synchronizoval jsem alespon 1000x a nic. Asi bude chyba v rozdílných systemech jednotky a klice. Jo jo bazary...
Tak se modli aby si neměl ten problém co já :wink: To by ses musel smířit s tím že to prostě fungovat nebude :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Johnaa

Příspěvek od Johnaa » 10 srp 2007, 09:35

Když jsem koupil svoji Astři, tak dálka v klíčích taky nefungovala. Dostal jsem ale s každým klíčem takový přívěšek, na kterym jsou dvě čudlítka. Jedním zamykám a odemykám a druhý je nevyužitý. Je tam ale obrázek odemknutí/zamknutí kufru. Tak by jsi si možná mohl pořídit něco podobného...
Astra Caravan G 2.0DI, 1999, Y20DTL

Odpovědět