ZÁSADY EKONOMICKÉ JÍZDY
Jako samo, ze kdyz musim predjet, tak to podrazuju. Ale jestli nekdo trochu znate Prahu a v ni Plzenskou ulici...tak to je ulice dlouha nekolik kilometru, jede se skoro porad rovne a vsichni po ni jedou tak sedesat a na ty proste pri te sedesatce je ta petka akorat.....ten motor si to v pohode veme....
- Reklama
zajímavý, asi někdy vemu kameru a natočím jak moje astra jede na různé stupně...
podle čtení předchozích příspěvků mám pocit že tam dávali nejmíň deset druhů převodovek![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
podle čtení předchozích příspěvků mám pocit že tam dávali nejmíň deset druhů převodovek
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Jestli do nekterejch modelu nemontovali spis pridavnou prevodovku s mestskym redukovanym prevodem a pak rychlobehemsovicka píše:zajímavý, asi někdy vemu kameru a natočím jak moje astra jede na různé stupně...
podle čtení předchozích příspěvků mám pocit že tam dávali nejmíň deset druhů převodovek
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
jojo, ja jsem taky PREUCENEJ "EKONOMICKEJ SOFER"... sledovat jen spotrebu je velmi - VELMI - kratkozrake, presne jak pise manli, podtacenim motor (a nejenom motor!) dost trpi, a kdyz 30.000 km clovek setri, jezdi jak posranej a usetri treba 5.000 za benzin, musi pak stejnou casku vrazit do agr ventilu (originl v oplu), no a nebo kdyz se mu podari koupit ten agr treba od Raadyjo za 2jku, zbudou mu 3 tisicovky a muze rovnou zacit dosetrovat na vypalenej katalyzator...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
No Plzeňskou ulicí v Praze jezdím skoro každý týden a pětku bych si tam zařadit netroufl, tak maximálně 4ku, většinou tam jezdím na 3ku dle tacha mazi 50-60 a někdy tam šupnu 4ku, podle nálady. Na 5tku to nejede a otáčky jsou strašně nízko. A né vždycky nízké otáčky znamenají nízkou spotřebu.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
ŽádnejfreeKevinM píše:jaky rozdil (finance) je spotreba 4,8 a 5 na 100km? kdyz nepocitam nahradni dily za rozesranej motor... ?
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Jo u nás něco podobného, akorát že to není žena ale mužspermin píše:Jinak mám v rodině závodnici, která to protáhne na dálnici 160 i 170 běžně.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
HA HA HAmanli2 píše:tim bych se moc nechlubil že máte v rodině muže co vypadá podobně jako ženaa naopak
![]()
![]()
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)