Ovladač topení

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Ovladač topení

Příspěvek od Kosa02 » 05 úno 2016, 16:13

Zdravím Vás.
Dneska sem se pustil do úpravy podsvícení interieru už sem přebarvil ovladače oken, vyhřívání sedaček, světel a teď sem dělal ovladač topení. Všecko bylo perfektní a fungovalo, až do chvíle, kdy sem skusil před odpory na desce ovladače připojit baterku (kontrolky, že je daná věc spuštěná) abych zjisti, jak moc to bude oslňovat. Dioda vyhřívání okna a díoda klimatizace v pohodě. Ale u diody cirkulace sem slyšel zapraskání a pak to zasmrdělo a teď už vím, že to nefunguje. Asi jsem odpálil ten integrovaný obvod, který ji napájel, což mi došlo až bylo pozdě.

No otázka je taková, asi nikdo z vás neví, kde ten integráč (mám za to, že ten osmipinový jediný co tam je) sehnat abych jej mohl vyměnit.. Neopsal sem si jeho číslo a nejdřív za dva dny to můžu zova rozebrat, tak se dopředu informativně jen ptám, nebo musím věnit celou desku ovladače?
Díky za ohlasy :)
Astra G X16XEL (1999)

Reklama

vasekpetr1

Re: Ovladač topení

Příspěvek od vasekpetr1 » 05 úno 2016, 18:45

Obávám se, že toto bude průmyslový IO, vyráběný na zakázku pro Opel, takže v normálních obchodech asi nepochodíš. Spíš to vidím na sekci "Koupím - náhradní díly" :oops: . Ale zkus to. Mám za to, že před nedávnem tu člen, co má v avataru zeleného Kadetta, nabízel, že mu po opravě zbyl celý ovládací panel klimy, ale nevím, jestli to nebylo na DIGIklimu.
P.S. je to kleinak, ale je to digiklima :oops: .

Panel
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

kleinak

Příspěvek od kleinak » 07 úno 2016, 20:58

KOSA02
Co to slyším, jaké že jsi tam nacpal odpory?
Já to mám už celé podsvícené i ten displej MID, nebo TID, nebo jak, vše do červena a dal jsem tam diody a vše bez odporu.
pod budíky mám diodové pásky, které svítí červeně a ten displej u klimatroniku mám také červený, odstranil jsem origo diody na nahradil červenými, je to pakárna, ale funguje to do teď.
Jinak ten panel s displejem klima mám na prodej.
Rozhodně si myslím, že to neopravíš, pokud je to on. Ale když si troufáš, proč né.

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 09 úno 2016, 00:13

Nenacpal, nahradil jsem původní odpory o hodnotě 560 Ohm za odpory 1kOhm, protože ty diody co mám svítí celkem značně. Já právě nevím zdali to jde spravit. Zase jsem si říkal, že by dávalo smysl, aby byly takové integrované obvody na výstupu chráněny proti přepólování. Trošku sem v něm štáral ale pořád nefunguje, takže ochrana asi není.
Mám topení Delphi. Pokud by jste měl tu desku z panelu nebo celý panel i s klimou, můžeme se domluvit.
Astra G X16XEL (1999)

kleinak

Příspěvek od kleinak » 09 úno 2016, 06:29

Kosa02 - Podívej se do mého vlákna, pokud to je ono.
Nebo mi nafoť co konkrétně potřebuješ, ať se nebavíme každý o něčem jiném :? :wink:

Odpovědět