zde (prevodovka) neni nutno podmazavat,ale ja bych tam dal preci jen neco.Staci Lukapren (a nemusi byt ani do 300stupnu) apod...Petrik píše:Chci se zeptat, to papírové těsnění něčím podmazáváš, nebo ho dáš nasucho? Což použít tmel na převodové skříně?
Olej v převodovce
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)
- Reklama
Co se týče převodových olejů, tak tam je těžší zvolit správný typ, protože většina výrobců aut neuvádí viskozitní třídu převodového oleje, který používají (v našem případě Opel), jen uvedou, že je v převodovce doživotní náplň, což je jasně nesmysl. I převodový olej se vyplatí měnit, na kvalitě řazení se to pozná. Jen je třeba zvolit správný typ.
Tak tedy následuje otázka co tedy do té převodovky nalít za olej......díky
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Tak ted by me fakt zajimalo jak to je s tim olejem v prevodofce. Ja za tri roky nezaznamenal jakekoliv zhorseni pri razeni za studena. Co jsem se informoval tak hlavni pricinou degradace oleje je oxidace, cili v prevodovce proces vyrazne pomalejsi nez v motoru.
Takze pokud vemu ze motor bez problemu snese 1rok/30tkm (od 2roky/50tkm se pomalu upousti) tak v prevodovce olej musi vydrzet minimalne 6let a 150-200tkm, ne?
Takze pokud vemu ze motor bez problemu snese 1rok/30tkm (od 2roky/50tkm se pomalu upousti) tak v prevodovce olej musi vydrzet minimalne 6let a 150-200tkm, ne?
Menit po 30tkm neni vojebavka - je to predepsanej interval vymeny. Treba muj motor v zadnym aute nemel interval kratsi nez 30tkm. Od ty doby co se pouziva laserovy honovani tak co ja vim oplacky motory olej nezerou. Pokud se s tim clovek nesoura 6km do prace a 6 km z prace tak v tom nevidim problem. Staci se juknout treba na mobile.de - nemci dodrzujou predepsany ukony - cili menej po 30tkm kdyz se ma menit po 30tkm. Pak se podivej jaky kvanta kilometru najezdej - prez 200tkm ty motory zvladaj naprosto bezne.Zigi píše:Mozna ne k nicemu,ale zacal by zrat casem olej!Delaji to vsechny motory,ldyz se takto ojebevaj vymeny oleje.Astra - R@SAG píše:No ja je seru, olej budu menit po kazdych 10 - 15 000 Km a ne po 30 000 Km, to by ten motor byl asi brzo k nicemu.
Ja najezdim cca 10t km rocne,tzn kazdy rok z jara vymenim olej s filtrem a mam na rok zase klid!
Interval 10-15tkm byl u motoru konstrukcne vychazejicich z 80. a zacatku 90. let. A navic s pouzitim jinejch oleju.
A prozradíš nám co jsi tedy nalil do té převodovky?marek píše:Já měním olej (i když používám hodně kvalitní Shell Helix Ultra) po roce nebo max. 10.000 km. Olej v převodovce jsem měnil po koupi auta (na kvalitě řazení to jednoznačně poznat je) a budu měnit po čtyřech letech nebo 60.000 km. Za tu jistotu a dobrý pocit mi to stojí.
dobrá poznámka v mym nejbližším servisu jsou příjemný jak vosiny v zadku... pochybuju že mi sdělí typ jen tak aniž bych jim zaplatil........to je nadsázkaCharlie píše:A co se zeptat opel servisu co tam patří za olej a ten tam nalít, pokud ho někdo chce měnit. Neměl by být problém to u nich zjistit.
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Nač a proč? Stačí jim říct že jsi dělal převodovku, nebo měl venku motor a teď do toho potřebuješ nalít olej tak aby řekli co tam patří. Zatím jsem se dozvěděl z autorizáků všechno co jsem potřeboval.medva1 píše:Zítra budu mít cestu okolo tak se zastavim.... sem zvědavej na ty jejich otázky nač a proč...AstraDTI píše:Kdyz jim reknes ze chces olej na doliti do prevodovky tak ti ho prodaj.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
Do manuálnej prevodovky ide Oplácky prevodový olej 1940764 za 400Sk/1 liter.
Niekde na nete som našiel, že alternatívny olej má mať špecifikáciu SAE 80W – bez záruky. Castrol na svojej anglickej stránke odporúča SMX-S. Tak tiež vyrába olej pre prevodovky vozidiel Opel s označením SMX-O, ale ten sa v malom nepredáva.
Mrknite aj túto debatu i keď nie je o Astrách http://www.calibra.cz/phorum/read.php?f ... 47&t=10947
Niekde na nete som našiel, že alternatívny olej má mať špecifikáciu SAE 80W – bez záruky. Castrol na svojej anglickej stránke odporúča SMX-S. Tak tiež vyrába olej pre prevodovky vozidiel Opel s označením SMX-O, ale ten sa v malom nepredáva.
Mrknite aj túto debatu i keď nie je o Astrách http://www.calibra.cz/phorum/read.php?f ... 47&t=10947
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Nazdárek. Tak jsem se ptal přímo mechanika od Opela, když mi čistil krokáč, co mi poradí do převodovky nalít a on tvrdil, že to není třeba a další bla bla bla, ale pak se rozhlédl a důvěrně do ouška se mi svěřil, že to kámošům mění a výsledky prý jsou tak na 50% zlepšení. Dává tam ten original. Prý na těch 2 litrech člověk nezchudne. Což pravdu má! Ale pššššššššt! Nikomu ani muk!
Astra G 100 edition, 1.6 16V
Olej do převodovky
Zdravím všechny
Je dnes už někdo schopen fundovaně říci jaké má opravdu označení ten originál olej, který se dává do převodovky. Mám na mysli klasickou převodovku, ne automat. Díky za odpověď.
Je dnes už někdo schopen fundovaně říci jaké má opravdu označení ten originál olej, který se dává do převodovky. Mám na mysli klasickou převodovku, ne automat. Díky za odpověď.
Tak jsem byl dneska plnit klimu a jak jsem tam tak stál trošku jsem vyzpovídal šéfa servisu.Takže podle tabulek je nikoliv náplň "doživotní" nýbrž má kilometrický průběh 60 tis.Kupodivu však neměl na olej do našich mazlíčků předepsanou specifikaci.Ale podle jeho zkušeností říkal že do všech aut dávají převodovou SYNTETIKU.Litr za 195 bez DPH.