Kolisanie otacok, otackomer na nule, turbo off, slaby vykon
Kolisanie otacok, otackomer na nule, turbo off, slaby vykon
cest praci)...
mam naftovu zafiru r.2000 74kw. toto sa mi stalo 2x: pocas jazdy sa mi rozsvieti kontrolka chladenia a auto s klucom, asi vypne turbo lebo sa citelne znizi vykon, otackomer klesne na nulu, pocitac ukazuje nulovu spotrebu, ked zastavim a dam neutral, otacky zacnu kolisat. teplotu ukazuje nornalnu. ked vytocim motor na cca 2500-3000 vsetko sa vrati do normalu-zhasnu kontrolky, otackomer funguje, atd... neviete co by to mohlo byt?
mam naftovu zafiru r.2000 74kw. toto sa mi stalo 2x: pocas jazdy sa mi rozsvieti kontrolka chladenia a auto s klucom, asi vypne turbo lebo sa citelne znizi vykon, otackomer klesne na nulu, pocitac ukazuje nulovu spotrebu, ked zastavim a dam neutral, otacky zacnu kolisat. teplotu ukazuje nornalnu. ked vytocim motor na cca 2500-3000 vsetko sa vrati do normalu-zhasnu kontrolky, otackomer funguje, atd... neviete co by to mohlo byt?
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: kolisanie otacok, otackomer na nule, turbo off, slaby vy
možna by to chtělo napíchnout na diag..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
zdravim
ako si to riesil? mam taky isty problem akurat sa mi to rozsvieti hned po starte slaby vykon otackomer na nule svieti chladenie+auto s klucom zhruba po nejakych piatich minutach otackomer naskoci chladenie zhasne a po par sekundach zhasne aj auto s klucom.pokial je motor teply uz sa to viac nerozsvieti akonahle to vychladne vsetko sa opakuje. prosim poradte diagnostika nic neukazala.
Karol-Prievidza
ako si to riesil? mam taky isty problem akurat sa mi to rozsvieti hned po starte slaby vykon otackomer na nule svieti chladenie+auto s klucom zhruba po nejakych piatich minutach otackomer naskoci chladenie zhasne a po par sekundach zhasne aj auto s klucom.pokial je motor teply uz sa to viac nerozsvieti akonahle to vychladne vsetko sa opakuje. prosim poradte diagnostika nic neukazala.
Karol-Prievidza
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to je divny že nic diag neukaže kdyz sviti chybové kontrolky.. ty se nerosvěcí jen tak..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
-
...akú si mal diagnostiku?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
takze bol to vadny snimac otacok a dobre zakarbonovane ERG
Karol-Prievidza
Zafira 2001,74 kw,Y20DTH
Karol-Prievidza
Zafira 2001,74 kw,Y20DTH
Re: Kolisanie otacok, otackomer na nule, turbo off, slaby vy
caute, může mít špatnej egr ventil s děravou membránou vliv na funkci turba?mám pocit, že mi turbo vůbec nezabírá...
Chybu jsi měl p0725?karol351 píše:takze bol to vadny snimac otacok a dobre zakarbonovane ERG
Egr s tím projevem nesouvisí. Jestli jsi měl karbon pod krytem, je vydřené pouzdro a je jen otázkou času, kdy EGR odejde.
Má a zásadní. Uniká podtlak. Vyměnit EGR nebo ho odpojit z podtlaku a použít emulátor pro "regulaci dat jednotce motoru".dracek118 píše:caute, může mít špatnej egr ventil s děravou membránou vliv na funkci turba?mám pocit, že mi turbo vůbec nezabírá...
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Re: Kolisanie otacok, otackomer na nule, turbo off, slaby vy
egr vyměněn a auto lítá jak drak