Je pevnější v zatáčkách a trošku tvrdší na dírách.Řekl bych, že i tlumič má míň práce.Zadek jede poslušně a nevlní se.Je pravda, že ty starý už byly pěkný žvejkačky a navíc měly v sobě praskliny.langdon2 píše:PRMA, pekne pekne...mne to ani za boha nechcelo ist ked som sa to pokusal....
A co, citit rozdiel?
Výměna silentbloků
Re: Výměna silentbloků
Astra 1,4 16V
- Reklama
Chystam sa menit silentbloky v prednych ramenach....robil to uz niekto doma svoj pomocne?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- mr.login
- Kontaktovat uživatele:
PRMA prosim Tě, čim jsi tam ty nový nacpal? Z těch fotek ten přípravek moc nejde vidět. Mohl by jsi mi to trošku popsat jak jsi to s nim dělal. Díky.)
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM
Daignostika VAG-COM
Vtahoval jsem ho dovnitř svorníkem se závitem M12.Z vnitřní strany byla velká podložka,kterou byl silentblok v podstatě tlačen.Protože po namontování kouká přibližně půl cm,tak jsem použil dva kovové hranoly,které umožňovaly vjetí silentbloku na své místo a které byly kolem siletbloku a mezi ramenem a plocháčem-u vytahovací matice.
Takže materiálově stačí jeden svorník M12,dvě velký podložky,případně kus železnýho plocháče s dírou průměr 12mm a dva hranoly.Jo a dvě matky M12.
Síla nebyla tak velká,aby bylo potřeba použít svorník a matky z pevnostního materiálu.Na utažení jsem používal normální stranovou 19 bez problému.Při vytahování trošku propruží guma,ale nic dramatickýho.Takže ty dva hranoly musí být vyšší než oněch zmíněných 0,5cm(já měl asi 2cm).
Takže materiálově stačí jeden svorník M12,dvě velký podložky,případně kus železnýho plocháče s dírou průměr 12mm a dva hranoly.Jo a dvě matky M12.
Síla nebyla tak velká,aby bylo potřeba použít svorník a matky z pevnostního materiálu.Na utažení jsem používal normální stranovou 19 bez problému.Při vytahování trošku propruží guma,ale nic dramatickýho.Takže ty dva hranoly musí být vyšší než oněch zmíněných 0,5cm(já měl asi 2cm).
Astra 1,4 16V
- mr.login
- Kontaktovat uživatele:
jo a prosim tě, který tam jsou? Ty větší nebo menší?
http://www.e-autodily.com/category/1392830/
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM
Daignostika VAG-COM
Máš SZmr.login píše:jo a prosim tě, který tam jsou? Ty větší nebo menší?
Astra 1,4 16V
A predne silentbloky, myslim na prednych ramenach uz niekto z vas menil? Mam ich uz kupene doma..len co budem mat trocha viacej casu, by som sa do toho chcel pustit.......ma s tym uz niekto skusenosti?
Budeš průkopník .Ale neboj,přední rameno si vyndáš celé ven a to je pak sranda.Dělal jsem to na felicii a na efku.Stahovák a svěrák to jistí
Astra 1,4 16V
Já bych osobně do toho nešel. Při ceně zhruba 1200,-Kč za obě strany silentbloku. Když vezmu v úvahu, že za chvíli pak téo budou čepy v ramenech a kosti a gumy na stabilizační tyči, tak bych volil celou sadu za 2300,-Kč. Já jsem to všechno celé na Žirafě vyměnil a je pokoj. Je tomu rok a pořád v pohodě.
Zafira 2.0 Di 16V r.v. 2000, Elegance
Lajda, silentbloky do ramien som kupil za 16€ vsetky 4 kusy dohromady. Zn. Delphi
Capy som kupil Delphi za cca. 9,00€ kus
Gumicky na stabilizator dva kusy za 2,4€
To mam dokopy 36,40€
To neni ani 1000KC Robotu neriesim...bud si to spravim dako sam, alebo to hodim svagrovi do autoservisu....
Capy som kupil Delphi za cca. 9,00€ kus
Gumicky na stabilizator dva kusy za 2,4€
To mam dokopy 36,40€
To neni ani 1000KC Robotu neriesim...bud si to spravim dako sam, alebo to hodim svagrovi do autoservisu....
Tak do předního ramene jsem dával ten zadní,přední byl Ok.Demontáž ramene-3 šrouby a vyklepnutí kuláku.rameno jsem upnul do svěráku a silentblok šel vyrazit kladivem(pouzdro je z plastu,sekáčem se dá dost načít a pak už jde vyklepnout).Možná by šel svěrákem i vytlačit proti trubce,ale nebylo to nutné.Následovalo natlačení nového svěrákem a montáž ramene zpět.Hoďka práce.
Výhoda je,že vím co tam cpu za díly proti sadám.Samo,že jako správný lajdák jsem vyměnil jenom ten opravdu špatnej,ale jde to tak lehce,že opětovnou demontáž kvůli přednímu a druhou stranu zatím neřeším.
Co se týká zlepšení,tak auto přestalo uskakovat v zatáčce na hrbolech(nic nemlátilo,jen se to zavlnilo do strany)
Výhoda je,že vím co tam cpu za díly proti sadám.Samo,že jako správný lajdák jsem vyměnil jenom ten opravdu špatnej,ale jde to tak lehce,že opětovnou demontáž kvůli přednímu a druhou stranu zatím neřeším.
Co se týká zlepšení,tak auto přestalo uskakovat v zatáčce na hrbolech(nic nemlátilo,jen se to zavlnilo do strany)
Astra 1,4 16V
Dnes mi prisla sada KM 6006, je to origo pripravok na demontaz a montaz tychto silentblokov zadnej napravy..
Potom spravim foto, a napisem ako to ide s origo pripravkami
Potom spravim foto, a napisem ako to ide s origo pripravkami
Som zvedavý či spozoruješ nejakú zmenu v chovaní auta po výmene silentov .
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
Ked ich vymenim dam vediet.. ale verim ze ano. uz su popraskane, vymackane.. po 310000km a 16 rokoch sa ani necudujem
Odfoť prosím ten prípravok. A bez neho to nepôjde či ako mám tomu rozumieť? Bez neho to pôjde ťažšie? To ich nestačí vysekať a nové nalisovať?
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292