Centrální zamykání pálí pojistku

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
pirko7

Centrální zamykání pálí pojistku

Příspěvek od pirko7 » 09 úno 2018, 07:55

Zdravím kutily,

od zimy si lámu hlavu nad pálení pojistky pro centrální zamykání. Mám hatchback 1,4 16v. 14XE16 motor. 1999 r.

Odemknul jsem dálkově a auto se neodemklo. Pojistka vyhořela. Vyměnil jsem ji a týden to fungovalo. A pak zase. Poté jsem ji vyměnil znovu, zkoušel zamykat odemykat asi 50x a šlo to, nechal jsem auto na místě a šel domů. Druhý den ráno "odemykám" a je po ní.

Zkusil jsem odpojit konektor ke kufru, konektory k zadním dveřím. Prošel jsem husí krky ke všem 5ti dvěřím. Pouze ke kufru byl jeden drátek lehce odizolovanej, tak jsem podlepil izolepou. Vyměnil pojistku a okamžitě prdla.

Zda odemykám kličem nebo dálkově nemělo rozdíly. Je nějaké místo, kde bych se měl ještě podívat po zkratu? Případně nemůže byt prostě zatuhlý zámek u řidiče? Pojistky jsem dával 20A a zkusil jsem i 25A.

Jako amatéra mě už nic nenapadá :(. Jezdím tedy jako se škodou 105, všichni musíme zacvakávat "hříbky" :-D. Díky za jakýkoliv nápady.

S pozdravem

Roman

Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrální zamykání pálí pojistku

Příspěvek od Marťasek » 09 úno 2018, 08:15

Tak udělal jsi co jsi mohl a co by ti tady kde kdo poradil.
Určitě tam ale nedávej silnější pojistky než tam patří! To je ta největší pitomost co můžeš udělat.

Zkusil jsi oddělat všechny konektory k centrálům a pak zkusit odemknout + se podívat zda pojistka je OK?
Pokud prdne asi bych se podíval znovu na kabeláž a pořádně.
Pak na řídící jednotku co je u spolujezdce.
Pokud by pojistka byla OK zkusil bych zapojit pouze dveře řidiče a sledoval co to udělá) atd...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 09 úno 2018, 10:56

Asi ti nezbude nic jiného, než odkrýt spodní čalounění prahů a sloupků, a zkontrolovat kabeláž, která tudy vede. V levém rohu dole u nohou řidiče (u páčky pro otvírání víka motoru) je hlavní konektor X1, ten zkontroluj, jestli se ti do něj neostává třeba voda, to samé i u řídící jednotky centrálu. Co motorek pro zámek víčka nádrže? Kontroloval jsi také? Kabeláž k němu? Není někde u prahů nebo u sloupků vidět nějakou samodomo úpravu s navrtáním kabeláže (nějaká úchytka na mobil či něco podobného)?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 09 úno 2018, 11:26

Ampérmetr místo pojistky a uvidíš, kolik to bere.
Odpoj všechny dveře, postupně zapojuj, podle součtu proudů se dá odhalit, kde je zrada.
Nezapínej zapalování ( není ani důvod, to bys nezamknul), jinak vyskočí chyby v jednotce airbagů.
Může to dělat i jednotka centrálu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 10 úno 2018, 16:03

Tak jsem se v tom dneska zase hrabal dle rad co jste tu napsali, odpojil jsem všechny dveře odemkl a pojistka drží, připojil postupně všechny a pojistka drží. Rozdělal jsem sloupek u řidiče jak je otevírání kapoty motoru, docela pěkné bago kabelů a bylo umění to dát zpět :-D. Zde jsou ty kabely ale naprosto v pohodě, ani se nehejbou, nemají jak praskat. Kontroloval jsem při odemykání zámek nádrže, ten se vysunuje a zasunuje v pohodě. Žádne home made úpravy v kabině auta nejsou :).

Ty ostatní věci jako je řídíci jednotka atd najdu kde? "Moje první auto, jsem amatér :)"

Podstatnou věcí toho všeho bylo, že jsem si dnes všiml, že jsem minule nedopojil zamykání kufru ale asi konektor na vyhřejvání skla. Takže jsem to dneska napravil.

Aktualně mám vše připojené krom zadních dveří, tam jsem měl pocit že ten zámek blbne a hodně cvaká, už i při odemykání bez centralu nešel vyndat klič pokud ho neotočím zpět až při potoevření kufru. A vždy při odemykýní jsem ho musel protačet až to dělalo divne posuvné zvuky motůrku.

