Jaké jsou šance na koupi?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 14 úno 2007, 16:52

Marky, tak tohle bych přál každému kdo kupuje ojetý auto...takhle perfektní přístup se jen tak nevidí. :wink:
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Reklama

Marky

Příspěvek od Marky » 14 úno 2007, 17:19

Jak rikam ja take tomu neveril, pokud bych zase kupoval ojeteho opela tak jdu rovnou k oplikum do Velkeho Mezrici.

pepca

Příspěvek od pepca » 14 úno 2007, 17:56

:shock: tak zázraky se opravdu dějí,holt vědět kde nakupovat,opravdu proměna jako hrom,to se musí uznat :wink:

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 14 úno 2007, 19:46

ja jsem netvrdil,kup drahe auto a pote do neho nemusis nic investovat.Rikal jsem,ze neni dobre koupit auto bez toho,abych nemel dalsi penize na pripadne opravy,ktere dle mich zkusenosti jsou temer vzdy.Znam pripady,kdy se nekdo zadluzil na 200tis a pote proste uz nesehnal dalsich 20tis na "bezne" investice do auta.Jinak,dle meho nazoru nekoupis Astu za 80tis aby byla co k cemu-slusna vybava,bez kosmet.vad,dobry motor... (pokud ji nedovezes-a to verim,ze stejne neco pridas za opravy).
Jinak,ja jsem kupoval auto v autobazaru a na sve naklady tam take opravili klimu (Vymenen kompresor-zbytecne,ale zustal mi tam ten lepsi :D dale zavaren chladic+opravena ridici jedn.airbagu).
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)

CoolXman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CoolXman » 14 úno 2007, 20:43

Vy jste tady v tomto tématu asi všichni děti štěstěny. :-) Tak to závidim. Kéž bych měl také štěstí, zatím to vypadá na nějaký dovoz. Uvidim, ale plán je tak nákup cca za 100 a v rezervě tak 10-20 tis. na případné opravy a preventivní zásahy. Snad to vyjde, ale nebudu to hrotit, buď to vyjde nebo ne. :-) Díky za názory.

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 14 úno 2007, 20:46

CoolXman píše:Vy jste tady v tomto tématu asi všichni děti štěstěny. :-) Tak to závidim. Kéž bych měl také štěstí, zatím to vypadá na nějaký dovoz. Uvidim, ale plán je tak nákup cca za 100 a v rezervě tak 10-20 tis. na případné opravy a preventivní zásahy. Snad to vyjde, ale nebudu to hrotit, buď to vyjde nebo ne. :-) Díky za názory.
taktak... :D Preju dobry kup!
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 14 úno 2007, 21:04

2 CoolXman : no solidní dovoz ze zahraničí je docela reálnej, ale chce to si to obstarat sám a nejlépe si pro to i sám zajet, jinak se vystavuješ riziku, že tě dovozce "mírně" natáhne...abys zbytečně nepřeplatil...a těch 20 tisíc do zálohy je tak akorát....rozvody, baterka, pneu, výfuk....nevíš vo tě čeká...ale každopádně držim palce s výběrem a koukej nás informovat.

Obrázek

Marky

Příspěvek od Marky » 14 úno 2007, 21:51

Take se pridam, predchozi ma auta byla take z dovozu (Rakousko), ale vzdy jsem byl v CR prvni majitel a byl jsem s nima spokojen, byly ve slusnem stavu a v prubehu casu jsem je menil spotrebni veci, ktere odchazely.

PS: samozrejme financni rezervu je nutno vzdy mit, malo kdy je auto ve 100% stavu, ale obcas je stesti utahane :wink: .

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 14 úno 2007, 22:03

Ja do auta dal cca 20 tisic po koupi, vymena rozvodu, oleju, nova baterka, predni kotouce, no aspon vim co a jak :wink:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

CoolXman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CoolXman » 18 úno 2007, 21:29

Tak jsem si vytipoval par kusu Aster skoro vsechny Caravan, kolem 110-115 tis. Libi se mi, najeto vsechno kolem 100tis.km. Ale ted kdyz uz jsem byl skoro rozhodnutej do neceho jit, tak me okoli od toho zrazuje nebo lepe receno od Astry G. Dle zkusenosti se sluzebnima Astrama v jedny cesky firme, kde tvrdili ze moc zerou, ze jezdeni je takovy "gumovy" a neni to nic moc, atd....tak teda nevim. Maximalne ze Vectra B, ale tu jsem zkousel, Astru bohuzel ne, takze nemuzu porovnat jak jiny to je proti Vectre (tu jsem zkousel v Caravanu 2,0DTI kombi a sedan 2,0i a pravda ze to dost zralo). Ale fakt nevim, me se Astra porad libi, ale jestli mam jit proti vuli i brachy treba, kterej je zarytej koncernista VW. Me treba doporucil radsi Passata B5, ale za to dam 150, diesel bude vybehanej, pak se to krade taky, fakt teda nevim. :-(

