Na prani par jedincu, kteri se me ptali, kolik zere moje Astra 1,4 16V s kolama 17 " a gumama 215/45 jsem provedl dlouhodoby test.
Napred reknu jak zhruba jezdim. Jezdim kazdy den do prace 17 km tam a 17 km zpet. CCa 8 km jedu Prahou a zbytek po dalnici D5. Nejezdim nejak brutalne, ale ze bych to setril to se take neda rict. Jak vsichni vime, spotreba je na zacatku jizdy nejvyssi.
Po spotrebovani prvni nadrze jsem mel spotrebu 8,2 na 100km a po spotrebovani druhe 8,0 na 100 km (zde pocitejme i spirnty v Milovicich, kde nam ten benzin pekne protejka).
Proto konstatuji, ze spotreba se pohybuje nekde tesne nad 8 litru. Kdyz vemu v uvahu kazdodenii jizdu Prahou a to ze jak jsem jiz naznacoval, ze na zacatku je spotreba nejvyssi, nepripada mi to tak spatne.
Doufam ze jsem zaroven timto presvedcil jedince, kteri tvrdili ze potreba bude nad 10 litru (napriklad Grave Diggera), ze se mylili a ze dodam kuraz tem, kteri premysli o stejnych kolech na stejne silnou Astru.
Spotreba motoru 1,4 16v pri gumach 17/215/45 - update
Spotreba motoru 1,4 16v pri gumach 17/215/45 - update
Naposledy upravil(a) Pitman dne 28 kvě 2007, 21:43, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
No neviem či so to riešil odhadom ,alebo cez palubný počítač.Nenapísal si do akej rýchlosti ideš na dialnici 90 - 110 -130 - viac.Ale ak máš takú spotrebu , tak ti gratulujem.Ináč aj brzdy dostanú riadne zabrať pri takých pneumatikách.Ja mám medzi 8 - 9 litrov pri 205 šírke.A pre zaujímavosť predpísaný rozmer na Astru G je 215/40/R17.A to už je na roztrasenie celého podvozku,nehovoriac o zapísaní do TP.Na Slovensku by si s tým dlho nejazdil.
na předepsaný rozměry se vůbec nehraje.... leda když by by účastníkem nehody tak by mu nezbylo nic jinýho než umlátit viníka tou lopatou co vozí na 5 dveřích... ale ani likvidátoři v 90% případů nekoukaj na rozměry... tak co furt něco písat do tp... tam zas neni moře místa....
pamatujte si... vše je o kontaktech ne o tp.... jinak já mám na 195 gumách spotřebu 8-10l. a co... a nic...
voni ty 215 zas až takový papuče nejsou...
pamatujte si... vše je o kontaktech ne o tp.... jinak já mám na 195 gumách spotřebu 8-10l. a co... a nic...
voni ty 215 zas až takový papuče nejsou...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Grave: natankoval sem urcity pocet litru do plne nadrze - lepe receno 48 litru....od minuleho tankovani jsem mel vynulovany poc. kilometru...konkretne jsem najel 598..no tak ted si to staci spocitat..
Manli:Ja ti dam lopatu na patejch dverich
Jinak na dalnici jezdim mezi 120-135...ale vetsinou tech 130.
JInak si taky myslim ze to az zas takovy papuce nejsou
Manli:Ja ti dam lopatu na patejch dverich
Jinak na dalnici jezdim mezi 120-135...ale vetsinou tech 130.
JInak si taky myslim ze to az zas takovy papuce nejsou