Zablokovaný centrál a nejdou otevřít dveře.

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
kop82

Zablokovaný centrál a nejdou otevřít dveře.

Příspěvek od kop82 » 13 kvě 2012, 12:59

Zdravím, mám problém, u mého opelu astry G rok 1998 se mi u spolujezdcových dveží porouchal elektronický ovladač zámku nebo jak se to správně nazývá. Dveře mám zablokované a nejdou otevřít. čudlík jde ručně potáhnout nahoru i zatlačit dolů ale dveře se neotevřou. Může mi někdo poradit jak dveře otevřít? A nebo je nutné navštívit servis? Předem díky.

Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Zablokovaný centrál a nejdou otevřít dveře.

Příspěvek od denny » 13 kvě 2012, 13:04

Servis nebo sám je jedno.Musíš vyčalounit zavřené dveře.Na to žádný postup v TIS není.Vše s nejvyšší opatrností a rozbít co nejméně.Docela pakárna.Pak pavoučíma rukama odblokovat ,otevřít a vyměnit zámek-doporučuji za nový,protože starý se může rozsypat velmi brzy a čeká tě nové kolečko.
Hodně štěstí a pevné nervy-spěch se nevyplácí.

kukajz

Příspěvek od kukajz » 13 kvě 2012, 15:16

tu som našiel taký malý návodík, možno ti niečo pomôže...
Klikni sem
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 13 kvě 2012, 19:55

A tady návod jak dolů tapec https://www.astra-g.cz/demontaz-klik/
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 14 kvě 2012, 13:35

Radoši-návod dobrý,ale na otevřené dveře.Zkus si vyčalounit zamčené a zavřené dveře. :D

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 14 kvě 2012, 13:46

Já se obávám, že bez částečné destrukce to nepůjde (přesně, jak tu naznačuje denny). Odmašli kryt madla, vydloubni spínače, vyšroubuj šrouby ve dveřích (tuším, že by měly být čtyři - tři v madle, jeden za ovladačem zrcátek), no a potom "vytrhnout" tapec ze tří spodních šroubů v lemu nad prahem (k něm se při zavřených dveřích nedostaneš!) No a potom přes vyndané čidlo bočního nárazu nahmatat zámek a odjistit. Ale jestli je zamčený na závoru, tak bude problém i tak.
Ještě by stálo za pokus odekrýt tapec ve sloupku dveří u kabelové průchodky a zkusit "zamlet" s kabeláží, jestli není problém tam, a jestli se zámek nechytne.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 15 kvě 2012, 22:16

:oops: to jsem nedomyslel.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

tomas.guru

Příspěvek od tomas.guru » 15 kvě 2012, 23:39

ja mám presne toto isté na dverách za vodičom. Ten centrál v 9 prípadoch z 10 nefunguje, keď treba, otváram ručne, ale veeeľmi občas zafunguje. Auto zamykám na dva krát, takže moj názor je, že ak nahodou ten centrál zafunguje a zamkne sa aj na druhý krát, nejde už potom ani odomknuť ručne povytiahnutím cuplíka, čo je tvoj prípad. Koľko krát sa mi stalo, že aj týžden tie dvere nešli otvoriť, až centrál znova raz zafungoval a závora povolila... takže moja (malá) rada je vyčkať, nič zatial neničiť, či náhodou central nezafunguje, ako to býva mojom prípade.

Dupin81

Příspěvek od Dupin81 » 27 dub 2017, 12:14

Zdarec,noo čekám už x dní a pořád death. Tak asi mi nezbyde nic jiného než oddělat tapec- zničit ho....a šroubovákem nebo něčím poškodit zámek dveří...a vyměnit jej za jiný....jednoduše napsané---- hůře proveditelné fnuk
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG

monty.roman

Příspěvek od monty.roman » 04 zář 2017, 16:26

Tak se přidávám do klubu zaseknutých dveří :(

U mě to jsou pravé zadní. Večer jsem zamkl na závoru (kvůli alarmu) a ráno jsem neotevřel.

Čudlík u okna při zamykání/odemykání centrálem vyskakuje, ve dveřích cvakne stejně jako ve druhých zadních, které otevírat jdou..ale nehnu s nimi. Takže se obávám že si budu muset poničit nedotčenej koženej tapec :x

Hádám že jiná cesta stejně není že?
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ

hefab

Příspěvek od hefab » 05 zář 2017, 08:26

Pokiaľ sú dvere zavreté na závoru, pri ich odomykaní je počuť trocha iný zvuk, ako keď nie je použitá závora. Skús to odsledovať. Skús neotvárať dvere centrálom, ale cez kontakty zámku zasunutím a otáčaním kľúča do zámku dverí. Ja by som nejaký čas za rôznych podmienok testoval, či sa predsa tie dvere neotvoria. Nie sú to predsa dvere vodiča, však v podstate až o toľko neide :D
Ďalšia vec, zažil som už aj taký problém, že zblbla riadiaca jednotka zamykania dverí. Skús ju odobrať a pokús sa dvere otvoriť elektricky pripojením 12 V napríklad na vývody motorčeka otvárania víčka nádrže.
Astra G 1.4 Twinport

hefab

Příspěvek od hefab » 05 zář 2017, 10:13

Máš OpCom, napoj sa na riadiacu jednotku zamykania dverí, mal by si vidieť, v akom stave sú kontakty zámkov jednotlivých dverí (zopnutý, rozopnutý) a pokiaľ si dobre spomínam, je možné cez OpCom jednotlivé zámky aktivovať.
Astra G 1.4 Twinport

monty.roman

Příspěvek od monty.roman » 05 zář 2017, 11:01

právě že zvuk zámku je u obou zadních dveří naprosto stejný (trochu hůř se to poslouchá protože je hned vedle servo víčka nádrže) a když zamykám na závoru, tak taktéž.

ale ten OPCOM není špatný nápad, to ještě můžu zkusit.
mě se právě ani trochu nechce ten tapec ničit, je koženej a v krásným stavu. problém je, že ty dveře používám často - nakládám jimi do auta psa, abych ho nemusel pouštět levými a lézt s ním do vozovky :(

hefab

Příspěvek od hefab » 05 zář 2017, 14:50

Ak OpCom nepomôže, ešte by som vyskúšal odpojiť riadiacu jednotku zamykania dverí a priamo na konkrétne dráty pravých zadných dverí pripojiť 12 voltov napríklad z malého 12 voltového akumulátora. Takto sa vieš pohrať s dĺžkou impulzu a budeš otvárať/zatvárať len tieto konkrétne dvere. Prípadne zvukovo porovnať, ako sa správajú dobré/zlé dvere ich pripájaním na akumulátor jednotlivo.
Astra G 1.4 Twinport

monty.roman

Příspěvek od monty.roman » 05 zář 2017, 21:26

Tak jsem zkusil OPCOM a nespojil se mi s jednotkou centrálu. Na všechno se mi podařilo dostat - od mapování klíčů až po jednotku chlazení a bagů. Jen u toho centrálu mi zůstane to dialogový okno, kde se po spojení obvykle ukážou nějaký údaje, úplně prázdný. Schválně jsem čekal skoro 5 minut jestli není pomalá odezva ale nic. Buď se s tím ten čínskej klon OPCOMu neumí spojit nebo je něco s jednotkou.

Odpovědět