Konektor RJ airbagu
-
Konektor RJ airbagu
Borci vie mi niekto skúsenejši poradiť v tejto dileme: menil som palubnu kablovačku na ktorej je airbag konektor bežovej farby namiesto pôvodnej modrej ale konfiguracia bagov je identicka v oboch pripadoch akorát je tam 3-ročny rozdiel modra je 98 a bežová 01. Samotny šteker nieje problem prehodiť za ten druhy a sedi to ok ale niečo by mohlo byť predsa problemom a tym bude samotne zapojenie pinov v konektore.
Samotny konektor je dvojradovy do seba sa spajajuci v tom hlavnom full rade sú všetke kable identicky zapojene tam nevidim problem ale ten duhy tenky konektor ma v staršej verzii ma osadenych iba prvych 5 pinov v tom istom farebnom prevedeni ako aj ten novší, ale ten ma nasledujuci 1-pin vynechany- neobsadeny a potom sú tam dalšie 2-piny naviac a to, pin č.7 sivozeleny a pin č.8 zase čierno modry.
Naproti tomu zase samotne RJ sú v danom rade obsadene v počte 7pin v modrej staršej verzii a 8pinov v novšej bežovej verziiVedel by mi niekto fundovany k tomu dať nejake vysvetlenie. Cele ma to tak trochu pletie, nerad by som bol keby mi to po zapojeni baterie povystrieľalo komplet bagy.
Samotny konektor je dvojradovy do seba sa spajajuci v tom hlavnom full rade sú všetke kable identicky zapojene tam nevidim problem ale ten duhy tenky konektor ma v staršej verzii ma osadenych iba prvych 5 pinov v tom istom farebnom prevedeni ako aj ten novší, ale ten ma nasledujuci 1-pin vynechany- neobsadeny a potom sú tam dalšie 2-piny naviac a to, pin č.7 sivozeleny a pin č.8 zase čierno modry.
Naproti tomu zase samotne RJ sú v danom rade obsadene v počte 7pin v modrej staršej verzii a 8pinov v novšej bežovej verziiVedel by mi niekto fundovany k tomu dať nejake vysvetlenie. Cele ma to tak trochu pletie, nerad by som bol keby mi to po zapojeni baterie povystrieľalo komplet bagy.
Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 04 črc 2014, 23:11, celkem upraveno 1 x.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- Reklama
-
Re: Konektor RJ airbagu
Pripadne vymenim RJ bagov modra-klasik ident AF pripadne aj tmavo-modru BG za bežovu z identom DN samozrejme z poštou na moje naklady!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
hele co já vím tak rozdíl v barvách konektorů není dán rokem ale typem karoserie, coupe má jinou barvu než combi atd a to kvůli tomu aby někdo nedal coupe jednotku do 5dv a podobně, zapojení by mělo bejt stejný (já vždy jen přehodil ten obal svorkovnice a všechno makalo)
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
Logiku to dava ale všeobecne prax je úplne iná aj napriek tomu nechapem prečo to súvisi s typom karoserie ked na jednotku airbagu sú bud dva čelne bagy resp 2x hlavove to podľa vybavy a aj viem že dve identicke jednotky nie su vždy identicky naprogramovane z vyroby viz. vlastna skusenosť ked som si zohnal naoko identicku jednotku ktora mi robila šaradu a až v GM na diagnostike mi povedali že to nieje full jednotka ale iba klasik, takže stara po akcii napokon šla na repas a odvtedy vsjo good.Vojta píše: ale typem karoserie, coupe má jinou barvu než combi atd a to kvůli tomu aby někdo nedal coupe jednotku do 5dv a podobně, zapojení by mělo bejt stejný
no nevim já píšu o praktickejch zkušenostech, ale pokud chceš vědět proč tam jsou jinak barevný kabely nebo jich je víc/míň tak jedině otevřít schemata (tvůj oblíbený TIS )jerry mouse píše:...prax je úplne iná...
už sem pár svazků takhle prohazoval a nikdy nebyl problém, stačilo vzít svorkovnici z původního svazku a šlo i o auta kde bylo 6 báglů
-
Vojto verim ti ale posledna otazka, koľko si zrobil takých to vymen konektorov?
3-4 určitě