Olej v chladící kapalině
Olej v chladící kapalině
Zdravím,
nedávno jsem se všimnul, že vyrovnávací nádržka chladící kapaliny je zevnitř od něčeho špinavá, napřed jsem si myslel - holt stará, dlouho neměněná kapalina, ale když jsem tam zašmátral prstama, poznal jsem, že to je olejová usazenina.
Mám Astřindu teprva krátce (r.v. 99, 1.6, 16V), najezdil jsem s ní tak 800 km, motorový olej kontroluju a nezdá se, že by nějak ubýval. Nevíte co s tím? Je špatný těsnění pod hlavou, nebo může být závada ještě někde jinde? Setkal jste se s tím už někdo?
Díky
nedávno jsem se všimnul, že vyrovnávací nádržka chladící kapaliny je zevnitř od něčeho špinavá, napřed jsem si myslel - holt stará, dlouho neměněná kapalina, ale když jsem tam zašmátral prstama, poznal jsem, že to je olejová usazenina.
Mám Astřindu teprva krátce (r.v. 99, 1.6, 16V), najezdil jsem s ní tak 800 km, motorový olej kontroluju a nezdá se, že by nějak ubýval. Nevíte co s tím? Je špatný těsnění pod hlavou, nebo může být závada ještě někde jinde? Setkal jste se s tím už někdo?
Díky
Caravan X16XEL 99
- Reklama
těsnění
Pánové mám obdobný problém.Já pro změnu mám víčko od emulze a dost silně,v motorový části je také vidět dost emulze a ke všemu je emulze i na měrce.Auto se nehřeje,voda ani olej neubývá.Takže je to těsnění nebo není???Nebo to má něco společnýho s tím chladičem oleje....díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
A máš to jakoby hodně zanesené tou emulzí???Pluhař píše:¨Mam to tam taky už 50 tkm a nic se neděje.
Má Astra G
Má Astra G
Tak emulzi tam nemam, to jsem kontroloval když jsem to auto kupoval, ale je možný, že byla zátka jen vyčištěna a olej vyměněn, ale snad ne Jinak tu emulzi jsem měl ve svým starým seátku osum let, tam jsem to bral jako samozřejmost, a kolik jsem s ním najezdil!
Je taky možný, že předchozí majitel to nechal opravit, ale nádobka a všechny chladící kanálky zůstaly zanesené... každopádně to nechávam zatím být (pokud se teda nevyskytne nějaký průsak, že na hladině nádobky by plaval olej...)
Je taky možný, že předchozí majitel to nechal opravit, ale nádobka a všechny chladící kanálky zůstaly zanesené... každopádně to nechávam zatím být (pokud se teda nevyskytne nějaký průsak, že na hladině nádobky by plaval olej...)
Caravan X16XEL 99
Ahoj.Informoval jsem se u dobrého servismaníka a ten mi řekl,že emulze se vytváří pokud s autem jen popojíždíš po městě.Prostě se to vyskytuje na krátkých trasách.Dochází ke kondenzaci,jelikož motor se pořádně neohřeje a neodpařují se ty přebytečné látky v oleji (voda atd).Ta se potom vysráží v podobě emulze pod víčkem.Toto platí za předpokladu,že není problém s úbytkem chladící kapaliny nebo oleje.Takže jsem už v klidu a cca 3000 jsou ušetřené.
Má Astra G
Má Astra G
Tip: Styl muzete aplikovat rychleji na oznacenem textu.
...asi ted budu mit blbou otazku, ale kde se ten chladic oleje nachazi, kde ho najdu?Vavra píše:Nemusi to byt hlava ani tesneni, u aster to hodne dela chladic oleje, kde to slabe prolina. Ja uz to mam asi 2,5roku
Caravan X16XEL 99
co sa tyka toho pripravku, je presne urceny na to....nazov ti poviem az zajtra, lebo si ho nepamatam. Sorry za nazov pripravok - myslim, ze by spravne malo byt prostriedok....tak ako cistiaci, zePluhař píše:Dělal jsem to a nejde to , zkusím tohle co psal DIN .......pouzi potom pripravok od WURTHu....tym to ide , jak se jmenuje ten pripravok?
ASTRA-G-caravan (X17DTL)