Problém s výměnou snímače vačkové hřídele Opel Astra G Coupé
- BertoneRoadBladeCZ
Problém s výměnou snímače vačkové hřídele Opel Astra G Coupé
Zdravím všechny Astra nadšence po nějaké době opět přišel čas udělat generálku celého auta a tak jsem se do toho pustil však jsem ještě nevěděl vše co mě čeká před asi týdnem a půl jse mi motor hodil do nouzového režimu aromatický se rožla kontrolka motoru tak hurá na diagnostiku chybně hlášení obou lambda sond + snímač vačkové hřídele výměna lamba sond byla jednoduchá a rychlá snímač vačkové hřídele byl také v rámci možnosti rychle hotovy odmontovat filtr od saní a demontovat kryt rozvodu a je výměně no vše je hotové proběhne zkouška zda je vše v pořádku nastartuje motor a v tom okamžiku nastane peklo motor nekontrolovatelně zvyšuje a snižuje otáčky na neutrálu ale i při zařazené rychlosti při jízdě v nižších otáčkách extrémně harpruje pak ale při přidání plynu na asi 2 tisích zase jede v pořádku a vyřadím kvalt a opět začne stoupat a klesat ustálí se až úplně zastavím ale je to otřesný zvuk bouchání auto se celé třese a jdou cítit rázy motoru za studenta i za tepla + za studenta normálně střílí
do sání před výměnou snímače a lambda sond auto fungovalo normálně pouze jelo v nouzovém režimu .
Je více možnosti jak tento problém řešit muže to být kabel od RJ nebo špatně ukostření RJ sám nevím každopádně jedu k autotronikovy zjistit kde je problém spíš by mě zajímalo jestly jste se štít o někdo sešel a jestly nemáte radu která by zjednodušila hledání jehly v kupce sena je to na vozu Opel Astra G Coupé 1.8 benzin 92 KW rok výroby 2002 ještě chci dodat ze snímač jsem zkoušel i vyměnit zpět za starý ale problém zůstává stejný od připojení nové motor extrémně hapruje chyby byly vymazaný ale i přesto pořad hlásí vládný snímač
do sání před výměnou snímače a lambda sond auto fungovalo normálně pouze jelo v nouzovém režimu .
Je více možnosti jak tento problém řešit muže to být kabel od RJ nebo špatně ukostření RJ sám nevím každopádně jedu k autotronikovy zjistit kde je problém spíš by mě zajímalo jestly jste se štít o někdo sešel a jestly nemáte radu která by zjednodušila hledání jehly v kupce sena je to na vozu Opel Astra G Coupé 1.8 benzin 92 KW rok výroby 2002 ještě chci dodat ze snímač jsem zkoušel i vyměnit zpět za starý ale problém zůstává stejný od připojení nové motor extrémně hapruje chyby byly vymazaný ale i přesto pořad hlásí vládný snímač
Astra g coupé Bertone 1.8 16v 92kw Z18XE
- Reklama
- BertoneRoadBladeCZ
Re: Problém s výměnou snímače vačkové hřídele Opel Astra G C
Co už vím naprosto jistě že pokud je závada na snímači klikové hřídele motor nastartuje pokud váš benzinový motor zní nějak špatně nebo máte pokles otáček 100% doporučuji diagnostiku závad problém je ve většině případu při nesprávné funkci lambda sond , snímačů jak klikové tak i vačkové hřídele problém muže být v kabeláži od RJ nebo poškození samotné RJ ideální je i nakupovat originální díly od Simens alias GM díly třeba právě u snímačů se to doporučuje tak stejně je doopravdy potřeba hlídat olej v motoru,olej filtr, benzínovy filtr ,filtr vduchu,pokud mate auto na plyn určitě doporučím výměnu svíček samo sebou i když nemáte přídavný plyn to vše muže též neblaze působit na chod vašeho gčka
- BertoneRoadBladeCZ
Ahoj všem nečekanè pokračování ságy Opel Astara G Coupé je tady !!
Řešení tohoto problému s autoelektrikařem dopadlo špatně bylo mi řečeno ze oprava je náročná u typu tohoto vozu a ze problém bude zjevně v RJ “už jsem tu měl asi 5 takových to oplu a vždy to byl velký problém a tuto práci bych znovu nevzal” To mě dostalo tak a teď poraďte pánové už je to druhá řidiči jednotka co jsem měnil během dvou let po první výměně jelo auto skoro 2 roky pak přišel nouzový režim výměna lambd a snímače a jsem tak kde jsem byl a nemám řešení akorat zajet do Opel servisu a popravdě teď už je to láska protože tahle generalka už mě stala 17 tisíc a také musím uznat ze jsem na něm nikdy nešetřil moc se mi neoplácí pacholek ale dam ještě šanci potrebuju vědět v čem je ten brouk
Řešení tohoto problému s autoelektrikařem dopadlo špatně bylo mi řečeno ze oprava je náročná u typu tohoto vozu a ze problém bude zjevně v RJ “už jsem tu měl asi 5 takových to oplu a vždy to byl velký problém a tuto práci bych znovu nevzal” To mě dostalo tak a teď poraďte pánové už je to druhá řidiči jednotka co jsem měnil během dvou let po první výměně jelo auto skoro 2 roky pak přišel nouzový režim výměna lambd a snímače a jsem tak kde jsem byl a nemám řešení akorat zajet do Opel servisu a popravdě teď už je to láska protože tahle generalka už mě stala 17 tisíc a také musím uznat ze jsem na něm nikdy nešetřil moc se mi neoplácí pacholek ale dam ještě šanci potrebuju vědět v čem je ten brouk
- BertoneRoadBladeCZ
Jo a ještě jsem zapomel dodat že elektrikář řekl ze jsou dvě umístění řidiči jednoty pouze ta co je připevněna na motoru je problémová takže jsem stoho jelen
Naposledy upravil(a) BertoneRoadBladeCZ dne 04 bře 2019, 19:10, celkem upraveno 1 x.
