Gumové vrzání při otáčení kola
Re: Gumové vrzání při otáčení kola
Poraďte jaké použít do kloubu mazivo. Je tady navrhováno to Wurth HHS 2000, hodí se ještě neco jiného? V knize Jak na to píšou cosi o Opel-ET 1941521 (90094176), něco zřejmě nesehnatelného, ale možná by někdo z vás věděl parametry (např. bod vzplanutí?) aby šlo vybrat co nejpodobnější.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Mazivo s Mo S2.Např Castrol MS3.
Díky denny
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Nazdar majstri. Šupnem to sem:
Môj problém je následovný. Po generálke podvozku (menilo sa všetko - silentbloky nápravnice, silentbloky ramien, guľové čapy na ramenách, zvislé čapy, tyčky riadenia, gumy stabilizátora, kosti stabilizátora, uloženia tlmičov, tlmiče + pružiny) sa spočiatku len veľmi náhodne objavoval škrípavý/vrzgotavý zvuk prevažne z pravej strany. Ako to už chodí a ako sa hovorí "všetko si musí najprv posadať", tak fajn ale už je to nejaký mesiac čo mám po generálke a auto sa rozvŕzgalo jak stará plečka. Myslel som si že som kúpil možno nejaké fake-ové (prebalené) uloženia tlmičov Lemforder a aj vrzgotavy zvuk tomu napovedal čo mi aj viac ľudí "potvrdilo" že to bude horným uložením tak teda dnes som objednal opäť fungľovky tento krát FEBI a z vierohodnejšieho obchodu. V nádeji že týmto problém odstránim som ich dnes vymenil a ejhle, čuduj a svete nezmenilo sa vôbec NIČ a vŕzga to stále ako stará rozbitá hajtra až mám nervy vyskočiť z auta. Vŕzga to dokonca (alebo hlavne?) pri rozbehu ale aj pri brzdení, rovnako aj pri otáčaní volantom na mieste aj za jazdy v nižšej rýchlosti. Obraciam sa na vás prítomných na vaše tipy čo by to mohlo spôsobovať kedže VŠETKO je nové a vŕzga to jak stará plečka a som už bezradný čo s tým. V pláne je odpojiť stabi tyčky čiže aj stabík a skúsiť či to nebudú gumy stabíka aj keď sú nové, nápravnica sa tiež skúsila dotiahnuť ale drží na smrť, ďalej ma napadli ramená, a to je aj moja hlavná otázka na starých skúsených majstrov. Môžu vrzgotanie od prednej nápravy spôsobovať ramená resp. silentbloky predných ramien? (neberme v úvahu že sú tiež nové) A pamätajte že mi to vŕzga aj pri rozbehu či brzdení a je jedno či v zákrute alebo v priamom smere. Tak teraz babo raď. Beriem každý tip...
Môj problém je následovný. Po generálke podvozku (menilo sa všetko - silentbloky nápravnice, silentbloky ramien, guľové čapy na ramenách, zvislé čapy, tyčky riadenia, gumy stabilizátora, kosti stabilizátora, uloženia tlmičov, tlmiče + pružiny) sa spočiatku len veľmi náhodne objavoval škrípavý/vrzgotavý zvuk prevažne z pravej strany. Ako to už chodí a ako sa hovorí "všetko si musí najprv posadať", tak fajn ale už je to nejaký mesiac čo mám po generálke a auto sa rozvŕzgalo jak stará plečka. Myslel som si že som kúpil možno nejaké fake-ové (prebalené) uloženia tlmičov Lemforder a aj vrzgotavy zvuk tomu napovedal čo mi aj viac ľudí "potvrdilo" že to bude horným uložením tak teda dnes som objednal opäť fungľovky tento krát FEBI a z vierohodnejšieho obchodu. V nádeji že týmto problém odstránim som ich dnes vymenil a ejhle, čuduj a svete nezmenilo sa vôbec NIČ a vŕzga to stále ako stará rozbitá hajtra až mám nervy vyskočiť z auta. Vŕzga to dokonca (alebo hlavne?) pri rozbehu ale aj pri brzdení, rovnako aj pri otáčaní volantom na mieste aj za jazdy v nižšej rýchlosti. Obraciam sa na vás prítomných na vaše tipy čo by to mohlo spôsobovať kedže VŠETKO je nové a vŕzga to jak stará plečka a som už bezradný čo s tým. V pláne je odpojiť stabi tyčky čiže aj stabík a skúsiť či to nebudú gumy stabíka aj keď sú nové, nápravnica sa tiež skúsila dotiahnuť ale drží na smrť, ďalej ma napadli ramená, a to je aj moja hlavná otázka na starých skúsených majstrov. Môžu vrzgotanie od prednej nápravy spôsobovať ramená resp. silentbloky predných ramien? (neberme v úvahu že sú tiež nové) A pamätajte že mi to vŕzga aj pri rozbehu či brzdení a je jedno či v zákrute alebo v priamom smere. Tak teraz babo raď. Beriem každý tip...
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
gumy stabilizátoru si namazal?
v jaký pozici si dotahoval ramena k nápravnici? auto na heveru nebo na díře?
v jaký pozici si dotahoval ramena k nápravnici? auto na heveru nebo na díře?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ramená som doťahoval zle, auto bolo na zdviháku a akurát som prestrčil guľový čap cez tehlicu a tak som ich dotiahol. Mohla táto moja školácka chyba odpáliť nové silenty na ramenách? A gumy stabilizátoru som dával na sucho. Tak mi to bolo doporučené .
tak uz vies kde si sprvil chybu.. jedno aj druhe, cele zle!!!
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
přesně, gumy stabilu se mažou a ramena se musí dotahovat na zemi a ne se svěšenejma kolama (podle tisu by měly ještě k tomu sedět dvě osoby o hmotnosti 70 kg na předních sedadlech)
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
No nemali sme k dispozícií taký ten plošinový zdvihák kde by to šlo no . Nabudúce položíme auto na kotúče a tak to dotiahneme . Keď sa teda ozaj odpálili tie silenty na ramenách . Skúsime ich zajtra povoliť čo to spraví a potom aj odpojíme stabík a tiež uvidíme.
-
šak sa to tu pisalo v súvislosti zo zadnou nápravou že to musíš v pripade predku nastaviť ramena vodorovne voči hlavnemu motorovemu ramu, zdvih či už negativ alebo pozitiv musi rovnomerne byť rozloženy voči gumovemu uloženiu. Ja to už tak robim niekoľko rokov a nikdy som nemal s tym problem.!!!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957