Palubní počítač - vlastnosti
-
- Kontaktovat uživatele:
Palubní počítač - vlastnosti
Ahoj kluci, domontoval jsme si palubní počítač a nechal nastavit index, vše funguje jak má, až na jednu veličinu DOJEZD RANGE, chci se zeptat jak se má chovat jestli je to chyba nebo vlastnost. Počítač totiž ukazuje dojezd né do prázdné nádrže ale cca do rezervy paliva (když je v nádrži ještě tak 8 litrů už to ukáže 0) Nula je tam pak ještě asi 50 Km a pak to začne psát F a stím jsme najel dalších 30 Km. Tak nevím jestli mám nechat nastavit korekci nádrže (přidat 8 litrů), nebo to nechat jak to je. Jak se to chová vám ?
- Reklama
podle mě to ukazuje dojezd včetně rezervy - teda aspoň u mě ... když mám ručičku kousek od nuly, tak hlásí třeba ještě 120km, což bych na těch pět litrů co je mimo rezervu určitě neujel
//k následujícímu příspěvku: do prázdné nadrže jsem nikdy nejel, sorry :/
//k následujícímu příspěvku: do prázdné nadrže jsem nikdy nejel, sorry :/
Naposledy upravil(a) sovicka dne 25 kvě 2007, 14:50, celkem upraveno 1 x.
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Podla mna ti to ukazuje spravne... ja sice na astre nemam palubny pc ale mal som ho na fabii a tam mi tiez ukazal 0km dojazd a pritom sa dalo urobit este 70km... Nulu ti to ukazuje preto aby si okamzite siel tankovat a nejazdil uplne na doraz.... Ono uz aj ked ti ukaze nulu a rucicka je uplne dole tak mas neake to palivo v nadrzi a v trubkach... preto dokazes dojst este neake tie kilometre na nule.. ale to by si nemal...
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti
Můj osobní názor je nechat to tak jak to je. Lepší když ti to napíše nulu a najedeš ještě nějaký ten kilometr, než když ti to napíše 100km a někde se ti auto zastaví. Pak mlže odejíít čerpadlo a podobně a to není (z vlastní zkušenosti,ale na jiném autě) zrovna levná záležitost.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Navíc při dojetí paliva se ti zavzdušní motor, a před dotankováním se musí v servise odvzdušnit, takže bych taky volil variantu nechat to tak. Taky mám ppc, ale jen čtyři dyn a ještě mám plnou, tak nevím
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Zdeněk Lbc
Dojezd Ti to ukáže podle spotřeby za posledních cca 30km. Pokud pojedeš se studeným motorem a třeba po městě, spotřeba je vyšší a PP ukazuje menší dojezd. Pokud vyjedeš za město, spotřeba se sníží a PP Ti ukáže dojezd na větší vzdálenost. Jinak mně PP ukazuje dojezd asi správně, když jsem jel s karavanem a benzínu mi zbývalo na 9 km! Natankoval jsem pak něco málo přez 50litrů. To už jsem ale měl docela bobky!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak palivový čerpadlo nemám, odejít nemůže. Diesel nemám, nemám co zavzdušnit a vozím rezervní kanistr. Stím že poítač to počítá dle aktuální spotřeby je pravda ale propočítává to průměrně takže by se nemělo stát aby v nádrži bylo 10 litrů a ukazoval 0 psycho efekt to sice má ale není dobré když to lže radši budu když to bude ukazovat 20 Km a budu se potit než když to bude ukazovat nulu a já si budu říkat klid minule to taky ještě ujelo 100. Co mě zajímá je to kdo má počítač kolik mu to ukazovalo v tu chvíli kdy jel na rezervu ( v nádrži ještě cca 8 litrů) Takže pc By měl ukazovat 100 Km je jedno jestli bude ukazovat 50 nebo 100 ale nesmí ukazovat nulu.
Díky Tom
Díky Tom
Mě ukazuje cca 60km dojezd když začne blikat kontrolka a to už se snažím co nejdřív natankovat. Po natankování a vynulování PP ukazuje většinou 1170km, najedu ale jenom tak 900-1000km. Mě zase vadí že my PP podměřuje průměrnou spotřebu se skutečností o cca 0,4l míň než skutečnost. Jo a odvzdušnění dieselu není až tak velký problém jak se píší v knize jak nato, (jedině v servise speciálním zařízením) cha cha.
Opel Astra Caravan 2.0 DI