Z18XE Jede pouze na 3 válce
-
- Kontaktovat uživatele:
Z18XE Jede pouze na 3 válce
Čaute, před měsícem začala zlobit Zafa při startu jela pouze na 3. válce a 2x až 3x spadly otáčky, ale po zahřátí naskočil 4. válace a jelo se normálně, sporadicky asi 2x blikla kontrolka ABS, ale hned zhasla.
totožné chování jsem našel videjko od nějakého poláka akorát to nezdechalo.
https://www.youtube.com/watch?v=WPYWW9KjW5Y
Chyby v paměti
- pouze p0170 -> což je váha, dělá to už od doby co jsem koupil auto. (5 let)
výměněny svíčky, vyčištěna škr. klapa u Herryho ve FM
Teďkom den před Vánocema už jede pouze na 3. válce, ABS svítí po rozjezdu permanentně.
Chyby v paměti
- stále p0170
- p0100
- p0301
Máte někdo zkušenosti? Budu postupovat lišta, váha (mám domluveno u Bundelese).RJ jsem měnil u romanaK cca před 2 lety, tak snad opět nezhasla .
totožné chování jsem našel videjko od nějakého poláka akorát to nezdechalo.
https://www.youtube.com/watch?v=WPYWW9KjW5Y
Chyby v paměti
- pouze p0170 -> což je váha, dělá to už od doby co jsem koupil auto. (5 let)
výměněny svíčky, vyčištěna škr. klapa u Herryho ve FM
Teďkom den před Vánocema už jede pouze na 3. válce, ABS svítí po rozjezdu permanentně.
Chyby v paměti
- stále p0170
- p0100
- p0301
Máte někdo zkušenosti? Budu postupovat lišta, váha (mám domluveno u Bundelese).RJ jsem měnil u romanaK cca před 2 lety, tak snad opět nezhasla .
Kdyby blbost povznášela .... většina lidí létá
Zafira 1.8 92kw Z18XE r.v. 2000
- Reklama
- marcus_Astra_
Re: Z18XE Jede pouze na 3 válce
Ahoj keď si to mal na diagnostike tak ktoré s tých troch chýb vypisovali present alebo not present pretože mne keď odišla váha a auto mi zdochýnalo tak mi vyhodilo množstvo chýb na čo ma upozorňoval aj môj mechanik a aj hlavný mechanik v opli že to vždy vyhodí viac hlášok a napríklad mne to vyhadzovalo pri váhe present akože stála chyba a pri zapaľovaní vo válcoch 1 a 3 not present čiže zaznamenalo to chybu no nie je aktívna a po vyčítaní live dat a mazaní kódov to za normálneho stavu už nevypísalo a tu sú tvoje kódy 0100 Nesprávný signál z měřiče průtoku vzduchu
0170 Nesprávné složení směsi - směs příliš chudá nebo příliš bohatá
0301 Zapalování válce 1 - výpadky, zisti ktoré sú present ale pravdepodobne to už má váha za sebou
0170 Nesprávné složení směsi - směs příliš chudá nebo příliš bohatá
0301 Zapalování válce 1 - výpadky, zisti ktoré sú present ale pravdepodobne to už má váha za sebou
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
-
- Kontaktovat uživatele:
Na diagnostice jsem to neměl, vyblikaval jsem chyby. Ale podle toho, že to jede jako traktor, akcelerace veškerá žádná, Tak ty chyby budou určitě present.
- marcus_Astra_
Ideálne bude keď skočíš za niekým čo má v tvojom okolí diagnostku najlepšie člen fóra a určite sa dohodnete nejako
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
To je příliš bohatá směs.Mliko píše:... pouze p0170 -> což je váha...
P0100 je zajímavá, malé výstupní napětí z váhy...
A kdysi jsi tam měl i P0201 a mám dojem, že jsem ti říkal něco o lambdě?
Nechceš se s tím stavit?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nejede ti první válec.Tipuju mechanickou závadu v motoru,ale skoro vždy se trefím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky Alzafire zvážím to, tu chybu jsem tam měl, ale to bylo vadnou RJ, taky to jelo na 3 válce a proto lambda hlásila. uvidim jestli napřed nezajedu za Bundelessem, má lištu i váhu navíc na odzkoušení, Napřed bych vyloučil tyto 2 věci a potom šel po ostatních.Mliko píše:
... pouze p0170 -> což je váha...
