jede na 3 válce

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
kodlias

jede na 3 válce

Příspěvek od kodlias » 15 dub 2007, 22:33

V pátek jsem se vracel domů, po dálnici asi 130kmh, potom jsem trochu přidal, na 160 a chvíli držel rychlost, najednou začal výkon auta klesat...myslel jsem, že je přehřátý motor ale nešlo mi to do hlavy, že by při sto šedesátce a za takovou chvíli...asi po deseti kilometrech jsem sjel z dálnice a pokračoval v cestě, asi třikrát jsem předjížděl, kdy už šel motor do otáček celkem neochotně a nakonec jsem byl rád, že jsem s tím vůbec dojel domů...koukali jsme na to s kámošem - já měl podezření že utržený katalyzátor ucpává výfuk ale kamarád prohlásil že to na 100% jede jen na 3 válce. Za studena je vše ale O.K., když se motor zahřeje má opravdu takový hodně nevyvážený chod, divný zvuk a jde neochotně do otáček...zítra jde Astra do servisu a doufám že půjde jen o nějakou banální závadu. Nebo se mám bát něčeho horšího?
OPEL ASTRA G SEDAN 1,8 COMFORT

Reklama

romulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romulus » 15 dub 2007, 22:53

Mne to delalo skoro to same a byl v dupe "startovaci modul" Cena 5500 aji s praci v OPLU.
(ASTRA G 100 1.4 16V 5dv.) Audi A3 1.6 Sportback

kodlias

Příspěvek od kodlias » 24 dub 2007, 18:17

Tak na diagnostice mi zjistili vadné 2 vstřikovací ventily. Už jsou objednané, cena jednoho 3200 Kč, vyrábí Bosch ale pouze prvovýroba pro OPEL. Po výměně by vše mělo být OK. A ještě něco - jak mi zjistili v servisu, bývalý majitel odpojil kontrolku poruchy motoru a místo ní napojil žárovku, kterou umístil do plastové krabičky a schoval za kryt motoru....fakt nevím, co si o tom mám myslet :? Možná aby kvůli vadnému katalyzátoru nesvítila kontrolka lambda sondy a možná taky ne...že by chtěl skrýt nějakou vadu motoru? :roll: Doufám že už ne, že už teď bude jen jezdit!

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 24 dub 2007, 19:05

No tak to je pekný blbec. :roll:
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION

Pavel Brno

kontrolka poruchy motoru

Příspěvek od Pavel Brno » 26 dub 2007, 07:32

já si to moc neumím představit, je tam smd led dioda a jak místo ní napojit žárovku a ještě ji dát za kryt motoru....??? nebylo by foto této kuriozity? :shock: :shock: :shock:

Dveri

Příspěvek od Dveri » 26 dub 2007, 07:50

kodlias píše:Tak na diagnostice mi zjistili vadné 2 vstřikovací ventily. Už jsou objednané, cena jednoho 3200 Kč, vyrábí Bosch ale pouze prvovýroba pro OPEL. Po výměně by vše mělo být OK. A ještě něco - jak mi zjistili v servisu, bývalý majitel odpojil kontrolku poruchy motoru a místo ní napojil žárovku, kterou umístil do plastové krabičky a schoval za kryt motoru....fakt nevím, co si o tom mám myslet :? Možná aby kvůli vadnému katalyzátoru nesvítila kontrolka lambda sondy a možná taky ne...že by chtěl skrýt nějakou vadu motoru? :roll: Doufám že už ne, že už teď bude jen jezdit!

Takže to ti nemohla svítit kontrolka na palubce, ne?
OPEL ASTRA 98 1.6 16V modrá metaliza

kodlias

Příspěvek od kodlias » 01 kvě 2007, 22:41

Foto téhle kuriozity nebude, protože ji už odstranili, ale dal jí tam prý někdo, aby vyrovnávala napětí, protože když ji prve vymontovali, auto nešlo vůbec nastratovat. Vyměnili mi vstřikovací ventily, ale v pátek mi volali, že auto nejede, že odešla řídící jednotka :o Tak jsem už vážně zuřil, nakonec to prý dali dohromady tak, že to jede...už jsem myslel, že si ze mě dělají prdel. V sobotu jsem si to vyzvednul. Auto jede skoro stejně jako předtím, než jsem ho do servisu dovezl. V řiti je prý řídící jednotka, aby to jelo, museli to prý naprogramovat že jakýsi jeden pin řídí 2 válce nebo co a nějak se to hádá, prostě jede to, ale Fabia 1,2HTP by mi dala na prdel

