X17dtl s elektronickým čerpadlem
X17dtl s elektronickým čerpadlem
Předem se omlouvám jestli jsem založil téma kde nemá byt nebo jsem nějak porušil pravidla. Ale ještě se tu v tom nějak nevyznám...
Došlo mi ze jsem ještě ne představil sebe ani svoji Gee
Toto téma bych chtěl věnovat motorům X17dtl a všemu co se jich týče. Nikde kam jsem koukal není nic velkého, krom jednoho příspěvku který je super ale pojednává o mechanickém čerpadle. Jinak všude moudra rady stylem Vem a zahoď to..
Moji první láskou z rodiny Astřiček je právě G2 z roku 99 s motorem x17dtl od Oplu s již řídící jednotkou na čerpadle, řídící jednotkou motoru, váhou vzduchu atd atd.. zas tolik toho není
Jako první z úprav šly ty co jsou časově a finančně nenáročné. Kosmetické oživení laku, samozřejmě výměna oleje, všech filtrů (olej, palivo, vzduch, pil) neodpustil jsem si sání, takže tam šel hned vzd. Filtr od JR. Koupil jsem i něco na pročištění palivové soustavy, jen už nevím jak se to jmenuje
Prozatímní naplánované úpravy: tlak na turbu, úprava čerpadla vůči turbu + předvstřik., intercooler, a komplet průchozí výfuk.
Došlo mi ze jsem ještě ne představil sebe ani svoji Gee
Toto téma bych chtěl věnovat motorům X17dtl a všemu co se jich týče. Nikde kam jsem koukal není nic velkého, krom jednoho příspěvku který je super ale pojednává o mechanickém čerpadle. Jinak všude moudra rady stylem Vem a zahoď to..
Moji první láskou z rodiny Astřiček je právě G2 z roku 99 s motorem x17dtl od Oplu s již řídící jednotkou na čerpadle, řídící jednotkou motoru, váhou vzduchu atd atd.. zas tolik toho není
Jako první z úprav šly ty co jsou časově a finančně nenáročné. Kosmetické oživení laku, samozřejmě výměna oleje, všech filtrů (olej, palivo, vzduch, pil) neodpustil jsem si sání, takže tam šel hned vzd. Filtr od JR. Koupil jsem i něco na pročištění palivové soustavy, jen už nevím jak se to jmenuje
Prozatímní naplánované úpravy: tlak na turbu, úprava čerpadla vůči turbu + předvstřik., intercooler, a komplet průchozí výfuk.
Moje Gee, Můj život ;)
- Reklama
Re: X17dtl s elektronickým čerpadlem
Jinak včera jsem zvyšoval tlak na turbu na 1,2 bar a při té příležitosti jsem zjistil ze mam v IC díru 5x5 mm takže nový IC stopro kamarád mi přivezl IC z galaxi. Zjistily jsme ze vstupní i výstupní průměr je stejnej i obsah je dosti podobnej. Jen tenhle IC je o dost delší a nižší, tak přemýšlím nějak ho narvat za masku..
Ale.. moje první otázka. Nevíte Prosím někdo jak přidat základní dávku paliva a snížit volnoběžnou dávku na tom Elektro. Čerpadle? Jinak poslu foto toho IC
Ale.. moje první otázka. Nevíte Prosím někdo jak přidat základní dávku paliva a snížit volnoběžnou dávku na tom Elektro. Čerpadle? Jinak poslu foto toho IC
Moje Gee, Můj život ;)
- Luboš X17DTL
Netrpělivě očekávám, až po jistých úpravách, např. na turbu přijde jednoho dne zpráva, že motor nevydržel, co je to vlastně za krám atd.
pokud chceš aby ti auto sloužilo jak má, dej mu, co potřebuje a nedávej mu za uši.
Možná se budeš divit, ale jednou si na moje slova vzpomeneš.
pokud chceš aby ti auto sloužilo jak má, dej mu, co potřebuje a nedávej mu za uši.
Možná se budeš divit, ale jednou si na moje slova vzpomeneš.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Tak krám bych tomu zrovna neříkal, a ten tlak jsem samozřejmě následně ubral na 0,8 ale přesne kuli temhle neradám jsem založil téma zaměřené na přesně tento tip motoru.
Pokud bych chtěl aby to jelo jak je v příručce uvedeno, napíšu na fórum kde se řeší úpravy motorů.
Toto téma jsem založil taky proto abych sem psal svoje postřehy a úpravy pro lidi co je nebaví číst stále jedno tvárné názory ;*
Pokud bych chtěl aby to jelo jak je v příručce uvedeno, napíšu na fórum kde se řeší úpravy motorů.
Toto téma jsem založil taky proto abych sem psal svoje postřehy a úpravy pro lidi co je nebaví číst stále jedno tvárné názory ;*
Moje Gee, Můj život ;)
Propost, před vyjetím čekám. Po jízdě nechám turbo dochladit. Olej měnim jednou ročně po zimě. Něhonim ji přez 3500 otáček.. Myslím že se o ni vcelku staram, je to mazlík, jen bych si chtěl teno motor zkusit postavit toť vše. Jinak pro případ ze se stane tvoje úvaha mám doma připraveny Novi turbo, sice to z Isuzu ale snad to půjde kdyby něco
Moje Gee, Můj život ;)
Tak včera jsem sháněl bezešvou trubku na nový přívod vzduchu do IC a nikdy by me nenapadlo co bude za problém sehnat obyčejnou trubku na tlak nejvíc me dostal pan co mi uřízl kus zrezle lešeňovky ze to je přesne ono jinak tet Schanim nějaka kolena 90' s vnitřním průměrem 42mm na tlak a nechci objednávat od samca nemate někdo doma? V planu je na pasovat IC za masku tudíž zkrátit jak přívod z turba do IC to vývod. Jinak nakoupeny nové diody+ spínač na kufr a půjdem podsvicovat
Moje Gee, Můj život ;)
No kram tomu autu stim motorem budu rikat porad.Uz po vymene motora takze stimdle motorem zazraky neudelas.Jenom ukoncis funkcnost motoraRixiii píše:Tak krám bych tomu zrovna neříkal
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kdo nerozumí, mele a mele a mele... uvidíme moje auto, Můj project, Můj boj. AZ ho oddělam sám si mužů klepat na čelo. A veřejně... do te doby je sem chci přidávat nové poznatky a úpravy. Je to o diskuzi ne o rejpání na to si Di na fb
Moje Gee, Můj život ;)