manžeta řadíci paky

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 27 čer 2007, 15:09

sovicka píše:Tak pánové, mohu manzety.wz.cz jen doporučit...

sice www moc lákavé nejsou, ale komunikace parádní a výrobek taky tak.

Dnes mi došly obě dvě manžety (1025 Kč se vším) a hned jsem namontoval - výsledek můžete zhodnotit sami:

Obrázek :arrow: Obrázek :arrow: Obrázek

(škoda jen že ta barva není úplně stejná jako palubka, ale to bych toho už chtěl moc ;) )

na řadičce je výměna fakt jednoduchá bez sešívačky, na řadičku už sešívačku potřebujete - a pěkně silnou - bohužel nemám, takže je to tam zatím jen navléknuté - nicméně funkci plní stejně.
Na www. stránkách se pracuje, tyhle jsou jen pracovní... :wink:

Co se týká barvy, tak to je vždy problém :cry: Každá automobilka má své barevné odstíny a proto je těžko doladit dodatečně tyto barvy kůže.

Ale pokud bych měl min.10 objednávek na manžety určité barvy, tak bych mohl sehnat tu kůži v té požadované barvě, jakou byste potřebovali.... 8)

A sešívačkou to uchytávat je zbytečné...já to u některých aut pouze lepil Chemoprénem a drží to perfektně!!! :!: :wink:
Naposledy upravil(a) gelty dne 27 čer 2007, 15:17, celkem upraveno 1 x.
šijeme manžety na šaltrpáky a ruční brzdy!!! www.automanzety.cz

Reklama

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 27 čer 2007, 15:13

jinak pro ostatní jako info: každou manžetu na řadičku dodávám i se stahovacím páskem, který je již v manžetě navlečen!!! :wink:

A.P.

Příspěvek od A.P. » 27 čer 2007, 15:23

Gelty nebudeš náhodou na srazu v září?
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 27 čer 2007, 15:51

A.P. píše:Gelty nebudeš náhodou na srazu v září?
To je ještě daleko, to nevím... :?

Lubo

Příspěvek od Lubo » 11 črc 2007, 21:28

shadow píše:Skromný dotaz - nemáte někdo odkaz na šikulu sedláře, brašnáře co já vim, kterej by udělat manžetu k fofr klacku i k ručce z kvalitnější kůže za solidní cenu ?
ja som mal manzetu kozenkovu a otrhanu. dal som ju dole a urobil som si z koze (som krajcir). je super. mozem poslat foto. moj email: gazdik3@post.sk caw

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 23 črc 2007, 16:11

Ehm, tady to taky zopakuju :D

Děláme i manžety na RUČNÍ BRZDY, stejná kůže jak na manžety řadiček (fofrklacků :lol: ) stejně barevné prošití...a cena je taky stejná :wink:
tedy v černém stojí jedna manžeta 450,- a s barevným 460,- a plus 65kč poštovné :cry: nebo osobní odběr :wink:

Kdo se kouká do našeho ceníku na webu, tak pro klubáky jsou platné CENY BEZ DPH :!: :!:

Troodon

domaca vyroba manžety

Příspěvek od Troodon » 18 srp 2007, 08:25

V poslednom čase sa mi dosť znepáčila manžeta RP a RB tak som koketoval s myšlienkou ich výmeny a nakoľko posledne 2 mesiace som bol donútený navštíviť Opel servis ( odpálený regulátor alternátora s mostíkom :( ) všimol som si vo vitríne komplet RP aj s manžetou, samozrejme smerovala hneď otázka na servismana či je možné zohnať tu manžetu samostatne a koľko to asi stoji.. Nasledovalo hneď aj vytriezvenie ( zažil som ho takmer zakaždým keď som sa u nich pýtal na cenu nejakej drobnej voloviny ) lebo mi načrtol cenu okolo 3000 Sk !!! či už s DPH alebo bez som neriešil lebo taká cena mi pripadala zlodejina najhrubšieho kalibru.
Rozhodol som sa preto že si tie manžety vyrobím sám aj keď výsledný efekt nebude okúzľujúci ale určite lepšie ako keď spolujazdec čumí na deravú manžetu a mysli si že auto ma najazdene 300 000 km.
Nakoľko nie som krajčír a od toho povolania mam veeelmi ďaleko ( informatik ) dúfal som že to nebude práca na týždeň. Ako prvé som zháňal vhodný materiál, kožu som zamietol z dôvodu ťažšieho spracovania ( nemáme doma špeciálny šijací stroj ). Ostala teda na vyber len koženka, zohnať ju bol pre mňa celkom problém ale vám sa možno podarí nájsť nejaké kúsky ako odpad v čalúnnictvách alebo nejakých remeselníckych dielňach. Ja som to kúpil za 100 Sk v remeselníckom shope, čierna farba, dal som si odrezať 0,5 m, šírka 1 bm. S dostatočnou rezervou to bude stačiť snáď aj na 3x 2mažety pre Astru, ja som to nevedel odhadnúť a tiež som rátal s tým že urobím nejaké chyby pri strihaní alebo šití, našťastie sa tak nestalo. Ďalej budete potrebovať sťahovacie pásky na upevnenie tých manžiet.

Postup:

- demontovať pôvodné manžety, na RP stačí podobrať zo spodu pod manžetou skrytý rámček a celú manžetu prevrátiť cez hlavicu smerom hore, pod hlavicou je sťahovacia páska, tu treba odstrihnúť
- demontáž na páke ručnej brzdy je tiež podobná, niekomu snáď pomôže keď si predtým demontuje aj kryt pod ktorým je OBD zásuvka ( oplatí sa mať po ruke aj vysávač, pod tým krytom som našiel dosť svinstva, predchádzajúci majiteľ bol fajčiar tak tam bolo sajrajtu požehnane ) Manžeta na RB nebola stiahnutá žiadnou páskou, vyzerá to že tam bola pružná guma na stiahnutie.
- Po demontáži som si podľa pôvodných manžiet načrtol jednotlivé časti na zadnú stranu koženky, rezervu na šitie som nechal približne 1cm, kto si verí môže pôvodne manžety rozobrať a tým získa presnejší tvar tých jednotlivých kúskov, ja som si neveril tak som to kresli od oka, samozrejme rozmery nie su kritické.
- Hlavne ja dôležité dobre si rozmerať ten zúžený priechod pod hlavicou, ja som mal problémy manžetu prevliecť cez hlavu ale nakoniec sa mi to silou podarilo, to bol trest za to že som to robil od oka. Spodný okraj manžety RP sa dá na pôvodný rámik dobre prichytiť, založí sa to do vnútorného žliabku v tom rámiku. Pod hlavicou som pre nasadením ešte vložil sťahovaciu pásku, tou sa to na RP pripevni, prebytočný chvost tej pásky je dobre odstrihnúť aby to koženku neprepichlo.
- Na páke ručnej brzdy to je trošku zložitejšie, pôvodná manžeta tam bola nastrelená spojkami do spodného rámiku, takže vlastnoručná montáž bez špeciálnej pištole nie je možná ale dá sa to pripevniť napríklad prilepením vhodným lepidlom ktoré neleptá plastový rámik alebo ako ja, nechcelo sa mi čakať kým uschne lepidlo tak som do toho rámiku navŕtal otvory a upevnil to tam drôtom ( vid fotky ). Manžetu som stiahol tiež páskou, v pohode tam vošla, prebytočný koniec som odrezal aby sa neničila koženka.

