podsvícení ovládacích kmoflíkú

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
pepca

podsvícení ovládacích kmoflíkú

Příspěvek od pepca » 31 bře 2006, 17:52

zdravím vás nevíte někdo jak se dají vyměnit žárovky ovádacích knoflíků vyhřívání zadního okna a kmoflíku klimatizace?svítí mi pouze knoflík na cirkulaci myslím tím že nesvítí podsvícení při rozsvícenych svetlech po zmacknutí knoflíkú se kontrolka chodu jak klima tak i vyhrívaní rozsvítí nevím jak se k tem knoflíkúm dostat a za jizdy vecer jsou v uplne tmě kromě té cirkulace diky snad jste to již nekdo musel taky menit :(

Reklama

manli2

Příspěvek od manli2 » 31 bře 2006, 18:25

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

pepca

Příspěvek od pepca » 31 bře 2006, 18:44

zdravim a diky projel jsem to,ale bohuzel jak vidno bez kompletniho vyndani panelu neni sance ,znamena to odpojit vyndat radio hmm tak to radeji nic nesviti dva zamackavaci knofliky nerad bych udelal vic skody nez uzitku budou holt po tmě,doufal jsem ze se da vyjmout ta otkladaci prihradka a ty knofliky nejak vytahnu nebo vytlacim holt smula celej panel mordovat nebudu kuli radiu kodovani nebudu riskovat,presto diky a zdar

M&R

Příspěvek od M&R » 31 bře 2006, 21:07

Pepčo, vypadá to složitě, ale je to naprosto jednoduché. Jak povolíš spodní dva šroubky, tak už to jede rychle. A jak kodovat radio, to tady bylo probrany už několikrát, to je taky jednoduchý. Klidně se do toho pust :!: :D :D
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100

pepca

Příspěvek od pepca » 01 dub 2006, 12:00

M&R píše:Pepčo, vypadá to složitě, ale je to naprosto jednoduché. Jak povolíš spodní dva šroubky, tak už to jede rychle. A jak kodovat radio, to tady bylo probrany už několikrát, to je taky jednoduchý. Klidně se do toho pust :!: :D :D
zdravim te,diky za dodaní odvahy je jasny že mně štve že ty knofliky jsou ve tmě zhasle jsou tri vedle sebe a svti než jeden jeste se kouknu jestli to nepujde po vytazeni te odkladačky nejak udelat jak ty knofliky jsou zajisteny?jsou tam nejak nacvakly?preci by se to dalo vyresit jednoduseji?a ty žarovky jak to tam je vyreseny?kdyz je zamacknu ty knofliky tak se rozsviti to ze jsou v chdu ale proc nesviti se svetlama ty symboli klima vyhrivani?to tam musi byt zarovek na kazde tlacitko vic tedy asi dve, no nic uvidim co s tim ani nevim jake zarovicky to osvetluji tlacitka jsou mensi a ja to jeste nevidel,kazdopadne diky snad se do toho pustim a nic neposkodim tak zdary

M&R

Příspěvek od M&R » 01 dub 2006, 12:43

Na signalizaci funkčnosti je tam podle mně vestavěná nějaká doutnavka, či co, to jsem nikdy neřešil, ale na osvětlení jsou tam žárovky s T10 paticí. Budeš to muset rozhodit, aby jsi se k nim dostal. Ale je to fakt lehký, nic složitýho. Pořádně si to tady pročti a dozvíš se co a jak povolit. Hlavně ten kastlík nevydělávej bez toho, aby jsi celej panel sundal, jinak si vylámeš ty packy a už Ti tam nebude držet. V lepším případě bude vrzat a skřípat.

