Červené budiky na Astre

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 03 bře 2007, 14:32

Este tu su fotky ruciciek ako ich podlepit... trochu neostre fotene len mobilom :? Obrázek Obrázek Obrázek
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 03 bře 2007, 17:08

:wink: tak já děkuji,ale upřímně teda řeknu,no nazdar,to bude porod,udělané to máš suprově,ale když to vidím takhle rozebrané tak opravdu nevím :shock: :shock: :wink: jinak tedy jsem někde četl,co budeme dávat modrou nepodlepovat červená políčka,to je jasné,ale mám dotaz který na to navazuje,ty červená políčka přelepit červenou lze??myslím palivoměr když jseš na rezervě,teplota když jí přelezeš,to snad mohlo být červený,a ještě jeden dotaz budu dělat přístrojovku modrou,koukal jsem,že jsi to polepoval po částech není to plošně,co by se tudíž stalo podlepit hranici padesátky,devadesátky a stotřicítky červeným proužkem,nebudou se ty barvy modrá s červenou slévat jakoby do jiné barvy,asi to již hodně komplikuji,ale být to technicky možné,tak by to nebylo marné tak udělat,tyto rychlosti v červené a ještě ručičky které budou svítit červeně a vše kolem modré,jen se ptám,jinak je škoda,že jsi neudělal fotku kde máš tu přístrojovku ještě nepolepenou folií,rád bych viděl jak to vypadá nezakryté,jinak k obrázku s ovládáním na světla,ten vypínač je nějak rozebraný?a co tam je to nakreslené to mínus-plus,tam se něco musí pořešit?? :shock: :shock: :oops: normálně bojím bojím,asi ti pošlu půl auta domů :D :wink: no to bude průser :D :D

svantner3

Příspěvek od svantner3 » 03 bře 2007, 19:43

tak jsem dnes našel u nás v OBI tuto pásku , je jí 1m a 5cm na šířku za cenu jen 69,- , zkusil jsem hned nalepit kousek na info display výsledek je SUPER 8) 8) 8) 8) Takže v nejbližší době se pustím do změny jen mám velký strach o ručičky (jak je moc je složité je sundat a existuje nějaky fígl) ? Tak práci zdar a vše se pokusím zdokumentovat foto potom vložím . :oops: :oops: Obrázek Obrázek
LPG INTERFACE

xpolstarekx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xpolstarekx » 03 bře 2007, 20:46

rychlyradim píše:ještě me napadla na modrou jedna barva? co by udělala s oranžovou - růžová? že by nám xPolstarekx poradil.. :shock:
njo tak vzhledem k tomu ze ruzova je cervena a bila a podsvitis to oranzovou coz je zluta a cervena tak se ti cerveny smichaj dohromady, takze ti tam bude svitit cerveno, zluto, bila, tzn ze cervenozluta vytvori oper oranzovou ale tmavsi a bila ti to hodi do takovy mdly barvy takze budes mit takovou mdlou tmavsi oranzovou :) 8)
Tak mě tu máte Obrázek
Nekončí jen to, co nikdy nezačíná
Obrázek

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 03 bře 2007, 22:21

Ja som to podlepoval po policka resp. po cisliciach.... ale mozes kludne podlepit tie cervene policka aj cervenou resp. akekolvek policko ked prelepis rôznimi farbami ta tak aj budu svietit.. ked sa pouzije spravna folia tak sa farbi menit nebudu... jasne ze cervene policko nemozes podlepit zltou lebo aj tak nakoniec bude cervene :D Na tom dalsom obrazku co je tam to plus a minus tak to je vyobrazena polarita... na tu stranu kde je plusko sa pripajkuje nozicka diody na ktorej je umiestneni odpor.. druhu nozicku bez odporu pripajkujes na minus.. v opacnom pripade by to nesvietilo... Je to rozobrate ... po oboch stranach su po 3 zapadky... treba jemne pridvihnut s plochym srubovakom a postupne uvolnit jednu stranu a potom druhu.. a nakoniec pomali to povitiahnes... naspet to len treba zasunut do seba a zacvakne to.. :D
Ked to rozoberes myslim ten podklad z budikov tak z druhej strany su take okienka, ktore su cire a cez ne prechadza svetlo zo ziaroviek.. tie okienka len poprelepujes.... vid obrazok :D su to take umelohmotne sklicka,, a tie udaje co su cervene origo na budikoch tak tie okienka su z cerveneho umelohmotneho skla...

