195/65 R 15
195/65 R 15
Koupil jsem toto pneu,až následně jsem zjistil že na Astry se dává rozměr 19/60 R 15.
Máte někdo první z jmenovaných(195/65 R 15),nedělá vám to nějakou paseku,např.při projížděňí nerovností či na dlažbě?
Máte někdo první z jmenovaných(195/65 R 15),nedělá vám to nějakou paseku,např.při projížděňí nerovností či na dlažbě?
- Reklama
Ja ich mám tiež a to letné a aj zimné. Zatiaľ je to v pohode, ale po ich ojazdení radšej kúpim 195/60, aby to súhlasilo s osvedčením o evidencii vozidla. Tento rozmer v ňom nemám zapísaný. Pri kúpe auta som si to nevšimol.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, pridavam sa aj ja. Letne gumy mam 195/60 a zimne 195/65. Ja viem, zda sa to ako maly rozdiel, ale pri prepocte som zistil, ze vacsia vyska pneumatiky robi rozdiel 3% pri rychlosti. To znamena, ze ak na letnych frcim 100 km/h tak na zimnych pri tom istom udaje na tachometre ide v realy 103 km/h. Ale je to v norme
Ale co ma vsak viacej zaskocilo bolo to, ze ked som isiel teraz v zime nalozeny na lyzovacku, 4 ludia+batozina+lyze na streche, tak sa mi pri vacsich nervnostiach stavalo, ako keby predne prave koleso pri prudkom zhupnuti suchlo o vypln blatnika. Snad ma chapete,co tym myslim .
Chcem sa tym aj zaroven spytat, ci na to moze mat vplyv prave ten vyssi profil pneumatiky.
Ale co ma vsak viacej zaskocilo bolo to, ze ked som isiel teraz v zime nalozeny na lyzovacku, 4 ludia+batozina+lyze na streche, tak sa mi pri vacsich nervnostiach stavalo, ako keby predne prave koleso pri prudkom zhupnuti suchlo o vypln blatnika. Snad ma chapete,co tym myslim .
Chcem sa tym aj zaroven spytat, ci na to moze mat vplyv prave ten vyssi profil pneumatiky.
Opel Astra G 1,6 16V
to manli2:
tlmice mam podla vyjadrenia znameho automechanika okey. A keby aj neboli, ono by to akoze osuchovalo aj pri nenalozenom aute, nie? A to mi nerobi.
Sneh namrznuty tam taktiez nebol, vtedy este sneh nikde nebol cestou.
Ale o namrznutom snehu na blatnikoch mam uz tiez svoje skusenosti. Cez noc prudko primrzlo a kolesa boli take obalene ladom, ze sa pomaly ani nepretocili. Tak som musel zobrat "tazku" techniku, srobovak+kladivo a poriadne to vycistit.
tlmice mam podla vyjadrenia znameho automechanika okey. A keby aj neboli, ono by to akoze osuchovalo aj pri nenalozenom aute, nie? A to mi nerobi.
Sneh namrznuty tam taktiez nebol, vtedy este sneh nikde nebol cestou.
Ale o namrznutom snehu na blatnikoch mam uz tiez svoje skusenosti. Cez noc prudko primrzlo a kolesa boli take obalene ladom, ze sa pomaly ani nepretocili. Tak som musel zobrat "tazku" techniku, srobovak+kladivo a poriadne to vycistit.
Opel Astra G 1,6 16V
Šířka pneu
Upozorňuji že toho o rozměrech kol moc nevim, takže prosím si hned nemyslete že jsem debil... Teď mám na plechu 15" gumy 185/65, mohu tam dát 195/60(65) nebo musím koupit nový disky?
Dej tam 195/60...65ky budou větší balony, ale dostaneš je tam taky.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
pneu
195/65 bych bral kvuli rozdilu cenovemu oproti 195/60. Ale taky je ve hře eště 185/65. Potřeboval bych kdyby mi někdo řekl jestli je rozdíl mezi 185 a 195 na snehu (často jezdím na hory)