pepca

Příspěvek od pepca » 01 dub 2006, 13:14

M&R píše:Na signalizaci funkčnosti je tam podle mně vestavěná nějaká doutnavka, či co, to jsem nikdy neřešil, ale na osvětlení jsou tam žárovky s T10 paticí. Budeš to muset rozhodit, aby jsi se k nim dostal. Ale je to fakt lehký, nic složitýho. Pořádně si to tady pročti a dozvíš se co a jak povolit. Hlavně ten kastlík nevydělávej bez toho, aby jsi celej panel sundal, jinak si vylámeš ty packy a už Ti tam nebude držet. V lepším případě bude vrzat a skřípat.
tak diky za upzorneni ceka mne ta slozitejsi cesta ja se priznam mam strach z radia abych ho odkodoval podle manualu a taky s toho displeje je cholostivej nekterym lidem blbne a ukazuje cast pismen tak nechci proste nic poskodit ale kdyz pises nic sloziteho tak ti musim verit a zkusim to a zarovky budu shanet az to rozeberu a budu vedet co tam je vedet to jiste tak je koupim pred demontazi ale takhle nevim co najdu velikost tvar hodnoty tak jo diky jeste jednou pekny den

M&R

Příspěvek od M&R » 01 dub 2006, 13:44

Vždyť jsem Ti to psal, jsou to žárovky s paticí T10. Dakový jakoby diody s kouskem plastu.

pepca

Příspěvek od pepca » 01 dub 2006, 16:46

M&R píše:Vždyť jsem Ti to psal, jsou to žárovky s paticí T10. Dakový jakoby diody s kouskem plastu.
jasný já je ještě neviděl tak to dostanu v mototechně správnou když řeknu to podle tebe se nezlob diky moc

M&R

Příspěvek od M&R » 03 dub 2006, 07:29

Ty jo, neomlouvej se pořád. V pohodě. Se z toho budu červenat :oops:
Taky když nevím, tak se ptám, což je skoro pořád :D :D

Princ William

Příspěvek od Princ William » 03 dub 2006, 11:49

M&R píše:Vždyť jsem Ti to psal, jsou to žárovky s paticí T10. Dakový jakoby diody s kouskem plastu.
podle me je tam obycejna parkovacka jako je vpredu ve svetle :!: ale nevim to na 100% :!:
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

M&R

Příspěvek od M&R » 03 dub 2006, 21:48

Já se nechci hádat, ale to by potom znamenalo, že to je na různých autech jinak. Měl jsem to rozhozený a celej středovej panel mám na T10 :D Ale teď jsi mi asadil brouka, co když to je na jiným typu, nebo roku jinak? :idea: :?:

Princ William

Příspěvek od Princ William » 04 dub 2006, 08:01

M&R píše:Já se nechci hádat, ale to by potom znamenalo, že to je na různých autech jinak. Měl jsem to rozhozený a celej středovej panel mám na T10 :D Ale teď jsi mi asadil brouka, co když to je na jiným typu, nebo roku jinak? :idea: :?:
obycejna parkovacka vpredu ma snad patici T10 ne? ja nemysel ty co maj 120citky
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

pepca

Příspěvek od pepca » 04 dub 2006, 17:30

Jarda píše:
M&R píše:Já se nechci hádat, ale to by potom znamenalo, že to je na různých autech jinak. Měl jsem to rozhozený a celej středovej panel mám na T10 :D Ale teď jsi mi asadil brouka, co když to je na jiným typu, nebo roku jinak? :idea: :?:
obycejna parkovacka vpredu ma snad patici T10 ne? ja nemysel ty co maj 120citky
zdravím tě nevím nevím ale připadá mi,že by ta žárovka co jsou v parkovačkách byla dosti veliká na tak malá tlačítka zapínání klima,vyhřívání okna a cirkulace každé tlačítko má svojí žárovku a ještě vlastně oranžovou kontrolku chodu tak opravdu nevím,no až se do toho pustím dám ti vědět,upřímně raději bych nerozebíral celý panel,ale nic jiného není možné tedy pokud je nenechám po tmě.

M&R

Příspěvek od M&R » 04 dub 2006, 21:57

Jarda píše: obycejna parkovacka vpredu ma snad patici T10 ne? ja nemysel ty co maj 120citky
No to snad ne. Ve světle je 5W se skleněnou paticí a v palubce 5-10W s paticí T5 - T10. Dle typu auta. Patice T5 a T10 je takový nesmysl plastový, do kterého je zasunuta žárovka s vývody jako dioda => dva drátky. Taky se díky tomu, pokud se Ti podaří původní z patice vytáhnout bez toho, aby se rozpadla lehce mění za diody. :D

5W skleněná patice:
Obrázek

patice T10:
Obrázek

Odpovědět