Ukazatel paliva-nefunguje
Ukazatel paliva-nefunguje
Ahoj, mam uz delsi dobu problem a nikde jsem ho tu nenasel a co jsem nasel tak mi nepomohlo. Neukazuje mi vubec palivomer v palubovce ani hladove oko a na palubnim pocitaci dojezd km taky nic neukazuje. Kamoš mi to promeril a plovak pry ukazuje,konektor v palubovce je tyky zajistenej tak uz dal nevim kde mam hledat
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ukazatel paliva-nefunguje
Mno, a zkousel jsi promeroval draty od palivomeru az k RJ ci palubce (nevim jak je to zapojeno)?? Bohuzel jsem na sve Zafe (Astre-G) musel uz par dratu spravovat bo byly psrelamane.
k palubovce to pry fungujeHerryCZ píše:Mno, a zkousel jsi promeroval draty od palivomeru az k RJ ci palubce (nevim jak je to zapojeno)?? Bohuzel jsem na sve Zafe (Astre-G) musel uz par dratu spravovat bo byly psrelamane.
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
-
- Kontaktovat uživatele:
A ukazatel na palubce ti taky funguje??
ten asi nezkousel, jsem u toho nebyl jen mi to rikal ze plovak je ok a ze to funguje az k plubovceHerryCZ píše:A ukazatel na palubce ti taky funguje??
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zajdi k nekomu s OpComem a ten ti to vyzkousi, samozrejme jsou i jinaci metody jak to vyzkouset, ale zase takovy frajer nejsem.
tak jsem byl na vrakovisti a zkousel jsem jiny budiky a stejne to nefunguje
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
Podle el.schémat jde od přístrojů k nádrži hnědý drát (svorka 24)a zpátky modročerný (sv.25) a v této smyčce je potenciometr plováku. Řekl bych, že hnědým drátem je k potenciometru přiveden z důvodu nebezpečí zkratu minus a zpátky k měřáku jde taky minus ale s jiným potenciálem (odpor potenciometru). Plus je přivedeno na druhou svorku měřáku. Zkontroloval bych odpor mezi těmito dvěmi dráty.
-
- Kontaktovat uživatele:
A nebo pripojil potenciometr ci trimr ci jen nejaky odpor misto plovaku.
Podarilo sa nájsť chybu? Mám to isté neukazuje km, neukazuje stav paliva.
Vďaka
Vďaka
- vasekpetr1
Casper-ka: rozumíš autoelektrice a máš čím měřit nebo se jen ptáš obecně? Pokud to první, tak zde na stránce je schema zapojení vnějších obvodů přístrojovky a pro odzkoušení palivoměru se dá napíchnout na vodič modro-černý na pin 25 (jeho napětí se bude měnit dle výšky hladiny benzinu v nádrži. Přístupný je buď pod autem u nádrže (konektor X11) nebo u konektoru X1 u levého předního sloupku u řidiče (konektor X1 pin 15). X1 NEROZPOJOVAT při zapnutém zapalování (kvůli napájení obvodů airbagů)! Pokud napětí chybí, bude chyba v přístrojovce nebo na konektorech, pokud je trvale "plných 12V" - je vadný plovák.
Pokud neukazují i kilometry, viděl bych problém v přístrojovce. Na vrakáč a zkusit prohodit s jinou přístrojovku podobné motorizace.
Pokud neukazují i kilometry, viděl bych problém v přístrojovce. Na vrakáč a zkusit prohodit s jinou přístrojovku podobné motorizace.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 10 bře 2015, 13:05, celkem upraveno 1 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Neda se nahodou palivoměr zkontrolovat přes op-com?Pak by věděl že je ok a ma chybu v elektrice.
Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
[color=#BF0000]naučit se žít na zemi jako lidé.[/color]
[color=#0000BF]George Bernard Shaw[/color]
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
[color=#BF0000]naučit se žít na zemi jako lidé.[/color]
[color=#0000BF]George Bernard Shaw[/color]
- vasekpetr1
To víš, že asi ano, ale ta kombinace počítadla kilometrů a mrtvý palivák mně nahrává k myšlence, že to bude nějaká upálená cestička na tišťáku v přístrojovce, případně nějaký "odpůrek" či nestabilní stabilák:D .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Ďakujem za odpovede - porucha odstránená odpojením baterie na cca 5 min, po zapojení všetko funguje
Práve tá spojitosť ukazovateľa paliva, stav kilometrov a pravdepodobne ukazovateľ teploty motora poukazoval skôr na nejakú "divnú" závadu - takže asi zblbnutá RJ i keď som si myslel, že ukazovateľ paliva by cez RJ ísť nemusel, lebo to nemá palubný počítač.
Práve tá spojitosť ukazovateľa paliva, stav kilometrov a pravdepodobne ukazovateľ teploty motora poukazoval skôr na nejakú "divnú" závadu - takže asi zblbnutá RJ i keď som si myslel, že ukazovateľ paliva by cez RJ ísť nemusel, lebo to nemá palubný počítač.
tak teť se mi stalo to samé, celkové kylometry to ukazuje ale momentálně ujeté ne. a palivoměr mrtev.. zkusím taky odpojit a uvydíme. jinak opcom mam v plánu teť kupovat takže to zkusím ještě profrčet PC ať vám sem pak k tomu můžu ještě něco přidat
Moje Gee, Můj život ;)