PDA má velkou výhodu v možnosti používat více programů na navigaci. Ideální je kombinace Tom tom na západ a iGO na východ Evropy.Lysek Vladimír píše:Našel jsem recenzi lidí, kteří koupili GPS v Lídlu a jsou s tím max spokojeni. Mapy jsou lepší jak v TOM TOM. Teď jsem na vážkách. Mám totiž možnost koupit PDA Fujitsu-Siemens LOOX 410 BT, ale nemá to GPS. Máte někdo zkušenost s tímto PDA + navigace? Díky Laďa
GPS navigace - vše o tomto tématu
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS
Astra G 5dv X17DTL --> Z18XE
- Reklama
Tak jsem se po te levne navigaci trochu dival a tady mas diskuzi http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=113132bubak.velkej píše:Ta z Lidla se mi zamlouva, pomer cena/vykon je dobrej. Ale jak je to tam s mapama? Spis potrebuju mapy zapadni evropy nez vychodni... budou asi dost drahy... nebo se daji nekde stahnout ?
Pokud budes mit cas a chut tak tam zjistis, ze zatim zadne jine mapy nikdo nenainstaloval, je to skoda ale treba se to nejak casem vyresi.
-
Pri sporadickom sondovani u roznych pedajcov a v montaznych firmach som sa dozvedel, ze existuje este tretie pre mna potencialne zaujimave radio s navigaciou od firmy Blaunpunkt, ako vyssia vyvojova rada, Navigační systém Blaupunkt TravelPilot Rome Europe NAV56E . Je aj na Tebou uvadzanej stranke nizsie. Vraj toto radio drzi trvale mapu. To ma dost prekvapilo. Azda tie 55-ky ju nedrzia ? Zial v kamennom obchode, zaroven servise, chcu za tu 56-ku podstatne viacej ako na uvadzanej stranke. Dalsiu vyhodu pri kupe 56-ky, ktoru mi dotycny predostieral, je ze sucastou dodavky je 10 CD s mapami z celej Europy. Poznas ten ostravsky internetovy obchod Marky ? Neriskujem prilis, ak to tam objednam ? Na montaz si asi so svagrom trufneme sami, mozno s tou antenou budu problemy. Neviem, ci sucastou dodavky je aj antena GPS. Prehliadol som to, alebo to tam nikde nie je napisane ?Marky píše: ...
Ty 3tisice rozdil muze byt v mapach, ktere tam jsou, tady maji jedno cca za 17t Kc a druhe cca za 20 t Kc. http://www.adart-elektro.cz/cz/katalog/ ... _katalog=2 ...
Citace manual:
Funkce koridoru
Když navigační systém propočítá trasu, uloží všechny cesty vedoucí k cíli a k tomu cesty ležící v koridoru napravo a nalevo od trasy. Tyto údaje budou zřejmé podle indikátoru koridoru . Pokud v tomto koridoru zůstanete, např. během objíždění zácpy, můžete navigační CD z mechaniky vyjmout a přehrávat jiné CD.
Když během jízdy koridor opustíte, uslyšíte výzvu pro opětovné vložení navigačního CD. Pokud navigační CD nevložíte, uslyšíte upozornění a další doporučení pro jízdu nebudou následovat.
GPS antena tam je :
Rozsah dodávky
1 Rome NAV55E
1 pouzdro z plastu pro ovládací panel
1 navigační CD
1 GPS anténa
1 průvodní dokument o přístroji se čtyřmístným číselným kódem
1 návod k obsluze
1 držák
2 držáky pro demontáž
2 přípojky pro signál tachometru a zpátečky
1 vodicí čep
1 šroubovák
2 nalepovací štítky (bezpečnost)
Ta 56 ma, ale také koridor, ale jak rikas pisi, ze to nepretrzite zobrazuje mapy, patrne nejaka zakladni prujezdi bude ulozen uz primo v radiu. CZ ani SK jsem nenasel, takze vic toho nevim .
Ten obchod neznam, jen jsem to nasel ve vyhledavaci, takze v tom Ti take bohuzel nepomuzu.
PS: nejsi nahodou z Bratislavy?
Funkce koridoru
Když navigační systém propočítá trasu, uloží všechny cesty vedoucí k cíli a k tomu cesty ležící v koridoru napravo a nalevo od trasy. Tyto údaje budou zřejmé podle indikátoru koridoru . Pokud v tomto koridoru zůstanete, např. během objíždění zácpy, můžete navigační CD z mechaniky vyjmout a přehrávat jiné CD.
