Zadní brzdič
Hmm, tak jsem to šel skouknout. Zkusil jsem auto zvednout, pravé zadní kolo se normálně volně protáčí respektive volně asi ve třech čtvrtinách, v jedné čtvrtině mírně ale opravdu jen mírně škrtá. To samé jsem zkusil s levým zadním a stejný výsledek. Zkusil jsem zatáhnout a povolit ručku kvůli lanovodům a i potom šla kola normállně otáčet. Vážně nevím v čem by mohl být problém. Jinak jak už jsem psal při brzdění to nepíská.
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
- Reklama
Rucna brzda
Ja mam rovnaky problem na zadnom pravom kolese. Mam Astru 2. DTI combi s ABS a kotucmi. Najprv som to mal ked som to kupil celkom zaseknute. Trochu som to rozhybal a dal som na lanko este jednu pruzinku ale tak ze lanko prechadzalo zec pruzinku a aby nebola namahana tahom ale tlakom. Fungovalo to. Potom som to cele dal dole premastil, vycistil chodilo to krasne aj v rukach. Potom som to nasadil a asi 2-3 tyzdne to bolo OK. Podotykam v zime. Zrazu mi z nicoho nic zacalo smrdiet oblozenie vzadu a vedel som v com je problem. Vybral som lanko z packy zaistil som ho aby nesmykalo po zemi. Odvtedy chodim s rucnou ktora brzdi len jedno koleso a da sa kym si zase nenajdem cas a nepremazem to. Ale nechce sa mi to zakazdym rozoberat a skladat. Lanovody to asi nebudu kedze mi to pekne fungovalo ale pre istotu skontrolujem aj to.
Zaver. Prechodne riesenie odpojit lanko
Zaver. Prechodne riesenie odpojit lanko
Opel Astra G 2.0 DTL Combi
No nevím, ale tohle mi příjde úplně normální a asi neznám člověka, kterýmo to tohle nedělá. Pokud Ti to nepřibržďuje pořád a kolo se otáčí téměř po celém obvodu volně, tak bych to vůbec neřešil. To jen než se ti samostavy zase vrátí uplně zpátky, tak ti škrtá spodek čelistí.shadow píše:Hmm, tak jsem to šel skouknout. Zkusil jsem auto zvednout, pravé zadní kolo se normálně volně protáčí respektive volně asi ve třech čtvrtinách, v jedné čtvrtině mírně ale opravdu jen mírně škrtá. To samé jsem zkusil s levým zadním a stejný výsledek. Zkusil jsem zatáhnout a povolit ručku kvůli lanovodům a i potom šla kola normállně otáčet. Vážně nevím v čem by mohl být problém. Jinak jak už jsem psal při brzdění to nepíská.
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100
- Princ William
je to tak. pokud te to neskrta porad tak bych to neresil prece jenom je to hrozne mala mezera mezi kotoucem a destickami a tak se neni cemu divit. zkus si to i vpradu a uvidis samM&R píše:No nevím, ale tohle mi příjde úplně normální a asi neznám člověka, kterýmo to tohle nedělá. Pokud Ti to nepřibržďuje pořád a kolo se otáčí téměř po celém obvodu volně, tak bych to vůbec neřešil. To jen než se ti samostavy zase vrátí uplně zpátky, tak ti škrtá spodek čelistí.shadow píše:Hmm, tak jsem to šel skouknout. Zkusil jsem auto zvednout, pravé zadní kolo se normálně volně protáčí respektive volně asi ve třech čtvrtinách, v jedné čtvrtině mírně ale opravdu jen mírně škrtá. To samé jsem zkusil s levým zadním a stejný výsledek. Zkusil jsem zatáhnout a povolit ručku kvůli lanovodům a i potom šla kola normállně otáčet. Vážně nevím v čem by mohl být problém. Jinak jak už jsem psal při brzdění to nepíská.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
AAAArrrrrrrghhhh!!
Tak mě to taky hvízdá. Zadní pravé ale jen když je mokro. Tak jsem se ptal i jinde a asi to bude jak říkal M&R.
Zkusim to nějak vyčistit.
Zkusim to nějak vyčistit.
astra G 100 edition X16SZR caravan 55kw
Tak jsem vyměnil pravý brzdič a zatím je to OK.( 3800 kč)
Bohužel problém je v konstrukci brzdiče, i po ůplném rozebrání a vyčištění se problém za chvílku objeví znovu.Jinak nepomůže ani výměna sady gumiček. Vyhozený peníze. Řešil jsem to nouzově tak, že jsem páku brzdiče vracel mechanicky tyčkou s háčkem po zatáhnutí ruční brzdy.
Bohužel problém je v konstrukci brzdiče, i po ůplném rozebrání a vyčištění se problém za chvílku objeví znovu.Jinak nepomůže ani výměna sady gumiček. Vyhozený peníze. Řešil jsem to nouzově tak, že jsem páku brzdiče vracel mechanicky tyčkou s háčkem po zatáhnutí ruční brzdy.
Re: Zadní brzdič
Zdravím, jaký je postup výměny zadního brzdiče ? Chci vyměnit oba zadní brzdiče, mám druhé ze staršího auta, kde ty páčky na ruční brzdu chodí volně. jaké šrouby drží brzdič? Jaké nářadí budu potřebovat ? Chci je jen vyměnit a pak zajet do servisu to nechat odvzdušnit. Nebo máte li odkaz na nějaké video, dejte ho sem, dík.
-
Teraz z hlavy si nespomeniem či 16-ka alebo 18-ka E-Torx http://www.driveservis.sk/product/detai ... e-torx-e18 + ale ked si kúpiš obe tak sa nič nestane nakoľko ich vieš využiť aj inde! EDIT: Lanko ručnej brzdy si kedy menil? a dopln si popis auta nech vieme čo tam máš za brake system!
Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 20 kvě 2015, 10:28, celkem upraveno 1 x.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Drziak dosticiek vyberat nemusis.. vymen len brzdic.. ten drzi len na jednej skrutke. tusim ze na 13 kluc. Tu skrutku vyberies, brzdic vyhnes dohora a vysunies z voditka. to je vsetko.
Len pozor, aj BOSCH su rozdielne tie brzdice..
Priemer piestika 34, 36 a aj 38mm. Tak aby si tam dal to, co tam patri.
Len pozor, aj BOSCH su rozdielne tie brzdice..
Priemer piestika 34, 36 a aj 38mm. Tak aby si tam dal to, co tam patri.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999