Ahoj.
Natrefil jsem na zajímavou věc. Při diagnostice jsem zjistil z údajů k baterce, že dobijí jen 13,4V což je málo. Připojil jsem měřák k baterce a tam naměřil hodnotu přesně 14,7V jak vůči pólům baterky, tak + pólu vůči kostře a motoru. Proč tedy ŘJ ukazuje o tolik méně?
Zběžně jsem prohlédl kontakt s kostrou ŘJ a tam problém není. Také jsem prohlédl pojistky, zda tam není přechodový odpor a není.
Díky Mára
Rozdílné hodnoty měření napětí
-
Rozdílné hodnoty měření napětí
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka filtru sání KN, 15" Alu, elektrické střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepená odbočka EGR, Tempomat, Op-Com + LPG Elpigaz diagnostika, 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
- Reklama
Re: Rozdílné hodnoty měření napětí
diagnostikou jsi naměřil 13,7??? Pokud ano kolik máš v diag zásuvce když ji změříš multimetrem?? Myslím že neměří napětí řj ale napětí v diag zásuvce.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
-
Ahoj.
Zajímavej nápad. Takové napětí mi ukazuje klon OpComu a bloutooth diagnostika prostřednictvím dvou rozdílných aplikací pro android. V autě mám trvale ručičkový Voltmetr a ten koresponduje s údaji naměřeným multimetrem přímo na baterce.
Kde by pak mohl být problém, když by se do diagnostické zásuvky dostávalo napětí s tak velkým úbytkem.
Mára
Zajímavej nápad. Takové napětí mi ukazuje klon OpComu a bloutooth diagnostika prostřednictvím dvou rozdílných aplikací pro android. V autě mám trvale ručičkový Voltmetr a ten koresponduje s údaji naměřeným multimetrem přímo na baterce.
Kde by pak mohl být problém, když by se do diagnostické zásuvky dostávalo napětí s tak velkým úbytkem.
Mára
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka filtru sání KN, 15" Alu, elektrické střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepená odbočka EGR, Tempomat, Op-Com + LPG Elpigaz diagnostika, 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
změř to a nehledej problémy kde nejsou předpokládám že půjde o přenos mezi zasuvkou a rozhraním
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
I na jiných autech Torque ukazuje rozdílné napětí ECU a OBD. Nepátral jsem proč.