Vůle v plynovém pedálu?

Odpovědět
sajmonn

Vůle v plynovém pedálu?

Příspěvek od sajmonn » 09 kvě 2017, 13:40

Zdravím vespolek,
před cca dvěma týdny mě začalo zlobit něco jako vůle v plynovém pedálu. V momentě, kdy začínám šlapat na plynový pedál, tak motor dlouho nereaguje. Následně když pedál stlačím do cca pětiny dráhy, tak auto náhle škubne a rychle akceleruje. V praxi se to projevuje tak, že když se snažím popojíždět v kolonách, tak místo toho poskakuji. Pedál má elektronické snímání, diagnostika nic nehlásí. V servisu si s tím nevědí rady. Maximálně prý můžu zkusit výměnu elektroniky pedálu za 8 tisíc :P
Už jste někdo někdy řešili něco podobného?
Moje první, poslední a současné jediné auto:
Astra G, 1.6 16V 74kW, Z16XE 5dv, r.v. 2002
Jsem naprostý začátečník

Reklama

Alzafir

Re: Vůle v plynovém pedálu?

Příspěvek od Alzafir » 09 kvě 2017, 14:10

Pedálem to nebude, kdyžtak si nech projet data na diagnostice, tam uvidíš, že oba systémy pedálu chodí souběžně a přesně. Že by byly oba špatné, stejně ujeté, to by bylo sci-fi. A kdyby byl špatný jeden ze systémů, jednotka už ti to podchytí.
Začal bych vyčištěním klapky. Důkladným!!
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

sajmonn

Příspěvek od sajmonn » 09 kvě 2017, 15:25

Alzafir píše:Pedálem to nebude, kdyžtak si nech projet data na diagnostice, tam uvidíš, že oba systémy pedálu chodí souběžně a přesně. Že by byly oba špatné, stejně ujeté, to by bylo sci-fi. A kdyby byl špatný jeden ze systémů, jednotka už ti to podchytí.
Začal bych vyčištěním klapky. Důkladným!!
Zvládne to lajk jako já, nebo je to na servis?
Jsem naprostý začátečník

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 09 kvě 2017, 19:52

Jako úplnému lajkovi to nedoporučuju. Odkud jsi? Kdyžtak se můžeš domluvit s některým členem.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

sajmonn

Příspěvek od sajmonn » 10 kvě 2017, 08:44

Alzafir píše:Jako úplnému lajkovi to nedoporučuju. Odkud jsi? Kdyžtak se můžeš domluvit s některým členem.
Dneska mi auto předali, ještě jsme to spolu s mechanikem projížděli. Nic tam nenašli a já taky ne. Je to zvláštní. Možná na to má vliv teplota motoru, možná na to má vliv zapnutá klimatizace, možná je to jenom o mojí řidičské nezkušenosti.
Možná by bylo dobré, kdyby se s mým autem projel někdo, kdo jezdí podobnou Astrou. Možná to bude přesnější v porovnání. Kdyby se našel někdo z Prahy, bylo by to fajn.
Jsem naprostý začátečník

Odpovědět