Snímač tlaku oleje
Snímač tlaku oleje
Chtěl bych upozornit na následující problém: Zjistil jsem, že v poslední době mně občas při nízkých otáčkách začínala někdy problikávat kontrolka oleje. Protože parkuji v garáži, následně jsem zjistil, že pod autem se začíná ojevovat louže oleje, která se začíná zvětšovat. Při kontrole těsnosti u olejové vany bylo všechno v pořádku a až dodatečně jsem zjistil, že olej prosakuje vadným snímačem tlaku oleje. Upozorňuji na to, protože únik oleje se rychle zvětšuje a pokud to nezjistíte včas, můžete mít taky prázdnou olejovou vanu a zadřený motor.
- Reklama
Re: Snímač tlaku oleje
nepíšeš u jakýho motoru ale tipuju na 2.0 diesel?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
Hele a co kontorolka ta nesviti? Moj kamoš jazdil na 20dti na -minus 3.5l oleja a nič mu nezadrelo!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- marcus_Astra_
na mamkinej vectre motor Y22DTR prezil 103 000 km bez vymeny oleju a bez doliatia kvapky oleju ale motor prezil
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
-
- Kontaktovat uživatele:
Tie olejove cidla maju takyto problem vsetky.
Holt material starne.
Je do docela vazna porucha, kedze to proste jedneho dna zacne striekat kade-tade...
Nez sa zbadate, ze vam svieti kontrolka mazania, uz mate minimalne pridrety motor.
Olej zacne unikat cez pin konektora.
(PS: to kolko vam isli motory bez vymeny oleja, alebo kolko vam chybalo na riske je irelevantne.)
Holt material starne.
Je do docela vazna porucha, kedze to proste jedneho dna zacne striekat kade-tade...
Nez sa zbadate, ze vam svieti kontrolka mazania, uz mate minimalne pridrety motor.
Olej zacne unikat cez pin konektora.
(PS: to kolko vam isli motory bez vymeny oleja, alebo kolko vam chybalo na riske je irelevantne.)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov
Myslel jsem to všeobecně ale v mém případě jde o motor X16XEL, Astra Combi r.v. 2000, porucha nastala při 210000 km. Snímač nejde vyšroubovat normálními klíči, pouze slabým trubkovým rozměru 24, je tam velice málo místa. A jak je tady uvedeno, jakmile začne kontrolka svítit trvale, je už prakticky motor KO, už se mi to taky stalo ale u jiného auta. Jak začne trvale unikat motorový olej, je potřeba rychle zjistit příčinu.
Na kolik tak cca vyjde ten snímač? máme dvě astry a na jedné nesvítí vůbec kontrolka oleje při startu, myslím, že je buď KO snímač, nebo led dioda. Každopádně olej neubývá a kontroluji ho.
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Cca na 260,-
LEDku otestuješ tak, že odpojíš konektor snímače tlaku oleje a kabel zkratuješ na kostru. Musí svítit LED kontrolka.
LEDku otestuješ tak, že odpojíš konektor snímače tlaku oleje a kabel zkratuješ na kostru. Musí svítit LED kontrolka.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor