Problém s klimatizací Acond AQC 12
Re: Problém s klimatizací Acond AQC 12
Ahoj.No pokud by fungovala,tak bych to samozřejmě neřešil,ale po 6ti letech nefunguje.Na podzim jsem si s ní ještě přitápěl,před týdnem jsem ji zapnul a nechladí.Kompresor jede,vnitřní jednotka jede,ale vůbec nechladí.Trubky od kompresoru,které byly vždycky orosené a samozřejmě studené,teď mají teplotu okolního prostředí.Měl jsem tady i elektrikáře,který říkal,že elektricky tam žádný problém nevidí.No tak nějak jsem tušil,že s tím plněním bude problém i když po mailu přímo od technika z Acondu jsem propadl lehkému optimismu,když napsal,že je to jednoduchá klima,kterou by měl naplnit každý chlaďař.Ale jak vidím,tak to bude celkem drámo.Psal jsem pár klimatizářům a buď neodpověděli,nebo napsali nesmyslné ceny,zřejmě abych je už neotravoval.Jedna firma poblíž,která prodává i Acondy se teda ozvala,ale technik říkal,že to nikdy neviděl takový systém a že bude psát do Acondu co s tím.No a vzhledem k tomu,že to bylo už ve středu a zatím se nikdo neozval si myslím,že to vyšumí.Už vidím,že nakonec to dopadne nákupem nové klimy.No holt jsem při nákupu,tak nějak počítal s tím,že se naplnit dá standardně,vůbec mě nenapadlo,že by někdo dělal systém který se nedá naplnit.Holt chybama se člověk učí.
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
od toho je to "split" klima - tedy s náplní už z výroby - ale navařit tam dva ventilky nemůže být takový problém - aspoň tady co jsem měl technika na klimu tak v tom problém vůbec neviděl,,,
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Díky za rady a tipy,ale trochu si pleteš pojmy.Split klimatizace neznamená,že je přednaplněná.Split je typ klimatizací s jednou vnitřní a jednou venkovní jednotkou,pak jsou multisplit klimy s více vnitřními jednotkami,pak jsou kazetové klimatizace a jiné,takže označení split opravdu nemá nic společného s tím jestli je přednpalněná,nebo ne.Jinak kámoš měl taky samoinstalační klimu,ale značky DESA a tam se spojoval kompresor s trubkami klasickým spojem s převlečnými maticemi a byly tam i ventilky na doplnění klimy a tak to mají i samoistalační klimy od REMKA,nebo COOLEXPERTU.Tady toto je prostě bazmek,který navrhl nějaký "skvělý" ing. No jsem zvědav,jak to dopadne.Lidi co slíbili,že se ozvou ,tak se neozývají a to ani odborníci z ACONDU,asi dobře ví co pustili do prodeje.On to asi opravdu nebude tak velký problém naletovat ty plnící ventilky do potrubí,ale problém a to asi neřešitelný,bude sehnat někoho kdo bude ochotný se s tím hrát.
Jen upřesnění ke split http://www.klimatizacedodomu.cz/www-kli ... enna-split
Tak dnes mě přišla odpověď z Acondu.Podle nich není třeba nikam nic vařit.Musí se sundat přední kryt(u vrtule větráku) z venkovní jednotky a před kompresorem je servisní ventil.Pustil jsem se do toho.Sundal jsem přední i boční kryt a ventil tam je.Já jsem teda hledal dva ventily,což je podle mě rozšířenější systém,ale je mě celkem jedno jestli se to plní dvěma,nebo jedním,hlavně aby to šlo.Doufám,že to někdo zvládne a bude to ještě toto léto.Ale díky za snahu o pomoc.
Jen upřesnění ke split http://www.klimatizacedodomu.cz/www-kli ... enna-split
Tak dnes mě přišla odpověď z Acondu.Podle nich není třeba nikam nic vařit.Musí se sundat přední kryt(u vrtule větráku) z venkovní jednotky a před kompresorem je servisní ventil.Pustil jsem se do toho.Sundal jsem přední i boční kryt a ventil tam je.Já jsem teda hledal dva ventily,což je podle mě rozšířenější systém,ale je mě celkem jedno jestli se to plní dvěma,nebo jedním,hlavně aby to šlo.Doufám,že to někdo zvládne a bude to ještě toto léto.Ale díky za snahu o pomoc.