Diagnostika - Dotazy na chybové hlášky
Re: Diagnostika - Dotazy na chybové hlášky
Nepravidelny chod motoru
Při nastartovani studeneho motoru je vše OK ale jakmile se začne zahřívat začne tak vynechávaní válců
píše to chybu 0302 a 0300. pokud nechám motor zahřát a vypnu zapalování ta po opětovném nastartování jede zase na čtyři válce a pak už se prodlem neprojeví až zase při startováni studeného motoru svíčky lišta i EGR ventil je ok.
jedná se o motor Z14XE najeto 150000 km olej tam dávám 5W30
Už si nevím rady ještě snad zkontrolovat jestli není voda v benzínu.
hlava motoru byla repasovana před 12000km tak ventily by mely byt OK.
Máte někdo radu co stím může být?????????????????????
Při nastartovani studeneho motoru je vše OK ale jakmile se začne zahřívat začne tak vynechávaní válců
píše to chybu 0302 a 0300. pokud nechám motor zahřát a vypnu zapalování ta po opětovném nastartování jede zase na čtyři válce a pak už se prodlem neprojeví až zase při startováni studeného motoru svíčky lišta i EGR ventil je ok.
jedná se o motor Z14XE najeto 150000 km olej tam dávám 5W30
Už si nevím rady ještě snad zkontrolovat jestli není voda v benzínu.
hlava motoru byla repasovana před 12000km tak ventily by mely byt OK.
Máte někdo radu co stím může být?????????????????????
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
no jak to popisuješ mě to přijde jak ty ventily :/ ale kdyz byli dělany.. zkus to projet několik kilometru a drž to ve vysokych otačkach jestli se to potom zlepši.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti to od opravy jezdilo OK a teď se to zase objevilo,tak jsi určo těch 12k km zase najezdil na couračkách do práce a zpět,takže jsou opět zakarbonované ventily ve vodítkách.Vypadá to ,že jsi je nechal ventily vyčistit a použít znovu.Výfukové jsi měl nechat dát nové,déle by to vydrželo.
denny píše:Jestli ti to od opravy jezdilo OK a teď se to zase objevilo,tak jsi určo těch 12k km zase najezdil na couračkách do práce a zpět,takže jsou opět zakarbonované ventily ve vodítkách.Vypadá to ,že jsi je nechal ventily vyčistit a použít znovu.Výfukové jsi měl nechat dát nové,déle by to vydrželo.
Daval jsem hlavu na repas davaly tam ventily a vodítka nove.
Do práce to mam 20km denně samozdřejmě že jezdim na spotřebu ale ne pořad taky tomu dávám otáčky aby jsem motor protáhl.
Zdravím chtěl jsem se zeptat, dá se zjistit přes Op-Com jestli je čidlo vačkové hřídele špatné nebo v pořádku ? ( chyba 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele )
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov
Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov
Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
pokud maš v seznamu dat kolonku otačky vačkoveho hřidele tak jo i kdyz většinou tam neni.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
- denny
- Kontaktovat uživatele:
OPcom asi nee.Ale ,pokud máš aspoň k dispozici osciloscop,tak uvidíš hned.Lepší je dvoukanál,zapneš si i signál od ot senzoru klikovky a uvidíš i fázování.Howky píše:Zdravím chtěl jsem se zeptat, dá se zjistit přes Op-Com jestli je čidlo vačkové hřídele špatné nebo v pořádku ? ( chyba 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele )
Opcom to neumí. Dennyho metoda je správná, jako vždy
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
[quote="Alzafir"]Podívej se do dat airbagů, uvidíš, který snímač je přes 3 ohmy.
Takže našel jsem, je špatný kabel ke konektoru airbagu v sedačce řidiče, ten kabel je zlomený na obou drátech, visel jen na žluté izolaci. Nemá někdo na prodej takový kabel?
Takže našel jsem, je špatný kabel ke konektoru airbagu v sedačce řidiče, ten kabel je zlomený na obou drátech, visel jen na žluté izolaci. Nemá někdo na prodej takový kabel?
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
-
Dotaz pre zainteresovanych maju tieto chyby vpliv na to aby nešlo vobec natočiť motor na x17dtl?
