Zafira A - nefunkční recirkulační klapka chlazení/topení
Zafira A - nefunkční recirkulační klapka chlazení/topení
Prosím o radu, jak odstranit závadu, kdy mám recirkulační klapku ( umístěná je jako zásuvné půlkulaté víko nad ventilátorem topení) v poloze, kdy je uzavřen přívod vzduchu z motoru a ventilátor tím pádem nasává vzduch z prostoru vozu. Z tohoto důvodu se mi rosí okna zevnitř vozu.Potřeboval bych vědět, jak je tato klapka ovládána jak mechanicky, tak elektricky a kde najdu pojistku této klapky či motorku.Díky Honzazez
- Reklama
Re: Zafira A - nefunkční recirkulační klapka chlazení/topení
Jsou 2 možnosti:
1- najdi si to tu na fóru, je to tu řešeno X- krát.
2- na 99% to není elektrická závada, podívej se na tu klapku, pochopíš.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
------Alzafir píše:Jsou 2 možnosti:
Pod táhlem je nějaká krabička,zkoušel jsem táhlo přestavit mechanicky, ale nešlo to - klapku se mi nepodařilo přestavit t.j zavřít do prostoru auta.Bojím se abych to táhlo nezlomil tak nevím jak dál.
Krabicka = motorcek ovladania klapky, ktory bude v haji (ako v 99,9% dalsich astier a zafir)
Odpoj to tiahlo z motorceka (na pohyblivom ramene motorceka je gulicka, na kt. je tiahlo nasunute) a manualne prestav klapku do polohy z pohladu interieru auta zavrete a teda bude tahat vzduch z vonku a nebude sa ti nic rosit.
Odpoj to tiahlo z motorceka (na pohyblivom ramene motorceka je gulicka, na kt. je tiahlo nasunute) a manualne prestav klapku do polohy z pohladu interieru auta zavrete a teda bude tahat vzduch z vonku a nebude sa ti nic rosit.
Astra G Caravan, X18XE1
Mě postačila ráčna z gola sady. Mačkal jsem tlačítko které ji má přepínat a ráčnou jsem bouchal po motorku klapky. Rozchodilo se to a klapku jsem nechal zavřenou
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Díky za radu, udělám to.Jen prosím o info, na které straně táhla ( na hoře, nebo dole u motorku) a jak to mám vyloupnou,abych ten kloub nerozbil.Mám zatlačit šroubovákem ven, nebo jak?sweeper píše:Krabicka = motorcek ovladania klapky, ktory bude v haji (ako v 99,9% dalsich astier a zafir)
Na strane motorceka, vyberies to normalne rukou. Srobovakom si samozrejme jemne pomoct mozes, keby ti to neslo rukou.Honzazez píše:Díky za radu, udělám to.Jen prosím o info, na které straně táhla ( na hoře, nebo dole u motorku) a jak to mám vyloupnou,abych ten kloub nerozbil.Mám zatlačit šroubovákem ven, nebo jak?sweeper píše:Krabicka = motorcek ovladania klapky, ktory bude v haji (ako v 99,9% dalsich astier a zafir)
Astra G Caravan, X18XE1
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
no nevím, ale většinou spíše praskne nebo vyskočí to táhlo.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Luboš X17DTL
Já jsem odpojil táhlo, pohýbal s kopulí, promazal "ložiska", nasadil zpátky, sundal konektor, promazal, nasadil a jede dodnes
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Super, kluci díky moc za rady, zítra na to vlítnu a dám vědět, zda a jak se mi podařilo.Luboš X17DTL píše:Já jsem odpojil táhlo, pohýbal s kopulí, promazal "ložiska", nasadil zpátky, sundal konektor, promazal, nasadil a jede dodnes
Hlásím úspěšné odstranění problému s recirkulační klapkou.Po prostudování 52 stránek vlákna o mlžení oken Oplů(Astra,Zafira) jsem nakonec ve svém voze Zafira A úspěšně překlopil zaseknutou klapku zvanou ,,kopule - hvězdárna,, do polohy nasávání vzduchu z venku - přes kapotu motoru( při pohledu z místa spolujezdce je ona ,,kopule,, zavřená - není vidět do oběžného kola ventilátoru topení.Podařilo se mi to tak, že jsem klíček zapalování nastavil do polohy 2. Po té jsem poklepáváním na motorek klapky za současného rychlého zapínaní a vypínaní tlačítka recirkulace na palubní desce docil onoho zavření klapky, aby ventilátor nenasával vzduch z prostoru kabiny. Přesvědčil jsem se rukou, že klapka je pevně zavřená a že signalizace tlačítka recirkulace na palubní desce nesvítí, tedy že signalizace a poloha klapky,,zavřeno pro vnitřní cirkulaci,, je v souhlasu.Po té jsem klíček zapalování dal do polohy O -,,vypnuto,, a současně jsem odpojil konektor motorku klapky. Aby se mi klapka při jízdě samovolně neotevřela, nechal jsem táhlo mezi klapkou -,,kopulí,, a motorkem vsazené v obou kloubech ( převody v motorku nedovolí jakýkoliv pohyb klapky). Dnes jsem jel asi 60 km a po celou dobu žádné mlžení a vše o.k. Díky všem, kteří psali příspěvky i rady pro mne, protože Vaší zásluhou mám problém, který mne zužoval definitivně vyřešen.I za cenu, že vnitřní cirkulaci nebudu moci používat při situacích, kdy přede mnou pojede nějaký ,,smraďoch,,. Tehdy vypnu ventilátor nasávání vzduchu a posléze otevřu okno.Zablokováním klapky jsem raději zvolil bezpečný výhled a suché prostředí před nespolehlivou funkcí ovládání popisované klapky.
Buď v klidu, když pojedeš za smraďochem, než to stihneš překlopit tlačítkem, tak už ti to ventilace dávno nasaje.
Pro tyhle účely jsem docela spokojen s karbonovým filtrem. Jeví se mi to lepší než než papírový.
A mimochodem, kde máš chybu, motor ti běhá, klapku jsi zavřel, co je příšinou toho, že to nefungovalo?
Pro tyhle účely jsem docela spokojen s karbonovým filtrem. Jeví se mi to lepší než než papírový.
A mimochodem, kde máš chybu, motor ti běhá, klapku jsi zavřel, co je příšinou toho, že to nefungovalo?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
pokud funguje motor a táhlo není prasklé či jinak poškozené nevidím důvod to takto bastlit. Je problém to opravit tak aby to fungovalo jak má?
Myslim si, ze mu motorcek beha asi tak, ako vsetkym ostatnym a teda 19x sa nezapne a na 20x sa zapne
Btw, v kelly sa da motorcek s ovalnym konektorom (do r. v. 2003) kupit momentalne za 803kc (po registracii 682kc) bohuzial to nemaju skladom. Da sa to najst aj na inych eshopoch este o stovecku lacnejsie, avsak scenar podobny, skladom to nieje nikde.
Btw, v kelly sa da motorcek s ovalnym konektorom (do r. v. 2003) kupit momentalne za 803kc (po registracii 682kc) bohuzial to nemaju skladom. Da sa to najst aj na inych eshopoch este o stovecku lacnejsie, avsak scenar podobny, skladom to nieje nikde.
Astra G Caravan, X18XE1