můžeš nesouhlasit, ale nic s tím nenadělášVojta píše:zásadně nesouhlasím
Rozvody
- Reklama
nemam potřebu s tim něco dělat, je mi jedno komu se potká motor z blbostiHappy píše:můžeš nesouhlasit, ale nic s tím nenadělášVojta píše:zásadně nesouhlasím
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ty si nedáš pokoj, jestli chceš tak vyměň všechno a nepolemizuj a pokud si myslíš, že je zbytek o.k., dej novej řemen ať máš sychr, že nepraskne a nepotká se to.Skindr píše:Když už budu měnit,tak všechno,ať mám klid.Jen mě napadla kravina,co když to tam bylo měněno nedávno a já to jen zopakuji.
Auto musí sloužit mně, né já jemu.
Astra Caravan Comfort → Mercedes Benz
podpořte kurník tu svou teorii - rád se přiučímthc 1.8 16V caravan píše:pokud ma auto najeto přes 100 tis. km a nevíš jestli byly měněné tak doporučuji vyměnit, jinak by tě to nemuselo stát 8 ale 30
Když vyměním řemen, co teda riskuju, co se mi stane, aby to stálo těch 30?
Když pomimene, že nedojedu zpátky např. z Chorvatska kvůli vysypaný pumpě apod., ale to už je spíš sci-fi... zrovna tak tam můžu trefit muflona.
-
všechno na světě se může stát , že se přerve novej řemen vadou ve výrobě či kýhovýra - tomu nezabráníš, ale proto taky píšu, že základem je vyměnit alespoň ten řemen, páč např. stará kladka může začít vyluzovat zvuky (ložisko), ale těžko se přetrhne.thc 1.8 16V caravan píše:Uz jsem viděl i zbrusu nový řemen roztržený
P.S.
Tím samozřejmě nikoho neodrazuju od kompletní výměny rozvodů, pokud člověk uzná, že je to třeba, ale né vždy je potřeba při každým zásahu vyměnit půl auta.
Rizika jsou hlavně v tom, že jeden měsíc vyměníš řemen a za další dva se ti začne hlásit kladka.
Nerad zasahuji do skvělé debaty, ale co se stane, když na dálnici
v jisté rychlosti se kousne ložisko vodní pumpy, která bude mít
najeto "pouze" 120000km.
Od protestujícího zvuku po zastavení čerpadla může být i 5 vteřin.
Nejspíše proto Opel doporučuje výměnu i vodního čerpadla.
v jisté rychlosti se kousne ložisko vodní pumpy, která bude mít
najeto "pouze" 120000km.
Od protestujícího zvuku po zastavení čerpadla může být i 5 vteřin.
Nejspíše proto Opel doporučuje výměnu i vodního čerpadla.
ASTRA Z 1,6 XE 16V 74KW
-
mala poznamecka: vymena rozvodoveho remene (bez kladek atd.) je fakt nouzovka, coz mi potvrdil i typek z Oplu. 2Skindr: pokud mas najeto 100tkm a hodlas s tim autem jeste 10-20 najet, vymen cele rozvody, je prece jedno jestli ty prachy das do toho ted nebo za pul roku/rok. a budes mit jistotu. ve 100tkm nebo driv rozvody na tvym aute urcite nikdo nemenil, neni k tomu totiz bezne duvod (viz servisni intervaly, ktere tedy uz byly popsany). kdyby jo, byl by to krajne uzkostlivej typek a ty bys od nej s autem dostal i servisni knizku.Happy píše:Pokud nemáš prachy nazbyt a nic se Ti z rozvodů neozývá, vyměň jenom řemen a kašli na to (stojí pár stovek).Skindr píše:Jasně,mě říkali tutéž cenu.Kdybych aspoň měl jistotu,že to nedělám zbytečně.Nevíte jak v domácích podmínkách zjistím,že rozvody nejsou třeba nové?O autu co jsem si koupil mi nic neřekli.
To je, ale psychologický minimum.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
-
ja jsem na svem aute nechal vymenit JEN rozvodak (melo to tehdy najeto 80tkm a byl nasekly), a prakticky IHNED po vymene se z rozvodu zacalo ozyvat klepani, tukani, znelo to skoro jako diesel. tak mi to borec preskladal jeste jednou, a porad to same. a ted jsem se (dva a pul roku a 30tkm po te vymene) od jineho mechanika dozvedel, ze pry novy rozvodak si tezko rozumi se staryma kladkama a loziskem cerpadla.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm