tak moment, doted jsem si MYSLEL, ze tahle kontrolka je obecne "kontorlka ridici jednotky" a ze se rozsviti vzdy kdyz rj dostane odkudkoli jakoukoli chybovou hlasku...!!! jak to tedy je???
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
Nedávno som kúpil staršiu Astru (r. v. 1999, motor X16XEL, 1.6 16V). Mám otázočku. Keď sa mi táto kontrolka vôbec nerozsvieti znamená to, že imobilizér nemám? Ako sa dá zistiť či ho mám?
Zakoupil jsem náhrady za žárovky 21W/5W do zadních svetěl z důvodu menší teploty ve světlech, když se pořád svítí a rychlejší reakce LED. A několikrát během jízdy se mi rozsvítil ten již tady zmiňovaný klíč. Zajel jsem ke známému a stanovisko bylo jasné. Vyndat a bude to OK. Tyto auta i když (nemají palubní počítač který by hlídal žárovky a další) stejně zaznamenávají změny v celém autě elektroniky. Takže to vyhodnocovalo jako chybu. A když už jsem tam byl tak jsem si nechal vyměnit svíčky.
To jo, to se rozsvítí, protože vznikl nějaký problém a jednotka si ho zapsala. Ale po pěti nastartováních se stejně chyba smaže, pokud není závažná, nebo nepřetrvává.
Pepčo, to je třetí typ kontrolky, ale jde pořád o jednu a tu samou.
Trdlo píše:To jo, to se rozsvítí, protože vznikl nějaký problém a jednotka si ho zapsala. Ale po pěti nastartováních se stejně chyba smaže, pokud není závažná, nebo nepřetrvává.
Pepčo, to je třetí typ kontrolky, ale jde pořád o jednu a tu samou.
tož díky,to znamená, tvar motoru,motoru s bleskem,nebo auto s klíčem vždy jedna a tatáž kontrolka??jsem právě zjistil že to autí s klíčem tam nemám,princ Wiliam má kontrolku motoru bez blesku,já s bleskem,pěknej bordel,pak se každej koukáme že ten má to,ten ono