pepca

Příspěvek od pepca » 03 bře 2007, 22:39

:shock: tak si říkám,nějak to dopadne, :D :wink: ,koukal jsem na ty obrázky,ale proč u toho prvního jsou vidět ty žárovky??tam něco schází?
Obrázek
proto jsem vlastně chtěl vidět tu část z druhé strany,nevěděl jsem proč tam jsou díry a z nich koukají žárovky,jo a ještě jak popisuješ ten čítač km,vyndání jsi popsal,jen není vidět tedy jako u té fotky s displeiem,kam se ta folie nalepí,to se musí ještě nějak rozdělat sklíčko a tam někam tu folii vložit,nerad bych otevřel něco co nebude potřeba :wink: nezlob se na ty otázky ale raději třikrát zeptat než zvolit špatný tah který povede k zničení čítadla nebo i jiných částí,chápu tebe,ty již zvládáš rozborku a zborku zcela po slepu,ale pro nás kteří to budeme dělat prvně :oops: :oops: prostě optrnost a obavy budou na místě :wink: každopádně díky za tvojí vstřícnost a ochotu,no a především trpělivost :wink:

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 04 bře 2007, 10:21

Nechyba tam nic... tie ziarovky ti zakryva ten plast ktory vidis ked pozeras na budiky.. myslim ten plast s tymi kruhmi.... tie ziarovky su uchytene z opacnej strany.. jednoduchym pootocenim sa daju vybrat.... po obede hodim presny popis ako to rozobrat... :D

pepca

Příspěvek od pepca » 04 bře 2007, 10:51

Maranelo píše:Nechyba tam nic... tie ziarovky ti zakryva ten plast ktory vidis ked pozeras na budiky.. myslim ten plast s tymi kruhmi.... tie ziarovky su uchytene z opacnej strany.. jednoduchym pootocenim sa daju vybrat.... po obede hodim presny popis ako to rozobrat... :D
:( bohužel to oprvadu nechápu,tady máš již přístrojovku složenou,i dvě ručičky tam máš,ale jsou v ní vidět žárovičky,ale co je zakryje :?: jsem z toho vážně jelen :oops:jsem ty otvory které jsou odkryté označil červeně,ale ty přeci tam nejsou,tady je to složené a žárovky jsou vidět,promin :oops:

Obrázek

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 04 bře 2007, 11:03

Ja este raz rozoberem palubovku a presne nafotim a pokruzkujem co kde treba uvolnit a ako rozobrat :P

MAJK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAJK » 04 bře 2007, 12:13

Nazdar všeci (Maranelo & spol.)
Mám prozbu, když už ste při tom rozebiraní budiků mohl by někdo změřít
přesně (šuplerou) vnitřní průmery a hloubku otvorů v černým plastu pro ciferníky tachometru, otáčkoměru , teploty vody a paliva.
Zkusím nechat vyrobit kroužky z hliníku nebo nerezu do palubovky :mrgreen: :lol:
Pak dám vědět jak to pasuje
ASTRA 1.6 16V X16XEL ELEGANCE CARAVAN

pepca

Příspěvek od pepca » 04 bře 2007, 14:06

Maranelo píše:Nechyba tam nic... tie ziarovky ti zakryva ten plast ktory vidis ked pozeras na budiky.. myslim ten plast s tymi kruhmi.... tie ziarovky su uchytene z opacnej strany.. jednoduchym pootocenim sa daju vybrat.... po obede hodim presny popis ako to rozobrat... :D
:wink: tak mně to nedalo,běžel jsem do garáže,je to jasné,přes to co tady máš focené patří ještě další černý kryt,je to vlastně součást přístrojovky,jak je vidět je toho na rozebrání požehnaně. :shock:

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 04 bře 2007, 16:39

Tu su fotky s popisom ako to rozobrat a co kde uvolnit... :D

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

pepca

Příspěvek od pepca » 04 bře 2007, 17:10

:shock: :shock: :shock: :shock: DÍKY,to bude porod, :D :D :D :wink: :wink: :shock: :shock:

Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian » 04 bře 2007, 17:41

máš stejný budíky jako já?
Obrázek

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 04 bře 2007, 17:49

No mam pocit ze ja ich mam ine.. odkial mas auto? lebo aj niektore kontrolky mam inac...resp. ty mas tu s tym autom co vychadza z neho kluc, vsak? Tie zlte policka su tam origo?

Odpovědět