Práca mi išla relatívne rýchle, na každú manžetu som potreboval max 2h, najdlhšie asi trvá to premýšľanie ako to narezať a zložiť. Šitie nie je veľmi vzhľadné ale našťastie sa tie konce aj tak prevracajú a sú teda skryté, spodok je taktiež skrytý, výsledok teda nie je najhorší.
Výsledná cena manžety ak nerátam prácu je cca 20 Sk ( kúsok koženky, par metrov nite a sťahovacia páska ) čo je v porovnaní s cenou ( cca 3000 Sk ) ktorú mi oznámili v Opel servise markantný rozdiel.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima

A.P.

Příspěvek od A.P. » 18 srp 2007, 09:11

Já snad do toho asi taky půjdu. koženku mám koupenou už dávno a jak to tak vypadá není to zas takový problém
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 18 srp 2007, 17:21

koukám, že ti se celkem podařila, tak to gratuluju! :wink:

Pokud to vezmu z mého "profesionálního hlediska" tak koženkou bychom to taky udělali, ale jak dlouho ta koženka vydrží, jaká je to kvalita, vzhled,....? Já si zakládám na kvalitě a styděl bych se, kdybych někomu dělal manžetu a za rok by byla na .... . Proto děláme jen z kvalitní kůže, a nemusím se za naše manžety stydět :P
A taky když už to šijem, tak proč nebýt lepší než soudruzi v Opelheimu a udělat ji i v barvě kůže a barvě prošití dle přání fandy a majitele, že? 8)

A.P.

Příspěvek od A.P. » 18 srp 2007, 17:29

Já myslím že to i z té koženky vydrží dost dlouho. Nakonec i ta origo manžeta co jsem dnes sundal je z koženky a vydržela v docela slušném stavu 9 let . A hlavně já osobně auto za dva roky nejspíš otočím za jiné. Tak snad bude stačit koženka
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 18 srp 2007, 17:36

A.P. píše:Já myslím že to i z té koženky vydrží dost dlouho. Nakonec i ta origo manžeta co jsem dnes sundal je z koženky a vydržela v docela slušném stavu 9 let . A hlavně já osobně auto za dva roky nejspíš otočím za jiné. Tak snad bude stačit koženka
jo, to chápu, mě jen zaráží myšlení, nejen Opelu, ale všech automobilek, hlavně německé výroby...Člověk zaplatí za auto majlant a někdy dokonce i za kožený interiér, ale přesto mu manžetu za pár stovek dají v kožence...a už za 2 a více let je ošoupaná jak nějaká laciná.... :?

A.P.

Příspěvek od A.P. » 18 srp 2007, 17:45

Ale vono by snad ani nevadilo že je origo z koženky ale at nestojí takové prachy (myslím okolo 1000kč) výměna je jednoduchá výrobní náklady podle mě nízké tak proč to nestojí třeba 150.- že
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 18 srp 2007, 17:57

A.P. píše:Ale vono by snad ani nevadilo že je origo z koženky ale at nestojí takové prachy (myslím okolo 1000kč) výměna je jednoduchá výrobní náklady podle mě nízké tak proč to nestojí třeba 150.- že
A kdo říká, že tolik nestojí? Jen si ale k tomu připočti, jejich marži, pak několik dealerů, renomé, náklady na tisíce zam-ců, atd. a vysledek ti dá právě tuto sumu.

Vem si, že třeba naše manžety chtěl nabízet jeden obchod a řekl mi, že chcou, abych šel s cenou o tolik níže, aby se prodejní cena nezměnila, ale oni na tom měli 100% rabat... :shock: :x :evil:
A to je jenom jeden blbý obchůdek a kde máš obrovské dealery, apod..... :roll:

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 25 srp 2007, 14:04

chlapi, tak nějaké další foto manžet v zajímavé barevné kombinaci... :twisted: Obrázek

gelty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gelty » 25 srp 2007, 14:08

a toto je šedé - neboli stříbrné prošití, pro ty, kdo máte stříbrnou metlu na Géčku (Pořád se ptáte, jaký je rozdíl mezi bílou a stříbrnou - šedou) 8) Obrázek

a tady je bílé prošití (akorát je to manžeta pro Golfa..:)) Obrázek

Odpovědět