Něco málo o EGR
- Reklama
-
Re: Něco málo o EGR
Na vrakačoch je ich tri prdele, kúpiš to za dva piva!Targus píše:
myslíš že by bolo lepšie zohnať niekde tú klapku, plech vyhodiť a dať ju tam ???
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
fakt se mi to nezdá... že by to táhlo jak komín v 50-60km/hod proti směru větru (jízdy)Targus píše:zdenekp ono to ževraj funguje potom ako komín
Zafira Z18XE '03 saturn blue
tak mi to vysvetlovali inde
inak a ty tam tú mriežku s lamelami máš ???
pokiaľ hej a robí ti vlastne to isté, tak to mi asi nepomôže zohnať to a vyhodiť ten plech a dať ju tam
ja ju tam nemám lebo to bolo kedysi nacúvané a ten predomnou ju tam asi nedal po oprave
inak a ty tam tú mriežku s lamelami máš ???
pokiaľ hej a robí ti vlastne to isté, tak to mi asi nepomôže zohnať to a vyhodiť ten plech a dať ju tam
ja ju tam nemám lebo to bolo kedysi nacúvané a ten predomnou ju tam asi nedal po oprave
1.6 16V XEL -
Já nevim zda to tam mám. Zatím nebyl čas se podívat. Musí se kvůli tomu něco demontovat, nebo to jde někde odspodu vidět bez demontáže?
Divný mi je to, že:
- dřív to nedělalo, až v poslední době
- sáním ventilátoru dovnitř nic nejde, jen otevřeným oknem za jízdy
Asi před 2 rokama mi dělali vlnovec. Je možný, že by to udělali blbě a unikaly tam splodiny? Že by jako ZA JÍZDY ty splodiny neodešly pod autem, ale byly cítit předním oknem dovnitř??
Divný mi je to, že:
- dřív to nedělalo, až v poslední době
- sáním ventilátoru dovnitř nic nejde, jen otevřeným oknem za jízdy
Asi před 2 rokama mi dělali vlnovec. Je možný, že by to udělali blbě a unikaly tam splodiny? Že by jako ZA JÍZDY ty splodiny neodešly pod autem, ale byly cítit předním oknem dovnitř??
Zafira Z18XE '03 saturn blue
Dneska mi začal motor v otáčkách cukat a po chvíli se mi rožla kontrolka emesí, ale za 3 minuty zase zhasla. Po 20ti kilometrech se zase rožla a zhasla. Motor ale cuká pořád, jenže až ve vyšších otáčkách a když přidám víc plynu. Jinak není žádný problém. I v nízkých otáčkách jede bez problému. Myslíte že by to mohlo být EGR? Mám motor X18XE1 a najeto něco přes 170 tis. Podle toho co jsem tady četl mi to tak nepřijde, ale co ta konrolka
Astra G 1.8 X18XE1 Sporitve - EX
Astra G OPC II - EX
Land Rover Discovery 3 TDV6 SE
Astra G OPC II - EX
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně napoví diagnostika, zkontroluj i zapalovací lištu, mě se propálila v cca 145 000 km. U mně byla vidět dírka, ze začátku mi to taky dělalo ve vyšších otáčkách, později po 2-3 měsících i v nižších.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Na tu diagnostiku budu asi muset.. Teď to přestalo dělat uplně a Astra šlape jak hodinky.
Astra G 1.8 X18XE1 Sporitve - EX
Astra G OPC II - EX
Astra G OPC II - EX
-
Natocil jsem test egr-ka. Vyhodnoti nekdo parametry???
https://www.youtube.com/watch?v=eL9KKpR ... e=youtu.be
Motor vypinam ja,sam nezhasne.
https://www.youtube.com/watch?v=eL9KKpR ... e=youtu.be
Motor vypinam ja,sam nezhasne.
Tohle o ničem nevypovídá. Leda o tom, že na plné otevření to motor rozhodí. Je s podivem, že vůbec chytne. Není EGR zanešený?
Ono je rozhodující, co se s ním děje při malých výkyvech, regulace kolem 10-20%. Tam jsou s EGRy nejčastější problémy.
Test 0-100 je extrém dobrý tak leda k testu, jestli se vůbec hýbe.
Ono je rozhodující, co se s ním děje při malých výkyvech, regulace kolem 10-20%. Tam jsou s EGRy nejčastější problémy.
Test 0-100 je extrém dobrý tak leda k testu, jestli se vůbec hýbe.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
Ano,mas pravdu,asi se hybe . Test op-comem asi nejak neovlivnim. Je tam moznost bud 0% anebo 100%. Jestli je egr-ko zanesene to prave nevim. Mam najetych 120tKm a urcite nebylo cistene. Myslel jsem si,ze test mi nejakym zpusobem odpovi na tuto otazku.
Aha, no tak to je asi jasné. Já mám vyzkoušeno ( a neřeknu přesně na jakých motorech), na 1,4ce, že při volnoběhu test opcomem motor zastaví. A jestli je otevřený, neměl by nastartovat. Nebo s velkými obtížemi. To evidentně u tebe nefunguje. Já bych ho vyčistitl a uvidíš, jestli se něco změní.
Kdybys měl nafťáka, tam bych ti to popsal s jistotou.
Kdybys měl nafťáka, tam bych ti to popsal s jistotou.
-
Je sice zajimave,ze nehlasi zadne chyby. Do cisteni se pustim az na jaro,v te zime se mi nechce Zkusit ho prostrikat do sani nejakym sajrajtem na cisteni egr ventilu,to asi nema cenu,ze?
Kdo všechno tu psal, že mu auto cuká a nehlásí se chyby? Většina. To je až to poslední. Když už je to úplně mimo tolerance jednotky.
EGR je na dvou šroubech, to je hned venku. A vyndej to, karbon s jistotou zlikviduješ jen ručně a pak dodělej třeba sprejem na čištění karburátorů. V Kelly asi za 100,-
Stříkat do motoru nějaký sajrajt, zrovna jako start sprej, to mi jde proti srsti.
EGR je na dvou šroubech, to je hned venku. A vyndej to, karbon s jistotou zlikviduješ jen ručně a pak dodělej třeba sprejem na čištění karburátorů. V Kelly asi za 100,-
Stříkat do motoru nějaký sajrajt, zrovna jako start sprej, to mi jde proti srsti.
-
Tak to dopadne. Diky