Pomooooc popelník!
Re: Pomooooc popelník!
Taaaakze som sa na to dal - nic zlozite. Priam jednoduche a zapalovac aj popolnik svieti
How do it?
1. Za drziakmi napojov vzadu na stene je jeden torx /zospodu popolnika/ - siel von.
2. Jemno skrutkovacom podpacit najskor lavu stranu - ide lahsie
3. Podom jemne podpacit pravu stranu - ide tazsie, ale mame sa kam hybat, nakolko lavu stranu mame volnu.
4. Cely panel vysunieme smerom nadol a zaroven tahame mierne k sebe.
5. Drzia nas tri kable - dva k zapalovacu a jeden k ziarovke.
6. Kable odpojime
7. Skrutkovacom zapacime za okraj ciernej casti a vytiahneme objimku so ziarovkou. Cierny plast je zaisteny zubom do dierky vo svetlovode.
8. Vytiahneme objimku von
9. Vymenime ziarovku za novu
Montaz v opacnom poradi
How do it?
1. Za drziakmi napojov vzadu na stene je jeden torx /zospodu popolnika/ - siel von.
2. Jemno skrutkovacom podpacit najskor lavu stranu - ide lahsie
3. Podom jemne podpacit pravu stranu - ide tazsie, ale mame sa kam hybat, nakolko lavu stranu mame volnu.
4. Cely panel vysunieme smerom nadol a zaroven tahame mierne k sebe.
5. Drzia nas tri kable - dva k zapalovacu a jeden k ziarovke.
6. Kable odpojime
7. Skrutkovacom zapacime za okraj ciernej casti a vytiahneme objimku so ziarovkou. Cierny plast je zaisteny zubom do dierky vo svetlovode.
8. Vytiahneme objimku von
9. Vymenime ziarovku za novu
Montaz v opacnom poradi
Zafira 2.0 Dti Elegance Y 20 DTH 2003, Diagnostika OP-COM v.081016 EN
- Reklama
- vasekpetr1
Já ti věřil ...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Já taky , řešili jsme to po SZ, takhle to začíná, malý úspěch je taky ůspěch a jdeme dál, vždyť je to jen auto
Co dalšího rozebereš?
Co dalšího rozebereš?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Najblizsie ma caka instalacia Dotahu okien dialkovym a Denne svietenie
- vasekpetr1
Montáž modulu pro zavírání oken je pohoda - sundaš kryt praveho sloupku, najdeš ty tři vodiče podle barev, k nim přicbakneš přes rychlospojky vodiče modulu, seřídíš dojezdy a pak už vesele na druhé zamčení honíš frajera se zavřením oken .
Na denní svícení mám modul s potkávačkami. Ledky jsem nechtěl, nelíbí se mi to na Astře.
Na denní svícení mám modul s potkávačkami. Ledky jsem nechtěl, nelíbí se mi to na Astře.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
No jasne, najviac sa tesim na to dotahovanie okien. Lebo elektriku mam vsade, a kolko krat sa mi stane, ze pozriem z balkona a sibre oba otvorene
Abo decka nechaju pootvorene okna vzadu a my kludne na nakupe
Keby to aspon vrestalo, ako ked svetla, abo kluc je v zapalovani
Ale tak ked bude fungovat modul, bude to paradicka.
/////edited: namontovane - plne funkcne. Zatvori 4 x okna + 2 x siber. Kym som dosiel na to, ako tie plasty dat dole, trvalo chvilku. Hlavne to okienko na VIN v podlahe "Udelatko" som vlozil priamo do RJ centralu a kable prispajkoval priamo na plosak.
A k tym svetlam... Alzafir mi robil tu zazracnu krabicku /dakujem/. Cize bude to na stretavacky.
/////edited: namontovane - plne funkcne.
Alzafir dakujem.
Abo decka nechaju pootvorene okna vzadu a my kludne na nakupe
Keby to aspon vrestalo, ako ked svetla, abo kluc je v zapalovani
Ale tak ked bude fungovat modul, bude to paradicka.
/////edited: namontovane - plne funkcne. Zatvori 4 x okna + 2 x siber. Kym som dosiel na to, ako tie plasty dat dole, trvalo chvilku. Hlavne to okienko na VIN v podlahe "Udelatko" som vlozil priamo do RJ centralu a kable prispajkoval priamo na plosak.
A k tym svetlam... Alzafir mi robil tu zazracnu krabicku /dakujem/. Cize bude to na stretavacky.
/////edited: namontovane - plne funkcne.
Alzafir dakujem.
- monty.roman
ahoj pánové,
narazil jsem na tohle vlákno a zjistil, že popelník se má ve skutečnosti otvírat zvolna a ne stylem že mě tne přes prsty jako se mi od začátku děje
sice v autě nekouřím ale rád bych aby se to otevíralo hezky plynule když to tak má být.
aktuálně je popelník ve stavu, že na zatlačení v horní části se odjistí a prudce otevře. když ho zavřu, neotvírá se.
co přesně provádí to brždění při otevírání? byla tu řeč o nějaké pružince, jehličce a o takovém pružném drátu. předpokládám, že ten drát tam mám, jinak by se mi popelník neotvíral a ta jehla bude zřejmě taky usazena správně, jinak by mi popelník prozměnu nedržel zavřený, což drží. a tu pružinku nevím kde hledat.
http://www.opel-forum.nl/viewtopic.php?f=126&t=162947
Na odkazu výše jsem vyčetl, že bržděný pohyb obstarává ozubené kolečko ale neumím si to dost dobře představit když to nemám před sebou.
narazil jsem na tohle vlákno a zjistil, že popelník se má ve skutečnosti otvírat zvolna a ne stylem že mě tne přes prsty jako se mi od začátku děje
sice v autě nekouřím ale rád bych aby se to otevíralo hezky plynule když to tak má být.
aktuálně je popelník ve stavu, že na zatlačení v horní části se odjistí a prudce otevře. když ho zavřu, neotvírá se.
co přesně provádí to brždění při otevírání? byla tu řeč o nějaké pružince, jehličce a o takovém pružném drátu. předpokládám, že ten drát tam mám, jinak by se mi popelník neotvíral a ta jehla bude zřejmě taky usazena správně, jinak by mi popelník prozměnu nedržel zavřený, což drží. a tu pružinku nevím kde hledat.
http://www.opel-forum.nl/viewtopic.php?f=126&t=162947
Na odkazu výše jsem vyčetl, že bržděný pohyb obstarává ozubené kolečko ale neumím si to dost dobře představit když to nemám před sebou.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Já doporučuju do toho popelníku ani nevrtat nedávno jsem ho při opravě řadící páky vytahoval, a nechtěně se mi rozpadnul, skládal jsem ho zpátky víc než hodinu, pořád mi tam něco nešlo nebo jsem to skládal špatně..takže kašli na to, pokud se otvírá tak je to v pohodě
Jinak pružina - zatočený drát je na levé straně popelníku, je tam i taková malinká jehla která nějak souvisí s otevíráním a na pravé straně popelníku je nějaké ozubené kolečko.
Jinak pružina - zatočený drát je na levé straně popelníku, je tam i taková malinká jehla která nějak souvisí s otevíráním a na pravé straně popelníku je nějaké ozubené kolečko.
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- vasekpetr1
Tuším, že je to podobně jako na dviřkách kazeťáku - v těch ozubených kolečkách je spešl vazelína, která to otvírání brzdí. Jak do toho hrábneš, tak smůla.
- monty.roman
bude to tak jak říkáš. ještě jsem pročítal návod na britských stránkách a ten brzděný pohyb je nějakou vazelínou natlačenou pod plastovou krytkou z boku popelníku. problém je, že zatím nikdo nesehnal správně hustou vazelínu aby se neotvíral moc rychle nebo moc pomalu. zkoušeli tam napatlat i olej z převodovky a špatný. takže to snad radši vážně nechám být.
- monty.roman
Tak mi to nedalo a vyndal jsem tu kryrtku na straně popelníku. Je to vlastně to, co zajišťuje ten zpomaleném pohyb. Zároveň jsem vevnitř našel ozubenou drážku, do který ten hnědej protikus nemá jak pasovat, tak mi bylo jasný v čem je problém. A to na prstu jsem našel pod popelníkem uvnitř palubky. Takže jsem nahranej, jelikož takhle maličký ozubený kolečko neseženu a druhou půlku jsem neobjevil. Aspoň teď vím kvůli čemu to nejde