Dám vědět zda pojistka takto vydrží. Zatím všem děkuji za rady a za typy :). A modlím se, že jsem takovej vůl s tim konektorem a bude to onen špatný motůrek. Nevěřím moc zkratu, protože odemykal jsem to dneska 50x, auto se ani nehne a jestli to zejtra prdne, kabely se přece nemohli hejbnout.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 10 úno 2018, 16:29

Jednotka centrálu je u nohou spolujezdce u slupku (tak, jak jsi koukal na konektor u nohou řidiče, tak je u spolujezdce ŘJ centrálu). Nejlepší je, když sundáš obložení dveří kufru, abys viděl, v jakém stavu ten zámek je. Já ho na Astře rozdělával nedávno a byl slušně zasratý. :D
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 11 úno 2018, 11:21

Tak dneska jsem zkusil odemknout a zamknout auto po tom co je odpojený kufr a musím říct, že to funguje :) i po dni klidu . Obložení 5. dveří jsem sundaval, abych se dostal na odpojení toho konektoru k zámku.

Takže nějakým prostříknutím nebo něčím bych ho měl pročistit? Na můj vkus i fest cvaká. Asi bude muset být zatuhlej, když právě po vyměnení pojistky funguje a druhej den pojistku na první odemknutí spálí. :D

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 12 úno 2018, 15:45

Tak jsem tu zpět, dneska jsem odemkl, dojel do práce a zamkl. Odpoledne jdu k autu odemykam a auto se odemklo vše krom dveří spolujezdce a pojistka je zase v čudu. Talže kufr nakonec na vině nebyl. Odpojil jsem tedy dveře spolujezde a uvidim jak to bude fungovat bez jejich zapojení. Jinak už tedy nevím :( :cry:

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 12 úno 2018, 15:49

Jaká je pozice pojistky, co ti odchází? Kouknu do schemat, jestli to nemá ještě i jinou souvislost.

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 12 úno 2018, 15:56

Alzafir píše:Jaká je pozice pojistky, co ti odchází? Kouknu do schemat, jestli to nemá ještě i jinou souvislost.
pokud správně chápu číslování, jde o pozici 11.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 12 úno 2018, 16:13

pirko7 píše:. Odpojil jsem tedy dveře spolujezdce...
To jsi provedl jak? Odpojením zámku až ve dveřích nebo jsi rozpojil konektor sloupek-dveře?
První varianta neodhalí vadnou kabeláž v průchodce dveří, druhá varianta ti vyhodí chybu airbagů.

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 12 úno 2018, 21:20

Odpojil jsem konektor ve dveřích, vím že neodhalý kabeláž, tu jsem ale kontroloval. Je ale divný že by byla vadná kabeláž když to nahodně spáli pojistku i po tom co se auto nehne, jen spíš vymrzne na parkovišti.

Airback u spolujezdce myslím že nemám. Ale nevim jak to funguje každopadně žadnou chybu jsem nepostřehl, musím se podivat. Zítra ráno. Zatím zkusim odemykat bez těch dveří spolujezdce.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 12 úno 2018, 21:54

Netvrdím, že to nemůže být ten zámek - klidně ten motorek může zatuhnout tak, že s ním elektrika nepohne a odejde pojistka.
Ve dveřích není bag, ale čidlo bočního nárazu, který přes jednotku vystřelí bag v opěradle sedadla. Jednotka kontroluje uzavření obvodu a při jeho přerušení vyhodí chybu a svítí kontrolka.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 13 úno 2018, 07:19

Pojistka 11 je 20A, trvalé napájení jednotky centrálu.
Máš rok 99, já bych rozebral všechny zámky, vyčistil, znovu namazal a rovnou vyměnil mikrospínače v zámcích. No a jestli chceš auto ještě nějakou dobu podržet, pak bych předělal kabeláž zadních dveří, za kabely se silikonovou bužírkou.
Už jsi otevřel jednotku centrálu? Kdo ví, jestli celý problém není tam, nezřídka se tam něco vypálí, zkoukni plošný spoj, jestli tam nejsou studené spoje apod.

pirko7

Příspěvek od pirko7 » 14 úno 2018, 06:57

Pánové to je prostě záhada :D

Kontrolku Airbagu nemám. Airbag je jen na volantu, pokud koukám správně. Jezdil jsem s vypojenými dveřmi a výsledek byl stejný. Auto šlo v klidu zamykat, odemykat, druhý den ráno v pohodě dojedu do prace. Po té co auto stojí na parkovišti na zimním kopci, když se k němu v 14:00h vrátim odemkne se částečně a je po pojistce. Zpět jsem se vrátil, zapojil dveře a vypojil dveře řidiče, zkusil a pojistka hned praskla a to se žádne dveře ani necvakli. :shock: .

Dveře spolujezdce tedy nepomohli. Takže teďka rozdělat sloupek u spolujezdce a podívat se na jednotku centrálu a pak už tedy nevím, asi servis, pokud ten na něco příjde :roll: . Zámek od nádrže při praskle pojistce stihne naštěstí vždy otevřít. Nevím zda se do něj dloubat? Ale je posledni, kterej jsem neodpojil.

Odpovědět