To je příliš bohatá směs.
P0100 je zajímavá, malé výstupní napětí z váhy...
A kdysi jsi tam měl i P0201 a mám dojem, že jsem ti říkal něco o lambdě?
Nechceš se s tím stavit?
Denny, nepotěšil jsi mě . Doufam, že nebude třeba GóčkoNejede ti první válec.Tipuju mechanickou závadu v motoru,ale skoro vždy se trefím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Uf no to bude horsi. Obavam se, ze Denny se opravdu vetsinou neplete. Jinak kdyz jsem na aute delal vycisteni klapy, menil svicky a olej, tak zadna s uvedenych zavad nebyla pritomna. Po chvili se ozvalo ABS, neco jako B0250 nebo neco, takoveho. Kod si presne nepamatuji, ale co vim, tak dle RomanaK to je, ze ridici jednotka nemuze omezovat nejak vykon, takze proto tato neznama chyba, kterou jsme si vyrobili sami (carovali jsme s vahou apod).
Jinak klapa za*rana jak prase, svicky OK a filtry v pohode. Na vic jsem uz nemel moc casu.
PS: Ten den jsem jeste delal olej a filtry na Fabii 2011 s MaxiDOTem a nevite nekdo zdali reset servisnich intervalu lze nejak provest na budikach nebo bohuzel pouze pres diag ? Mam jen KKL a tady uz je CAN.
Jinak klapa za*rana jak prase, svicky OK a filtry v pohode. Na vic jsem uz nemel moc casu.
PS: Ten den jsem jeste delal olej a filtry na Fabii 2011 s MaxiDOTem a nevite nekdo zdali reset servisnich intervalu lze nejak provest na budikach nebo bohuzel pouze pres diag ? Mam jen KKL a tady uz je CAN.
-
- Kontaktovat uživatele:
Caute po delší době. Denny se mýlil, uf
Všecko způsobovaly zteřelé gumičky na zapalovací liště. V podstatě můžů být rád,že jsem vůbec dojel. Po tom co Bundeless sundal lištu tak se rozpadly gumky v několik částí. Lišta vyměněna, auto šlape.
Všecko způsobovaly zteřelé gumičky na zapalovací liště. V podstatě můžů být rád,že jsem vůbec dojel. Po tom co Bundeless sundal lištu tak se rozpadly gumky v několik částí. Lišta vyměněna, auto šlape.
Moj nazor že je to trochu takpovediac od teba aj nezodpovednost ked ako prve pri problemoch ktore si opisoval v Topicu neskontroluješ zapalovacie sviečky, lebo pri ich demontaži by si hned prišiel aj sam na jadro problemu! Nechcel som ta uražať, ale niektore zakladne veci by človek ktory ma opravnenie na šoferovanie mal skúsiť aj sam, aby sa vedelo čo to vylučiť, obzvlašt ked zap. lišta patri do Top-tenu 10!
Astra GSi SilverSpirit Z20LET HB-5door Aktuálne 3000km po full GO motora.
-
- Kontaktovat uživatele:
Svicky jsem mu menil a gumy vypadaly tak tak, ale jak to dneska vymenil, tak se uz rozpadly uplne a plan od prvo pocatku bylo vymenit svicky, olej a filtry ktere to stejne jiz potrebovaly. A pak jit od nejlevnejsich veci, coz bylo zapalovaci lista a vaha. Coz v druhem kroku jiz zabralo. Ale dotaz znel, jestli ma nekdo jeste jinaci napad.Majky94 píše:Moj nazor že je to trochu takpovediac od teba aj nezodpovednost ked ako prve pri problemoch ktore si opisoval v Topicu neskontroluješ zapalovacie sviečky, lebo pri ich demontaži by si hned prišiel aj sam na jadro problemu! Nechcel som ta uražať, ale niektore zakladne veci by človek ktory ma opravnenie na šoferovanie mal skúsiť aj sam, aby sa vedelo čo to vylučiť, obzvlašt ked zap. lišta patri do Top-tenu 10!