Nefuguje zamykání pátých dveří
Nefuguje zamykání pátých dveří
Pěkný den. Včera jsem zjistil že u mé Astry Caravan nefunguje zamikání pátých dveří. Zamknu centrálním zamikáním, všechny dveře se zamknou až na páté. Tam se jen hejbne celý ten špalíček zámku (cca 1mm). Po zmáčknutí se dveře otevřou a zapne se alarm. Klíč jde zasunout lehce, ale už s ním neotočím. Předpokládám že mě čeká nový zámek. Nebo máte někdo radu? Popřípadě doporučíte nějaký servis v oblasti Čelákovic, Roztok u Prahy, nebo Barrandova? Kolik bude cca stát oprava/nový zámek? Moc děkuji.
Honza
Honza
Astra Caravan G 2.0DI, 1999, Y20DTL
- Reklama
Re: Nefuguje zamykání pátých dveří
No já jsem měl opačný problém mě nešli dveře zase odemykat ať sem dělal co jsem dělal... ani dálkou ani klíčem....tak jsem to rozebral a celý problém byl v tom jednoduchém mechnizmu který spojuje (nebo rozpojuje) funkci zámku a zamykání dálkou......špatně to tam zajíždělo asi stáří....tak jsem vzal trochu vazelíny a ty plasty potřel a začalo to chodit jako fík......nejprve se na to mrkni a potom řeš kolik to stojí budeš mít určitě nějakou podobnou blbost...... sundej tapec a mrkni na to
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Lépe ti asi nikdo neporadí-ta rada je nejlepší co může být.
Baterku odpojovat nemusíš.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Přesně tak, až budeš mít ten tapec dole tak si zkus zamknout a odemknout dálkou a hned uvidíš čemu se nechce makat tak jak máSaša píše:
Naposledy upravil(a) medva1 dne 26 čer 2007, 09:10, celkem upraveno 1 x.
Jsou tam šroubky s hvězdičkou kolem dokola a dva u toho madla na zavírání.....(některý jsou pod záslepkama) jestli se nepletu...dolů to jde dobře mnohem líp než tapec na normálních dveříchJohnaa píše:Tak snad dnes po práci se na to mrknu. Máte nějakou radu jak nejlíp sundat tapec pátých dveří na caravanu?
Tak to je divný..... nevím jestli si to nepletu s jiným autem ale nemáš jenom ve špatný poloze zamék zadních dveří, jako že je furt na odemčeno.....Johnaa píše:Tak jsem se na to mrknul a neviděl žádný problém. Táhla normálně fungují, jen nevím kde a co je špatně že to nezamkne. Takže zítra asi do servisu
TAk to by asi mělo být správně ( pro odemknutí a zamknutí kufru i dálkou) ale co by se ti tam mohlo vysypat....je strašně jednoduchej mechanizmus.....Johnaa píše:To mě už také napadlo, ale jak jsem psal, klíč lehce zasunu, ale už s ním neotočím. Škvíra zámku je v horizontální poloze.
a když zamkneš dálkou tak to zůstane odemčené???
podle toho co si pamatuju tak od serva (dálkové ovládání) vede táhlo které jen zasouvá a vysouvá takovou packu do prostoru mezi samotná odemykací mechanizmus kufru a mechanizmus zámku (resp. když na něj zatlačíš) a ta packa od serva je tam stále zasunutá tak to jde vždy odemknout (může být zasunutá jen na půl a to už stačí k nesprávné funkci) musí být úplně mimo (to servo funguje defakto jako spojka) když ta spojka vyjede mimo a zatlačíš na zámek podíváš se na to tak to musí projít naprázdno, já měl opačný problém mě se ta packa právě nechtěla zasouvat a nešlo mi to odemykat..... co se týká toho otočení zámku to nevím jestli ti tam nějakej vtipálek něco nestrčil já klíč na kufr použil jen jednou a to když jsem ho spravoval bůh ví jestli mi to funguje
Ano, když zamknu dálko, tak zůstane odemčený a po stlačení huláká alarm. Tu packu co se zasouvá mezi zámek a táhlo otvírání jsem našel. Pravda je, že ji servo nezatlačí úplně. Ale když ji zatlačim prstem, tak to stejně otevřu. Hůř, ale otevřu. Viděl jsem ten machanizmus poprvé a myslím že vím jak asi má fungovat, ale nevím proč nejde . Zámek jsem použil taky jen jednou a to když jsem si to koupil, jestli funguje. Od té doby ne, až teď.
Astra Caravan G 2.0DI, 1999, Y20DTL
Tak to jsem z toho jelen...ale myslím že když jsi na nic nepřišel ty tak pochybuju že páni servisáci vymyslí něco lepšího... myslím že ti to celé vyměníJohnaa píše:Ano, když zamknu dálko, tak zůstane odemčený a po stlačení huláká alarm. Tu packu co se zasouvá mezi zámek a táhlo otvírání jsem našel. Pravda je, že ji servo nezatlačí úplně. Ale když ji zatlačim prstem, tak to stejně otevřu. Hůř, ale otevřu. Viděl jsem ten machanizmus poprvé a myslím že vím jak asi má fungovat, ale nevím proč nejde . Zámek jsem použil taky jen jednou a to když jsem si to koupil, jestli funguje. Od té doby ne, až teď.
PS: stejně to bude nějaká blbost....až ji oběvíš tak se tomu zasměješ
PS: ta packa musí být úplně vyjetá tak aby ty plochy nespojovala pak by to němělo jít odemknout tím že zatlačíš na zámek.... no nic hodně štěstí při bádání