Počítadlo KM nesvítí !
Počítadlo KM nesvítí !
Zdravím
Dneska sem dal klíček do zapalování, nastartoval, problikl stav ujetých KM a zhasnul.
Na funkci auta to vliv nemá, auto jede, svítí. Palubovka je normálně osvětlená, blinkry ukazuje a hladové oko taky svítí /což je pech /
Doma sem přejel všechny pojistky ve skříni u řidiče a ok.
Prostě nesvítí ''jen'' stav ujetých KM - viz obrázek.
Prosím o pomoc - nevím co s tím. Máte někdo zkušenost?
Moc díky. Mně to nevadí, ale na technické s tím bude problém.
Dneska sem dal klíček do zapalování, nastartoval, problikl stav ujetých KM a zhasnul.
Na funkci auta to vliv nemá, auto jede, svítí. Palubovka je normálně osvětlená, blinkry ukazuje a hladové oko taky svítí /což je pech /
Doma sem přejel všechny pojistky ve skříni u řidiče a ok.
Prostě nesvítí ''jen'' stav ujetých KM - viz obrázek.
Prosím o pomoc - nevím co s tím. Máte někdo zkušenost?
Moc díky. Mně to nevadí, ale na technické s tím bude problém.
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999
- Reklama
Re: Počítadlo KM nesvítí !
toto https://www.doopla.cz/dily/zarovka-1-5- ... 5-916.html je pravděpodobně tvůj problém
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- vasekpetr1
Klasika - odešla žárovka pod počitadlem kilometrů. Návod na demontáž: ZDE.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
super moc diky.. toho sem se trosku bal pac sem slysel ze to je hrozny o*eb.. zkusim. díky
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Hej chlapi paráda! Před chvílí mě to udělalo taky Dojedu na bezinku natankovat otočím klíčkem a a nic... místo kilometrů jen černá díra asi nějaké skvrny na slunci bo co
Mimochodem ta žárovka stojí pár korun! rozhodně né kilo! tak že asi tak...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
poraď kde mají přesně tudle konkrétní za "pár korun"Marťasek píše:...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
obyč žárovka stojí do cca 20kč - nemusí tam být ledka za 100kaček nebo podobá hovadina s nálepkou "originál"... ale to je věcí vkusu každého soudruha že...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- vasekpetr1
Pokud jsi aspoň trochu manuálně zručný a máš vhodný vercajk, tak je to za chvilku vyměněné. Vysunutí samotné přístrojovky je tak trochu ježek v kleci kvůli volantu, ale při správném natočení jde pěkně ven. Při zpětném osazování musí přístrojovka lehce vklouznout do své pozice a potom teprve zamknout konektor kabeláže, protože někteří umělci tam ten konektor narvali na sílu a pak se divili, že jim nejde plno kontrolek. Ty plastové kryty jdou také pěkně do svých původních pozic, ten horní, co je hned pod přístrojovkou, ten je na pružině a jde zasunout při manipulaci dovnitř. Hodně zdaru.fikxa píše:me irituje to rozdelavani
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
jeste me napadlo - ta zarovka bude nekde uvnitr - takze budiky musim rozdelat ? kdyz uz v tom budu, vymenil bych si zarovku podsviceni ktera zobrazuje zapnuta svetla - tam je jaka zarovka prosim ?
Díky
Díky
- vasekpetr1
Žárovky jsou v bajonetu, přístupné zezadu. Poziční světla kontrolku nemají.
Buďíky nemusíš kvůli výměně diody rozebírat, stačí použít třeba pinzetu nebo úzké kleště a normálně ji vytáhneš ze zadní strany. Musíš ji mít dopředu nachystanou ať to neděláš dvakrát, volant tam opravdu překáží!
ASTRA LA VISTA
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
A ti šikovnější z nás co mají nenechavý hnáty dokáží tu žárovku vyměnit i bez demontáže budíků z pozice
Mimochodem kdo umí objednávat z ebay a podobných webů tak číňan umí snad už skoro vše - jen to doručení někdy trvá až 3 týdny! Ale i to poslední dobou se zkracuje - mě například už dost dlouho některé věci jedou max týden!
https://www.ebay.com/itm/10Pcs-B8-5D-Ca ... VF&vxp=mtr
Mimochodem kdo umí objednávat z ebay a podobných webů tak číňan umí snad už skoro vše - jen to doručení někdy trvá až 3 týdny! Ale i to poslední dobou se zkracuje - mě například už dost dlouho některé věci jedou max týden!
https://www.ebay.com/itm/10Pcs-B8-5D-Ca ... VF&vxp=mtr
Mám dotaz, sem tam se mi nerozsvítila nějaká kontrolka a nebo nesvítilo část podsvícení, po poklepnutí po budíkách už to zase chvíli šlo...atd.
Rozhodl jsem se budíky vytáhnout a narazil jsem na problém, že na zadní straně budíků je ulomená ta zajišťovací packa pro konektor, takže tam konektor moc dobře nedrží a po vytažení už to tam nedrží vůbec. Dá se to nějak vyřešit nebo se musí sehnat jiné budíky, kde to bude vpořádku?
Rozhodl jsem se budíky vytáhnout a narazil jsem na problém, že na zadní straně budíků je ulomená ta zajišťovací packa pro konektor, takže tam konektor moc dobře nedrží a po vytažení už to tam nedrží vůbec. Dá se to nějak vyřešit nebo se musí sehnat jiné budíky, kde to bude vpořádku?
A ještě dodatek, dá se bez budíků normálně jezdit? Ať auto zbytečně nestojí než to vyřeším.
Jinak konektor vypadá normálně.
Jinak konektor vypadá normálně.