Když během jízdy koridor opustíte, uslyšíte výzvu pro opětovné vložení navigačního CD. Pokud navigační CD nevložíte, uslyšíte upozornění a další doporučení pro jízdu nebudou následovat.
GPS antena tam je :
Rozsah dodávky
1 Rome NAV55E
1 pouzdro z plastu pro ovládací panel
1 navigační CD
1 GPS anténa
1 průvodní dokument o přístroji se čtyřmístným číselným kódem
1 návod k obsluze
1 držák
2 držáky pro demontáž
2 přípojky pro signál tachometru a zpátečky
1 vodicí čep
1 šroubovák
2 nalepovací štítky (bezpečnost)
Ta 56 ma, ale také koridor, ale jak rikas pisi, ze to nepretrzite zobrazuje mapy, patrne nejaka zakladni prujezdi bude ulozen uz primo v radiu. CZ ani SK jsem nenasel, takze vic toho nevim .
Ten obchod neznam, jen jsem to nasel ve vyhledavaci, takze v tom Ti take bohuzel nepomuzu.
-
Vdaka Marky za upozornenia, ze mam citat vsetkoMarky píše: Ta 56 ma, ale také koridor, ale jak rikas pisi, ze to nepretrzite zobrazuje mapy, patrne nejaka zakladni prujezdi bude ulozen uz primo v radiu. CZ ani SK jsem nenasel, takze vic toho nevim .
Tak som tam volal, vlastne ani nie do toho Adartu, pretoze oni maju telefonne cislo na nejaku siet elektronickych obchodov, pod ktoru zrejme patria, a povedali mi, ze tu 56 na sklade nemaju a vraj ju nema na sklade ani firma Blaupunkt. To je cudne nie ? Treba to objednat a skor ako o 14 dni to vraj nemozu dodat. Dost do toho investuju, ked nechaju prelozit aj manual. Potom im to nejako neide na odbyt. Hoci ten pan v tom minule spominanom kamennom obchode reagoval akoby to na sklade mal a prave asi tu 56-ku, kedze tu nejako vehementne ponukal. Zial s velmi pozdvihnutou cenou.
Nie som z Bratislavy. Ale chodievam tam pomerne casto. Preco sa pytas ?
Ta 56 bude asi relativne novinka, kdyz to nema ani Blaupunkt na oficialnich strankach. To, ze prekaladaji manual vyplyva ze zakona,i kdyz si myslim, ze to bude asi hodne podobne te starsi 55. V kazdem pripade bych byt Tebou chtel, aby to byl oficialni dovoz do CR nebo SR.
V breznu totiz jedeme do Bratislavy za rodinou, proto jem se ptal.
V breznu totiz jedeme do Bratislavy za rodinou, proto jem se ptal.
Jedna navigacni lahudka iGO 3D http://www.youtube.com/watch?v=qUzQkR0H2S0 .
-
-
Stracam nadsenie pre compaktne riesenie
Stracam nadsenie pre kompaktne riesenie navigacie v radiu. Ale aj samotne radio, by som rad kupit co najprijatelnejsie do Astry G. Pozeral som opät na radia VDO a pozdavalo by sa mi VDO Dayton CD 4403 MP3, len skoda, ze uz nema aj DVD. Zaujalo ma vsak, ze to ma volajako 'telefon in' a 'telefon MUTE' (co neviem naco to je) a co ma este viacej zaujalo je 'car computer' (Vojto ak to citas, tak prosim o vysvetlenie a komentar aj od Teba), ktory je jeho sucastou. http://www.home-elektro.cz/elektronika/ ... mp3-12892/ Co to je ? Aky pocitac ? Naco ?Marky píše:Jedna navigacni lahudka iGO 3D http://www.youtube.com/watch?v=qUzQkR0H2S0 .
Navigacia sa da riesit aj na ten zabudovany farebny displej, ktory sa vraj da kupit na vrakoviskach a zamenit nim sucasny dojfarebny jantarovo/cierny (Vojto?). Pouzit by sa mozno dalo http://www.garmin.com/products/gvn52/ , u nas ho vraj predava JBPtech Zlín. Dostupny je vraj aj od Kenwoodu ( KNA - G 520 ? ) z kategorie navigácia, http://www.dsi.sk/kenwood05/product_inf ... 532118334e
Problem je to asi cele zosynchronizovat, aby to napr. stišovalo radio pri poveloch hlasovej navigacie alebo telefonovani. Pri telefonovani to radio mozno stisuje. Problem zrejme budu mapy. SD karty to su ake ? Vraj na tom sa robi Upgrade map. Cena toho hardware navigacie po prepocte z dolarov (650 ?) nie je az taka vysoka.