P0400 -Critical system malfunction 1 (refer to checking procedure: trouble code description)
(03) - Not present
P1635 - Glow Device Circuit General Error
(0A) - Not present
P0400 -Critical system malfunction 1 (refer to checking procedure: trouble code description)
(03) - Not present
(0A) - Not present
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Tak som chcel pripojit astru na op com.Dal som automaticku idetifikaciu-vypisalo to do tabulky ale po stlaceni Diagnostic ECM mi hodilo hlasku "unable to decode make from vin" poradite prosim co to znamena? Dik
- JimmyFLASH
Ahoj, hlásí mi tyto chyby:denny píše:P1525 Chyba pozice nouzového režimuspt32 píše:Mám chyby P1525 a P1550. Poradí někdo?Jo motor je Z18XE zafira rok 2001
P1550 Nouzový režim - elektronické rízení škrtícího ventilu- redukovaný výkon C-009
P1550 Nouzový režim - elektronické rízení škrtícího ventilu- nucený chod C-009
P1550 Nouzový režim - elektronické rízení škrtícího ventilu- regulace výkonu C-009
P1550 Nouzový režim - elektronické rízení škrtícího ventilu- vypnutý motor C-009
Vadný nastavovač škrtící klapky nebo vadná jednotka ECU.
P0340 - senzor vačkového hřídele
P1122 - senzor pedalu 2
P1550 - nouzový režim elektronického řízení plynu
Plynový pedál jsem vyndal a vyčistil, ale v něm to není. Při vypnutém motoru diagnostikuje polohu pedálu v pořádku 10-100%, ale při zapnutém jen 10-20%. Očividně je tedy opravdu v nouzovém režimu, který omezuje sešlápnutí plynu.
Výměna senzor vačkového hřídele nepomohla. Hlásí znovu.
Pokusím se vyčistit tu klapku, ale z toho co jsem tak různě četl, tak chyba P1550 bývá problém v ECU a to mně dost děsí.
Máte ještě tipy nebo vaše zkušenosti s podobným chováním vozu?
Máte zkušenost s opravami ECU které nejsou dražší, než celé auto?
Děkuji
Opel Astra G Caravan 1.6 16V Z16XE (2001) automat
Stále bez problémů, až před včerem šla Zafira blbě nastartovat a včera když se chcípla, tak už nešla natočit. Když jsem ji napíchnul, vypsala toto:
OP-COM - KW2000 Communication Window> 2001|Zafira|Engine|Y 20 DTH
Total number of fault codes: 2
(0A) - Not present
P1220 - Critical system malfunction 1 (refer to checking procedure: trouble code description)
(0A) - Not present
S P1635 (žhavení) si hlavu nedělám, tam by problém být v tomhle počasí neměl. P1220 mi nahání ale hrůzu a nikde nemůžu najít překlad, popř. vysvětlení. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Nemohou tyto kódy spolu nějak souviset? Mám počítat s výměnou čerpadla, nebo je ještě šance že by to bylo něco méně nákladného?
OP-COM - KW2000 Communication Window> 2001|Zafira|Engine|Y 20 DTH
Total number of fault codes: 2
(0A) - Not present
P1220 - Critical system malfunction 1 (refer to checking procedure: trouble code description)
(0A) - Not present
S P1635 (žhavení) si hlavu nedělám, tam by problém být v tomhle počasí neměl. P1220 mi nahání ale hrůzu a nikde nemůžu najít překlad, popř. vysvětlení. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Nemohou tyto kódy spolu nějak souviset? Mám počítat s výměnou čerpadla, nebo je ještě šance že by to bylo něco méně nákladného?
Zdravím , chtěl sem se zeptat , zda umí čínský OP-COm vyčíst READINESS ? ( chci se podívat co mě čeká na STK ) Díky
Opel Zafira 2.0 DTi /Y20DTH / 2001
Přímo ten kód ne, ale umí přečíst ty závady, co readiness vyžaduje.
Takže napíchni jednotku motoru a uvidíš, mělo by stačit kouknout jen do registru závad, pokud bude čistý, není co řešit. A někde jsem četl, že v tom je obsažena i klima ( nechápu proč, možná je to blud), tak si pro jistotu zkoukni i jednotku chlazení.
Takže napíchni jednotku motoru a uvidíš, mělo by stačit kouknout jen do registru závad, pokud bude čistý, není co řešit. A někde jsem četl, že v tom je obsažena i klima ( nechápu proč, možná je to blud), tak si pro jistotu zkoukni i jednotku chlazení.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor