Cukání motoru+emulze+mizí olej
Cukání motoru+emulze+mizí olej
Zdravím potreboval bych radu.Koupil jsem cca pred rokem od znameho Opel Astra G 2002r.v. 1.6 62Kw.
Auto melo najeto 75000 bylo po cloveku co skoro nejezdil.Ze zacatku to bylo v pohode ale pak prestal mit motor vykon kdyz jsem chtel zrychlit tak auto zacalo pocukavat az do cca 80km/h a pak to prestalo.A na víčku se me objevila emulze tak jsem to tedy resil s prodavajicim a pul opravy me zaplatil.Vymenil jsem:
-tesneni pod vanou a hlavou,srouby hlavy,pistni krouzky,dříky ventilů,EGR ventil,olej+fridex a filtry a nejake remeny..daval jsem kvalitni veci ne to nejlevnejsi...auto jezdilo jak vino ale cca po 5000km to zase zaclo..stráci se me olej (po 500km jsem dolejval skoro 0,5l) i vody jsem dolil cca tako kolem 0,5l a na víčku mam zase emulzi..auto sice jede spotreba v phode kolem 6-7l ale opet kdyz chci treba predjizdet a pridam tak zacne cukat a nejvice me znepokojuje ta emulze...Muze mi nekdo poradit??co ted?nebo jak postupovat...opravu me delal znamy a velmi sikovny pan co k nemu davam auta uz léta takze si nemyslim ze by to bylo odbyté.
Děkuji za pomoc Honza
Auto melo najeto 75000 bylo po cloveku co skoro nejezdil.Ze zacatku to bylo v pohode ale pak prestal mit motor vykon kdyz jsem chtel zrychlit tak auto zacalo pocukavat az do cca 80km/h a pak to prestalo.A na víčku se me objevila emulze tak jsem to tedy resil s prodavajicim a pul opravy me zaplatil.Vymenil jsem:
-tesneni pod vanou a hlavou,srouby hlavy,pistni krouzky,dříky ventilů,EGR ventil,olej+fridex a filtry a nejake remeny..daval jsem kvalitni veci ne to nejlevnejsi...auto jezdilo jak vino ale cca po 5000km to zase zaclo..stráci se me olej (po 500km jsem dolejval skoro 0,5l) i vody jsem dolil cca tako kolem 0,5l a na víčku mam zase emulzi..auto sice jede spotreba v phode kolem 6-7l ale opet kdyz chci treba predjizdet a pridam tak zacne cukat a nejvice me znepokojuje ta emulze...Muze mi nekdo poradit??co ted?nebo jak postupovat...opravu me delal znamy a velmi sikovny pan co k nemu davam auta uz léta takze si nemyslim ze by to bylo odbyté.
Děkuji za pomoc Honza
- Reklama
Re: Cukání motoru+emulze+mizí olej
Bilá emulze na víčku můžou způsobovat krátké vzdálenosti při nizké teplotě vzduchu. Když jsem jezdil do práce pouhých 5km a 5km zpět měl jsem také v zimě emulzi na víčku. A olej ani voda se mi neztrácela. A to mám po přetěsnění hlavy a repasi hlavy.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Jezdim do prace 4x tydne cca 20km tam a 20km zpet..talze kratke trasi jsem vyloucil...dneska jsem na to zase koukal a neni to jen na vicku ale i v tom krytu tak jsem to vytrel hadrem a bylo toho tam jak kdybych tam vymackal pastu na zuby..a dolil jsem za 600km cca 2dl fridexu a 4dl oleje
-
Kontroloval si kvalitu oleja aj na mierke?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Měl jsem už 12 aut různých značek a celý život se motám po městě na krátké vzdálenosti. Nikdy jsem neměl emulzi na víčku oleje.......vždy to značí nějaký problém nebo cizí přísadu do oleje.luigy87 píše:Bilá emulze na víčku můžou způsobovat krátké vzdálenosti při nizké teplotě vzduchu. Když jsem jezdil do práce pouhých 5km a 5km zpět měl jsem také v zimě emulzi na víčku. A olej ani voda se mi neztrácela. A to mám po přetěsnění hlavy a repasi hlavy.
-
Najskôr to vidím na tesnenie pod hlavou, iné ma nič nenapáda!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Olej na merce je v poradku bez zadne emulze nebo jineho bordelu..co ai pamatuju tak kdyz to naposled rozdelaval tal emulze byla jen na vicku a v okoli nikde jinde..tesneni pod hlavou je nove cca 10000 najeto po vymene..a olej tam je tusim Divinol 10W-40
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A auto kouří? Bíle, modře,...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Jízdy kolem 20km jsou krátká trasa, to se olej stihne sotva trochu prohřát, takže ta emulze je v pořádku. U některých aut jsem měl emulzi a u některých ne. U mého auta jak se ochladí, tak mám také emulzi a to jak u Castrolu, tak u Valvoline, tak i u origo GM oleje, že by tedy byli všechny oleje co jsem kdy měl špatné nepředpokládám. Mně začíná emulze mizet až cca. po 50km. Když jsem měl fouklé těsnění pod hlavou, tak jsem měl emulzi i na spodní části měrky.
Auto me neprijde ze nejak extra kouri nekdy trochu bile ale jinak nic..ani ve vyfuku neni zadny bordel..ten mechanik sahal jestli tam nejsou saze jak se pali olej a nic...tata ma taky na vicku emulzi ale minimalne ja to mam fakt hrozne..kdzy si vzpomenu tak to vyfotim