Ahoj,
chtěla jsem se poradit ohledně startování Astry (1.6 benzín r. v. 2004).
Občas nestartuje. Startér normálně točí, ale motor nechytne. Trvá to někdy třeba půl hodiny, než nastartuje.
Už bylo měněno čerpadlo, baterka, svíčky, zkontrolován EGR filtr. Na diagnostice jim to jednou ukazovalo, že se nehlásí klíč. Zkusila jsem druhý a závada je stejná, takže to asi klíčkem nebude.
Snažila jsem se vypozorovat nějakou pravidelnost, kdy to nefunguje. Nejčastěji je to, když s autem víc jezdím, motor se zahřeje, pak ho vypnu a než vychladne, nechce znovu nastartovat. Ale začalo mi to dělat už před dvěma lety a to byly zrovna mrazy a auto určitě teplý nebylo. A loni v létě i po půl dni, kdy se s ním nejezdilo.
Nenapadá někoho čím by to mohlo být? Už mě nebaví do toho strkat prachy a nakonec nikdo nic v servisech neví a závada pořád přetrvává.
Díky
Astra - zlobí startování
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Astra - zlobí startování
Nepíšeš přesné označení motoru, je divné, že diagnostika nepomohla. Pokud není funkční imobilizer, tak jednak bliká kontrolka s klíčkem a mám za to, že motor na chvíli chytne a hned se zastaví. Pokud to má závislost na teplotě motoru, tak bych prověřil čidlo teploty motoru, případně teplota nasávaného vzduchu, jestli nedávají špatné hodnoty a motor se nezadusí. Ale toto by měla diagnostika snad poznat. Zkus se tady podívat, jestli v tvém okolí není někdo s diagnostikou, aby ti vyčetl chyby, nebo si udělej výlet za dennym do Brozan, ten určitě pomůže .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Zrovna řeším asi to samé, jak je motor horký, má problém se startem, startér jede jak má, ale nechytne. V tomto případě bliká kontrolka elektroniky a je to chyba komunikace jednotka- immobilizér.
Chyba evidentně v jednotce. Už se vyměnila a šlape to. Chystáme se tu jednotku otevřít a ověřit, jestli to je ono. Předpokládám uklepaný přívod od pinu, na kterém visí komunikace ECU-Immo.
Chyba evidentně v jednotce. Už se vyměnila a šlape to. Chystáme se tu jednotku otevřít a ověřit, jestli to je ono. Předpokládám uklepaný přívod od pinu, na kterém visí komunikace ECU-Immo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Označení motoru je Z16XEP. Zkusím někoho s tou diagnostikou. Jen jak to zlobí tak nějak nepravidelně podle ročního období, tak bude složitější to někam dovézt zrovna když to bude blbnout. Předpokládám, že diagnostika to tuplem nezobrazí, když to zrovna startovat bude. Co se týká tý řídící jednotky - Alzafire - myslíš, že když by to bylo v ní, je potřeba vyměnit celou, nebo se dají opravit a na kolik případně obě varianty můžou přijít? A už jste na to přišli, jestli to bylo co jste mysleli? Dík
Zatím jsme nepokročili s tím pitváním jednotky.
Leccos se dá oparvit. Ale v tvém případě to jednotkou vůbec být nemusí. Vašek popisoval obvyklý případ immoilizéru, kdy na palubovce bliká kontrolka poruchy. A to nevíme, jestli je tvůj případ.
Nevíme kdo se tím zabýval, jak moc je EGR funkční, jestli se nezasekne...problém třeba s elektrikou a relátkem pro čerpadlo, kdo ví....
Jak psal Vašek, Denny je machr, to nemáš tak daleko.
Leccos se dá oparvit. Ale v tvém případě to jednotkou vůbec být nemusí. Vašek popisoval obvyklý případ immoilizéru, kdy na palubovce bliká kontrolka poruchy. A to nevíme, jestli je tvůj případ.
Nevíme kdo se tím zabýval, jak moc je EGR funkční, jestli se nezasekne...problém třeba s elektrikou a relátkem pro čerpadlo, kdo ví....
Jak psal Vašek, Denny je machr, to nemáš tak daleko.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Zdravím vespolek. Říkala jsem si, že sem dám aktualizaci stavu svojí Astry a jejího (ne)startování
U Denyho jsem byla s autem už na jaře. Bylo toho k opravě víc. A k mému velkému překvapení závada na startování byla prakticky nejlevnější položka celé opravy - snímač otáček klikové hřídele, cena součástky 900,-. Od té doby auto krásně startuje.
Nejradši bych všechny ty "experty", co ze mě předtím akorát vytáhli cca 16 tisíc a auto vůbec neopravili nakopala. Přišlo mi, že manželka Denyho autům sama rozumí víc, než ti zmiňovaní servisáci všichni dohromady. No, hlavně, že auto jezdí Díky moc za tip!
U Denyho jsem byla s autem už na jaře. Bylo toho k opravě víc. A k mému velkému překvapení závada na startování byla prakticky nejlevnější položka celé opravy - snímač otáček klikové hřídele, cena součástky 900,-. Od té doby auto krásně startuje.
Nejradši bych všechny ty "experty", co ze mě předtím akorát vytáhli cca 16 tisíc a auto vůbec neopravili nakopala. Přišlo mi, že manželka Denyho autům sama rozumí víc, než ti zmiňovaní servisáci všichni dohromady. No, hlavně, že auto jezdí Díky moc za tip!