EGR VENTIL
Výfuk je od toho, aby byl špinavej....
Proč myslíš, že se u motorů leští sací potrubí? Myslíš,že je to dobrý mít ho zasviněný od sazí?
Proč myslíš, že se u motorů leští sací potrubí? Myslíš,že je to dobrý mít ho zasviněný od sazí?
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
- Reklama
Já patřím k těm šťastnějším, kterým "Z" motor zaslepit šel (bohužel je nás málo).... mám to zaslepený od roku 2003 a bez problémů... před tím jsem měl F Astru s "X" motorem a to samý....
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
takže motory X- mají jen jednu lambdu?? a Z mají dvě??
Hopla hopla hopla koupil jsem si OPLA Astra G 1.8 85kw Sport
Moje ASTRA
Moje ASTRA
Jj...Ale taky záleží co je nahraný na ŘJ..... jak se tu dočítám, tak i některá Xka mají problémy.
este vam pridam trosku teorie...
http://www.opelclub.sk/article.php?121
http://www.opelclub.sk/article.php?121
---------------------------------
Opel Zafira 2.0 DTi 16V, 11/2002
To nejde tak jednoduše a investice je velká , leda by ses tím živil.spermin píše:Taky mne napadla myšlenka pro OKURU i druhé, kteří hoví PC. Nešel by stáhnout
Program např. od OŤASE, a nahrát do jiné jednotky, takový chiptuning?
Ale je riziko, že ti někdo šlápne do úsměvu, žes mu sku.vil motor....
Muj názor na chiptunning je takový
V žadném připadě nedoporučuji, motor je velmi mechanicky namáhán, a rychleji se opotřebovává.
častěji se musí měnit rozvody, olej, svíčky atd...
Se mi fakt libí jak firmy co dělaj čipec píšou že se motoru nic nestane, sou to fakt magoři, a je to jen klamavá reklama.
V žadném připadě nedoporučuji, motor je velmi mechanicky namáhán, a rychleji se opotřebovává.
Se mi fakt libí jak firmy co dělaj čipec píšou že se motoru nic nestane, sou to fakt magoři, a je to jen klamavá reklama.
Jo JO, všechno je propočítáno na určitý výkon + koeficient zatížení.Okura píše:Muj názor na chiptunning je takový
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
poddimenzovane nie je ten spravny vyraz, ale ano, je to tak, elektronika je nastavena pre co najdlhsiu zivotnost a najnizsie opotrebenie materialov.Luky píše:Jenze vetsinou jsou motory od vyrobce poddimenzovany, takze kdyz jim pridate par koniku, tak je dostanete do optimalnich hodnot.
Tim nerikam vyzdimat ze ctrnactky 130 kobyl
zoberme si opacny priklad, auta pre rallye, (okrem upravy mechanickej) upravuju riadiacu jednotku stale... z jednoduchceho dovodu, hladaju to najlepsie pre konkretne podminky, nie optimum pre vseobecne podmienky. (to je fakt len ako priklad-pre uvedenie dovodov)
no a tak si myslim, ze z temy egr ventil sme sa dostali niekde uplne inde... ale pridat par koni sa da a niekdey to nie je na skodu (samozrejme ze kupou silnejsieho auta tento problem odpada, ale clovek je taky, ze stale chce viac a viac a viac a viac...)
---------------------------------