Ako vidite stale mi vrta hlavou ako dosiahnut to, o co sa zrejme v minulosti snazil Vojto, vediet instalovat navigaciu v palubnej doske na zabudovanom displeji a este aj zosynchronizovanu na radio.
Nechci Ti brat iluze, ale to Tvoje reseni zacina byt cim dal vic komplikovanejsi a predpokladam, ze by Te to stalo pekny majlant. Pokud chces mit za kazdou cenu tu navigaci jak mel Vojta, tak se da treba na vrakaci nekde sehnat. Nebo mas druhou moznost vyhodit original displej a pouzit ten stredovy panel pro navigaci a do toho zamontovat nejakou normalni navigaci nebo PDA a snazil bych se dosahnout, aby to vypadalo treba takto.
Myslim, ze si tim usetris dost penez a experimentovani a budes to mit podrobnejsi a kvalitnejsi. A pokud tam budes mit to PDA, tak tam muzes mit soucasne vic programu podle toho kam pojedes.
Tady mas odkaz na to jak to tam daval Vojta v predeslem aute.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... &start=240
K tomu car computer u autoradia muzes pripojit parkovacii cidla pokud si je do auta namontojes, zobrazuje stavu baterie, zobrazuje rychlost (prumerna, maximalni, okamzita) a vzdalenost, vystraha pri namraze, vystraha pri vysoke rychlosti, upozorneni na prestavku atd.
Tady mas manual v SK, takze se tam snad doctes vse co potrebujes.
http://www.vdodayton.com/sycomax/uis/me ... XX3-SK.pdf
Myslim, ze si tim usetris dost penez a experimentovani a budes to mit podrobnejsi a kvalitnejsi. A pokud tam budes mit to PDA, tak tam muzes mit soucasne vic programu podle toho kam pojedes.
Tady mas odkaz na to jak to tam daval Vojta v predeslem aute.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... &start=240
K tomu car computer u autoradia muzes pripojit parkovacii cidla pokud si je do auta namontojes, zobrazuje stavu baterie, zobrazuje rychlost (prumerna, maximalni, okamzita) a vzdalenost, vystraha pri namraze, vystraha pri vysoke rychlosti, upozorneni na prestavku atd.
Tady mas manual v SK, takze se tam snad doctes vse co potrebujes.
http://www.vdodayton.com/sycomax/uis/me ... XX3-SK.pdf
Re: Stracam nadsenie pre compaktne riesenie
nevím co tim car computerem myslej, ale palubní počítač to rozhodně nebude, jinak tidoporučím nejlevnější a nejjednoduší řešení:
kup si PDA se zabudovanym GPS nebo GPS modulem + klasický autorádio
kup si PDA se zabudovanym GPS nebo GPS modulem + klasický autorádio
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
K Navigaci jen pár slov. Měl jsem k dispozici tři možnosti:
1. originál Schoda Henlajn ... grafika no hnus (měl jsem tu "levnější"), mluvilo to na mě šajze dojče. Cena toho hnusu 80k.
2. Krabička na wokno, aka TomTom 910, jednoúčelová, graficky lepčí záležitost než 1 případ. Konečně CZ řeč, nicméně navigace z čp. po čp. nič moč. Cena cca 20k.
3. PDA s GPS, navigace "nakoupena" kde se dalo a mohl jsem si vybrat co jsem chtěl. Z těch možností nejlevnější a vlastně nejlepší. Cena PDA cca 10k
1. originál Schoda Henlajn ... grafika no hnus (měl jsem tu "levnější"), mluvilo to na mě šajze dojče. Cena toho hnusu 80k.
2. Krabička na wokno, aka TomTom 910, jednoúčelová, graficky lepčí záležitost než 1 případ. Konečně CZ řeč, nicméně navigace z čp. po čp. nič moč. Cena cca 20k.
3. PDA s GPS, navigace "nakoupena" kde se dalo a mohl jsem si vybrat co jsem chtěl. Z těch možností nejlevnější a vlastně nejlepší. Cena PDA cca 10k
Jaky mas PDA? Ja videl v podstate jen Acer n35, ten je tak za osmicku bez map. Docela by me zajimalo, jak je to s navazanim spojeni se satelitama, jestli je nakej problem nebo to netrva moc dlouho. Pak taky na kolik satelitu se zvladne pripojit?Yankee.106 píše:K Navigaci jen pár slov. Měl jsem k dispozici tři možnosti:
--- Astra G '98 1.4 16V ---