AGR / EGR

Odpovědět
HonzaL

Re: agr

Příspěvek od HonzaL » 04 úno 2007, 18:53

Michal Vlas píše:Ja ho zaslepil včera a dneska jsem jel trasu 20Km a po ujetí 6 Km se mi kontrolka zas rosvítila a jemně to poškubává :( Jsem z toho sklamanej. Musim to chcípnout a znovu natočit aby zhasla :? Tak nevím jak dal. Zatím to necham a uvidí se
Záleží,co máš za motor,a nebo za typ EGR ventilu.

Reklama

Michal Vlas

Příspěvek od Michal Vlas » 04 úno 2007, 20:02

1.6 16V 1998 74Kw na netu jsem nasel za by vtom nemel byt problem ale on v tom je nekde hacek :? Obrázek

pepca

Příspěvek od pepca » 04 úno 2007, 20:23

:wink: přečti si příspěvek od Otase,mám pocit,že tu někde něco podobného,návod podobný tomutu již kdosi psal :wink:
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=992

Michal Vlas

agr

Příspěvek od Michal Vlas » 04 úno 2007, 20:31

to jsem zkoušel. ohřát to-odpojit baterku-a pak ormálně project. Hmmmm ale bez uspěchu :? Přece jenom budu muset na Počítač

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 05 úno 2007, 19:49

No pokud je to motor který má dvě lambdy, tuším že Kód motoru začíná Z, tak normální zaslepení bude házet chybu na řízení emisí.
Já také pořád přemýšlím nad tím, jestli zaslepit, či ne.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian » 05 úno 2007, 19:59

Aha tak to mě ta kontrolka po 20ti nastartování asi nezhasne :cry:

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 05 úno 2007, 20:46

To asi ne. Někde jsem to řešil s Oťasem, ale nemůžu to teď najít.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

HonzaL

Příspěvek od HonzaL » 08 úno 2007, 20:29

Michal Vlas píše:1.6 16V 1998 74Kw na netu jsem nasel za by vtom nemel byt problem ale on v tom je nekde hacek :? Obrázek
Jestli Ti jehla EGR chodí ven z ventilu,tak pak musíš udělat vysokou podložku alespoň 8mm se zahloubením 6mm,aby jehla nenarážela,protože jakmile se nevysune naplno,tak ŘJ dostane chybové hlášení a rozsvítí kontrolku.

Michal Vlas

Příspěvek od Michal Vlas » 08 úno 2007, 22:56

Mě kouká asi tak 1mm :idea: Podložku mam předělanou na 2mm a vrtačkem sem udelal dulek. Pak sem udelal ten vymaz paměti s tou baterkou a po nastartování sem to jel projet a normálně za jízdy mi to chcíplo. ale od ty doby zatím cajk. musím to protáhnout někam dal a uvidí se :D

pepca

Příspěvek od pepca » 23 úno 2007, 17:33

:( zdravím,tak jsem další,kterému se zaslepení ventilu neosvědčilo,dneska jsem to s Jardou,princem Wiliamem,který to má na své 1.8 zaslepené bez problémů,prováděli u mého auta,podložka byla s otvorem na tu jehlu,ta se tudíž vysouvala,mimochodem ač má můj motor teprva 60 tisíc,tak byl ten ventil,jehla festově zanesený,jsem to očistil benzínem,zaslepilo se to a jel to projet,kontrolka elektroniky se rozsvítila při zahřátí motoru na téměř devadesáti stupních teploty motoru,podotýkám,že jsem prováděl deaktivaci a aktivaci dle návodu,tedy projetí,odpojení baterky pak pět minut klapačka,projetí,bohužel kontrolka svítí,nevím u jak kterého vozu se zaslepení osvědčilo,jestli u vozů kde je nahrán ještě starý softvér,nebo jestli to jde i u vozů kde je softvér z roku 2003,ten tam já mám totiž nahraný,možná že tady bude ten háček,třeba to u novějšího softvéru nelze obejít,prostě to mám tak jak to bylo,jediný poznatek byl,že když to bylo zaslepené,tak astrulka šla opravdu slušně za plynem již od spodu :shock:

Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian » 23 úno 2007, 18:14

Já když jsem ho zaslepil tak kontrolka už svítila a svítí stále takže nevím. Píšete že je tam nějaká jehla ale já tam žádnou nemám. Jinak mám model 2002 tak nevím co tam mám za soft

pepca

Příspěvek od pepca » 23 úno 2007, 18:20

Marian píše:Já když jsem ho zaslepil tak kontrolka už svítila a svítí stále takže nevím. Píšete že je tam nějaká jehla ale já tam žádnou nemám. Jinak mám model 2002 tak nevím co tam mám za soft
:wink: jsou tam dva otvory,jeden do sání,druhý má ve svém středu takový černý ventilek,tomu jsem říkal jehla,bylo to zanesené sazema,když jsem to vyčistil,tak ten ventilek již při doteku prstu cvičil,zaslepení se provedlo,jel jsem to projet nic nesvítilo,vrátil jsem se teplota cca 80 stupnů,odpojil jsem baterku na deset mintut,pak to natočil na pět minut na klapačku,po pěti minutách klapání jsem to jel projet,teplota šla až na devadesát,ale to se již rozsvítila kontrolka elektroniky,je divné,že při zaslepení a prvotní jízdě kdy jsem to ohřál pouze na těch 80 stupnů,tak se kontrolka nerozsvítila,to se stalo až po tom dle návodu opětovném odpojení baterky a provedení úkonů popsaných hore,jinak mám auto model 99,ale je tam údajně přehraný softvér roku z 2003,dále mám než jednu sondu,tak to nechápu kde je zádrhel :(

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 24 úno 2007, 08:13

Pepčo, u Tebe bude asi opravdu problém v tom softu. Mám pocit, že jsem někde četl, nebo mi to říkali kluci z opla, že to jde jen na soft do r. 2002. Ještě se Ti na to zeptám.
END

pepca

Příspěvek od pepca » 24 úno 2007, 09:02

Trdlo píše:Pepčo, u Tebe bude asi opravdu problém v tom softu. Mám pocit, že jsem někde četl, nebo mi to říkali kluci z opla, že to jde jen na soft do r. 2002. Ještě se Ti na to zeptám.
:wink: díky moc,sám jsem zvědavej,jinak nejsem jediný,kdo tohle po zaslepení měl,někdo to tu vlastně popisoval taky,jen nevím,co tam má za softík,každopádně díky,budu čekat zda něco nezjistíš,ale měl jsem chvilku radost že se to povedlo :D a pak :( :evil: je to škoda.

Michal Vlas

Příspěvek od Michal Vlas » 24 úno 2007, 16:54

Jo přesne tak to je ten samej problem. Hele a jak zjistim ten softvér?? Ja si totiž myslím ze mam měněnej PC :?
Astřík 1.6 16V Comfort-Sport r.v.1998

Odpovědět