...už mě to vážně nebaví a chci si došlápnout na bazar, kde jsem to kupoval, mám to auto teprve 3 měsíce! Máte někdo zkušenosti s reklamacema skrytých vad? Ještě teda nevím, u koho se dovolávat reklamace, to auto bylo v komisi....tak jestli jít po bazaru nebo po tom bývalém majiteli..slyšel jsem že i když bazar funguje jen jako zprostředkovatel, přebírá zodpovědnost za auto

freeKevinM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freeKevinM » 01 kvě 2007, 22:56

to KODLIAS : s tou reklamaciou budu asi problemy, ale skus http://www.google.cz/search?hl=cs&q=och ... ooglem&lr=

Inak ak je to ib riadiaca jednotka, tak mas dost frekventovany typ motora, tak skus srotovisko. Este jeden pokus astricke daj....
C-Max 1,8 TDCI Ghia

kodlias

Příspěvek od kodlias » 02 kvě 2007, 18:28

Tu řídící jednotku to každopádně bude chtít, jen mi přijde že už jsem do toho svojich peněz vrazil dost, uvidíme, jestli se podaří vymámit alespoň nějakou částečnou kompenzaci, ale taky si nedělám velký naděje. :?

RRAAFF_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RRAAFF_ » 02 kvě 2007, 18:54

To je motor X18XE1? tam se mohlo stát, že někdy odešly. Jeden chlapík ji scháněl i v Německu a na tento motor nebyly k dostání ani na skladech.

Každopádně předchozí majitel byl asi prase docela. Tak ať se to vyřeší co nejdřív.
Opel Vectra B sedan 1,8 16V, 190 000km
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost ;-)

spermin

Příspěvek od spermin » 02 kvě 2007, 19:19

...už mě to vážně nebaví a chci si došlápnout na bazar, kde jsem to kupoval, mám to auto teprve 3 měsíce! Máte někdo zkušenosti s reklamacema skrytých vad? Ještě teda nevím, u koho se dovolávat reklamace, to auto bylo v komisi....tak jestli jít po bazaru nebo po tom bývalém majiteli..slyšel jsem že i když bazar funguje jen jako zprostředkovatel, přebírá zodpovědnost za auto[/quote]

Kdo je uveden na prodejním dokladu jako prodejce?
Velice těžko se Ti bude dokazovat, že bazar prokazatelně věděl
o závadě, a ani soudní znalec se ti velice pravděpodobně jednoznačně nevyjádří,
pokud jsi z vozem odjel, a nějakou dobu s vozem jezdil.
Je to smutné, ale je to tak.
Přeji Ti, ať je prodejce solidní.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

kodlias

Příspěvek od kodlias » 02 kvě 2007, 20:22

Ve smlouvě je prodávající - fyzické osoba - NE ten bazar. bazar je jen na konci slmouvy uveden jako zprostředkovatel. Je to X18XE1, ale tadytěch motorů je spousta, i ve Vectrách a Zafirách.

spermin

Příspěvek od spermin » 02 kvě 2007, 20:53

Tak to máš vůbec tu největší smůlu, protože majitel prohlásí že vůz byl
O.K. a že to zprasili v bazaru, a bazar prohlásí že je jenom zprostředkovatel, a že za vady neodpovídá. To jsou finty prodejců, např.
napíšou výměna např. motoru, ale neuvedou kdy, zda se jedná o motor
vozidla nebo stěračů atd. ještě horší je oprava popř. výměna blatníků bez data a přesného uvedení blatníku – viz má osobní zkušenost z předchozí káry. Právník se mně zeptal, o jaký blatník se jedná, a kdy byl měněný, a
byl jsem v háji, dále se zeptal, na koho adresovat reklamaci, když majitel je
jiný, a smlouva je sepsaná s bazarem (zprostředkovatelem), kterému
jsem předal peníze. A to byl náhodou kriminalista, který se o toto velice
zajímal, a zároveň byl soudním znalcem.
Takže jsem Tě asi nepotěšil, spíše se domluv s cigánama, dej jim 500, a ať viníka zvalchujou.
Jo to jsou story.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

kodlias

Příspěvek od kodlias » 02 kvě 2007, 23:18

No jo, člověk se chce schválně vyhnout AAA, Eurocaru, Diskontu a takovejm těm profláknutejm a nakonec zjistí, že je to všechno stejný sr*či! Začínám věřit tomu, že v ČR se dají koupit jen vraky :x

jirka h

Příspěvek od jirka h » 03 kvě 2007, 13:03

No to je fakt prasárna! Asi by to chtělo právníka a soudního znalce. Ono totiž "zatajování skutečností" je trestný čin. Advokát i znalec něco stojí, ale pokud je věc jasná jako u tebe, tak soudní výlohy nese původní majitel - pokud se ovšem vůbec bude chtít soudit a nebude to chtít srovnat mimosoudně. Musíš na něj tvrdě!

Zamčeno