Zapojení displeje TID ???
Zapojení displeje TID ???
Na internetu jsem našel zapojení, mělo by to být takhle?
1.....+12V zapalovani
2.....Radio
3.....+12V baterie
4.....multitimer
5.....snimac teploty
6.....kostra
7.....snimac teploty
8.....diagnostika
9.....rychloměr
10...radio
11...radio
12...radio
Displej chci dávat do jiného auta než je astra, když zapojím 1 a 3 na +12V a 6 na kostru, tak displej funguje(hodiny, datum), čidlo zatím nemám, ale když jsem zkoušel měnit odpor potenciometrem(čidlo by mělo být NTC takže zvětšení odporu je snížení teploty) ale zda se mě že když odpor zvýším tak teplota dolu jde, ale nahoru se tomu nějak nechce(když odpor zmenším tak zůstane ta poslední hodnota).
Nemusí bejt zapojený ještě nějaký další pin?Zajímalo by mě k čemu je ten pin "multitimer" , dale nechapu proc je tam pin na rychlomer kdyz to ma ukazovat jen hodiny, teplotu, datum a stanici z radia a dale k cemu je diagnostika na displej?. Má tento displej nějaký testovací mod?
Díky za rady.
1.....+12V zapalovani
2.....Radio
3.....+12V baterie
4.....multitimer
5.....snimac teploty
6.....kostra
7.....snimac teploty
8.....diagnostika
9.....rychloměr
10...radio
11...radio
12...radio
Displej chci dávat do jiného auta než je astra, když zapojím 1 a 3 na +12V a 6 na kostru, tak displej funguje(hodiny, datum), čidlo zatím nemám, ale když jsem zkoušel měnit odpor potenciometrem(čidlo by mělo být NTC takže zvětšení odporu je snížení teploty) ale zda se mě že když odpor zvýším tak teplota dolu jde, ale nahoru se tomu nějak nechce(když odpor zmenším tak zůstane ta poslední hodnota).
Nemusí bejt zapojený ještě nějaký další pin?Zajímalo by mě k čemu je ten pin "multitimer" , dale nechapu proc je tam pin na rychlomer kdyz to ma ukazovat jen hodiny, teplotu, datum a stanici z radia a dale k cemu je diagnostika na displej?. Má tento displej nějaký testovací mod?
Díky za rady.
- Reklama
multitimer je jednotka osvětlení vozu; dej si tam orig čidlo a bude to ukazovat správně, diagnostika je na nastavení indexu kódů bo když podržíž obě tlačítka za jízdy tak ti to na chvíli ukáže přesnou rychlost, tu samou bys měl mít na tachometru když ti neproměřuje
pokud to dáš do jinýho auta tak nezapojuj 4,9,8
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
na ten pin 9 jsou přímo impulzy ze snímače rychlosti?...takže to bych možná mohl použít i na jiném autě s určitým přispůsobením ne?Vojta píše:multitimer je jednotka osvětlení vozu; dej si tam orig čidlo a bude to ukazovat správně, diagnostika je na nastavení indexu kódů bo když podržíž obě tlačítka za jízdy tak ti to na chvíli ukáže přesnou rychlost, tu samou bys měl mít na tachometru když ti neproměřuje
ten multitimer je na regulaci podsvicení?
Jinak to mam ted zapojeny na stole, ale když podržím obě tlačítka tak to nic nedělá(jen to skočí do nastavovaní datumu a času)...by to teoreticky mělo ukázat aspoň 0km/h ne?
Nemá někdo na prodej to čidlo teploty?
když to nemá signál tak to nic neukáže, pochybuju že to sladíš tak že ti to bude ukazovat správně nehledě na to že to stejně po asi 2 vteřinách zmizí takže je to k ničemuFr33dom píše:na ten pin 9 jsou přímo impulzy ze snímače rychlosti?...takže to bych možná mohl použít i na jiném autě s určitým přispůsobením ne?
ten multitimer je na regulaci podsvicení?
Jinak to mam ted zapojeny na stole, ale když podržím obě tlačítka tak to nic nedělá(jen to skočí do nastavovaní datumu a času)...by to teoreticky mělo ukázat aspoň 0km/h ne?
Nemá někdo na prodej to čidlo teploty?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Re: Zapojení displeje TID ???
Ahoj!
Potřebuji vyzkoušet displej TID na bezchybné zobrazení znaků mimo auto, které piny lze využít nebo jde to vůbec? Díky.
Potřebuji vyzkoušet displej TID na bezchybné zobrazení znaků mimo auto, které piny lze využít nebo jde to vůbec? Díky.
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
podla mna by teoreticky stacilo tam priviest 12V a kostru a potom stlacit na 3 sekundy obe tlacitka, tym by sa mal resetnut a vysvietit vsetky segmenty... ale to je len moj tip
Bohužel tak to nejde. Mne zajímá, které piny zapojit abych navodil rozsvícení datumu, hodin? To schéma zapojení u prvního příspěvku nefunguje. Připomínám, že je to TID u Zafiry v podpisu. Týden sháním zapojení po všech diskusích, marně. Ono totiž zkoušet displej demontáží palubní desky jsem už jednou absolvoval, tak už bych radši měl jistotu. Poraďte, díky.