- BertoneRoadBladeCZ
Ahoj všem tak jsem byl na doporučení na Opel Tech 2 diagnostice a obě sondy vykazují nulové hodnoty v proslapnutém pedálu dosahující miniaturních hodnot snímač váčky se ukazuje ale též jak kbyby tam nebyl teď už je jasné ze závada je na ŘJ dvě doporučení WWW.ECU.DE odešlete poštou svoji jednotku v ecu.de zkontrolují co je za problém pokud žádný není pošlou va ŘJ zpět za poštovné pokud zjistí problém daji vám ŘJ do hromady a cena je +\- 9 tisíc korun samozřejmě je individuální dle typu vozu každopádně mají on-line chat na stránkách takže tam stačí napsat a hned budete vědět co a jak .
Já osobně jdu zkusit ještě zkušeného auto elektrikáře samozřejmě dam vědět až budu vědět jak je pán zručný a jaka bude cena a kvalita zatím cuz (Opel das Auto)
Já osobně jdu zkusit ještě zkušeného auto elektrikáře samozřejmě dam vědět až budu vědět jak je pán zručný a jaka bude cena a kvalita zatím cuz (Opel das Auto)
- BertoneRoadBladeCZ
Zdarec všem Opel nadšencům tak problém vyřešen výměnou ŘJ vyšla mě asi na 12 tisíc korun opravu provedl Pan Roman Krapa z http://www.carteam.cz/ v brně komárově poradil pomohl opravil rychle a dobře
. Musím zde napsat že celkový problém započal od slabé auto baterie a proto dávejte pozor na svoje baterie v Astrách muže vám to odpálit ŘJ v konci nic co jsem vyměnil nebylo spatné ani snímač ani sondy vše pramenilo od ŘJ a její výměnou se vše vyřešilo
. Musím zde napsat že celkový problém započal od slabé auto baterie a proto dávejte pozor na svoje baterie v Astrách muže vám to odpálit ŘJ v konci nic co jsem vyměnil nebylo spatné ani snímač ani sondy vše pramenilo od ŘJ a její výměnou se vše vyřešilo
Naposledy upravil(a) BertoneRoadBladeCZ dne 20 bře 2019, 22:43, celkem upraveno 1 x.
- BertoneRoadBladeCZ
ahoj všem rád bych vám všem chtěl dát odkaz na perfektní Brněnské automechniky první Pán je možná všem známý je to Pan Roman Krapa tel.: 777 620 300 na internetu najdete jako http://www.carteam.cz/
především bych řekl že pan se specializuje na Opel ma rozsáhle zkušenosti z auto elektrikou jinak vše obecně dá dohromady cokoliv je to šikovný pan vřele doporučuji pokud si nevíte rady Pan Krapa rád poradí . Druhy je Pan Radek Halouska také z Brna tel.: 777 247 053 pána musím doporučit má dlouholeté zkušenosti se značkou Opel je nutno dodat že pan Halouska pracoval jako hlavní technik u společnosti Opel s.r.o. mnoho let ma tudíž velké zkušenosti s automobily značky Opel samo sebou se Pan Radek Halouska zabývá všemi typy osobních automobilů ma lukrativní cenový přistup a je to velmi šikovný auto mechanik jeho výhodou je i diagnostika se kterou pracuje (Opel Tech 2) kdo zná nemusím zde popisovat pro ostatní je to nejlepší diagnostika pro Opel pokud chcete na diagnostiku doporučuji zavolat a zastavit se za Panem Halouskou na adresu: Slaměníkova 1016/23a, 614 00, Brno - Maloměřice. Díky všem nadšencům Opel a doufám že vám tento odkaz pomůže
především bych řekl že pan se specializuje na Opel ma rozsáhle zkušenosti z auto elektrikou jinak vše obecně dá dohromady cokoliv je to šikovný pan vřele doporučuji pokud si nevíte rady Pan Krapa rád poradí . Druhy je Pan Radek Halouska také z Brna tel.: 777 247 053 pána musím doporučit má dlouholeté zkušenosti se značkou Opel je nutno dodat že pan Halouska pracoval jako hlavní technik u společnosti Opel s.r.o. mnoho let ma tudíž velké zkušenosti s automobily značky Opel samo sebou se Pan Radek Halouska zabývá všemi typy osobních automobilů ma lukrativní cenový přistup a je to velmi šikovný auto mechanik jeho výhodou je i diagnostika se kterou pracuje (Opel Tech 2) kdo zná nemusím zde popisovat pro ostatní je to nejlepší diagnostika pro Opel pokud chcete na diagnostiku doporučuji zavolat a zastavit se za Panem Halouskou na adresu: Slaměníkova 1016/23a, 614 00, Brno - Maloměřice. Díky všem nadšencům Opel a doufám že vám tento odkaz pomůže
Naposledy upravil(a) BertoneRoadBladeCZ dne 20 bře 2019, 12:46, celkem upraveno 1 x.
- BertoneRoadBladeCZ
Jinak chci všechny informovat o novém prodejci auto dílů www.MLparts.cz zkuste výhody a ohodnoťte sami kvalitu a profesionalitu našeho e-shopu a pokud se zastavíte na naší prodejnu v brně rád vás obsloužím já sám. Rychle a kvalitně vám vyřešíme vaší objednávku nebo po případě na e-shopu i telefonicky poradíme či objednáme díky všem