Nejste nekdo z oblasti Prahy 5 nebo o vikendech z okoli Berouna a Horovic a nechali me si trosku prohlednou ci vyzkouset vasi Atru G? Doufam, ze to neni ode me drzy,.... snad ne :-)

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 18 úno 2007, 21:54

Nekonečnej boj zastánců VW už mi leze na nervy. Jenom proto že je Astra G levná nemusí bejt hned špatná. Neustálé obhajování zastaralých dieselů a benzínů VW vůbec nedokážu pochopit. Navíc podle statistik poruchovosti je na tom Astra G lépe než celé VW. Já jsem měl před Astrou Fiestu a každej mi řikal: neříkej hopla dokud máš opla. Jenže já si i přes klepání si na hlavu svých kamarádů Astru pořídil. A teď vím, že jsem udělal dobře, protože je to auto spolehlivé, nenáročné a tiché a nikdy mne nezklamalo. Spíš jsem byl velice překvapený. Každou chvíli řídím tátovu octavii 1.8 20V a i když je na tom lépe dynamicky, nemá žádné zásadní + vůči mojí astře. Teď na jaře jí bude prodávat a ptal se jestli bych si jí nechtěl vzít. Ne, děkuji, nechci. Nekonečně dokola slyším, jak má octavia dokonale velkej kufr. Velkej jo, ale zkuste hodit na jeho konec jabko a vyndat ho z čistejma stehnama. Koncernový auta jsou bezdůvodně předražený díky lidem, který věří že koncern je něco víc než třeba Opel.
Když kupuješ jetý auto, nikdy nemáš jistotu že se něco nepo... U Astry máš jistotu, že kupuješ dobrý auto za dobrý prachy. Nechci z Opla dělat perpetum mobile, ale je to stejně kvalitní, né li kvalitnější než většina konkurence.

Obrázek

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 18 úno 2007, 21:57

CoolXman píše:Tak jsem si vytipoval par kusu Aster skoro vsechny Caravan, kolem 110-115 tis. Libi se mi, najeto vsechno kolem 100tis.km. Ale ted kdyz uz jsem byl skoro rozhodnutej do neceho jit, tak me okoli od toho zrazuje nebo lepe receno od Astry G. Dle zkusenosti se sluzebnima Astrama v jedny cesky firme, kde tvrdili ze moc zerou, ze jezdeni je takovy "gumovy" a neni to nic moc, atd....tak teda nevim. Maximalne ze Vectra B, ale tu jsem zkousel, Astru bohuzel ne, takze nemuzu porovnat jak jiny to je proti Vectre (tu jsem zkousel v Caravanu 2,0DTI kombi a sedan 2,0i a pravda ze to dost zralo). Ale fakt nevim, me se Astra porad libi, ale jestli mam jit proti vuli i brachy treba, kterej je zarytej koncernista VW. Me treba doporucil radsi Passata B5, ale za to dam 150, diesel bude vybehanej, pak se to krade taky, fakt teda nevim. :-(

Nejste nekdo z oblasti Prahy 5 nebo o vikendech z okoli Berouna a Horovic a nechali me si trosku prohlednou ci vyzkouset vasi Atru G? Doufam, ze to neni ode me drzy,.... snad ne :-)
Ja bych te klido nechal, ale jsem z usti to je z ruky 8) Ale nakej Prazak se jiste obetuje :lol:

No, mezi nama, srovnavat pasika s astrou je trosku mimo, pokud chces relativne kvalitni auto stredni tridy, ber G, nekradou se a svezeni taky neni nejhorsi, pasat je dobry auto, ale ze se kradou jakop rase to by mi vadilo. A navic to fakt chrochta :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

CoolXman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CoolXman » 18 úno 2007, 22:28

No prostě nejde jen o srovnani s Passatem, ale nabizej mi (bratr jeste s kolegou) všechno možný, např. i Golfa III v kombi opet s naftou, nebo i Toledo s naftou zase (omlouvam se ale Seaty fakt nemusim), nebo Megana, nebo A4 v kombiku, ale to uz je zase drahy a jsme u toho koncernu zase. Fakt nechapu, proc nabizi vsechno mozny a rika ze hlavne Astru G ne. Proc, proc, proc ??? Snad pry ze i Astra F bylo docela dobry, vybaveny auto ?!? ALe proc G ne, tak to nevim. :-(

pepca

Příspěvek od pepca » 18 úno 2007, 22:45

:wink: tohle neber vůbec vážně,také to znám,to bylo nebrat opla,nebrat fiat,nebrat forda :lol: stále jen ten koncernový..... :shock:

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 18 úno 2007, 22:57

Kdyby někdo nadával na Astru F - třeba kvůli korozi tak to pochopim. Ale na Astru G konkrétně jsem moc nadávek neslyšel, spíš na Oply obecně. Doporučuji přečíst pár testů. A když si pročteš tady fórum, tak zjistíš že závažné závady se tu řeší docela málo, spíš takové "prkotinky". Jo a omlouvám se adminům za link z jiného webu.

http://www.autoweb.cz/ojetiny/opel-astr ... ml?id=5520

Obrázek

Odpovědět