Kompresor klimatizacie pretlak
Kompresor klimatizacie pretlak
Zdar,
potreboval by som poradit s pre mna pomerne zapeklitym problemom kedze zatial ziaden automechanik mi nevedel povedat v com je problem. Potom ako som dostal smyk a skoncil s mojou Astrou mimo cesty sa mi narazom poskodil vetrak klimy a chladic chladiacej kvapaliny (chladic klimy bol prekvapivo v poriadku). Pri ich vymene bola vypustena klima a tak som sa vybral ju dat znova doplnit pricom vznikol nasledovny problem:
Po uspesnom skonceni cyklu plnenia a naslednom zapnuti klimy je pocut opakovane zapinanie a vypinanie kompresora, ktore sa vsak po nejakych 30 sekundach skonci a kompresor veselo bezi, ale preistotu uz stale (nevypina sa). Nasledne pokial necham klimu bezat do nejakej minuty az dvoch dojde asi k pretlakovaniu systemu a kompresor vypusti kudol bieleho dymu (tipujem natlakovane chladivo) spolu s hromadou kontrastnej latky. Jeden mechanik mi to zdiagnostikoval ako problem kompresora a navrhoval jeho komplet vymenu, druhy zase tipoval nejake cidlo, ktore kompresoru nevravi, ze sa ma vypnut a dalsi chcel preistotu rozoberat chladic klimy. Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym respektive netusite cim by to mohli byt sposobene?
potreboval by som poradit s pre mna pomerne zapeklitym problemom kedze zatial ziaden automechanik mi nevedel povedat v com je problem. Potom ako som dostal smyk a skoncil s mojou Astrou mimo cesty sa mi narazom poskodil vetrak klimy a chladic chladiacej kvapaliny (chladic klimy bol prekvapivo v poriadku). Pri ich vymene bola vypustena klima a tak som sa vybral ju dat znova doplnit pricom vznikol nasledovny problem:
Po uspesnom skonceni cyklu plnenia a naslednom zapnuti klimy je pocut opakovane zapinanie a vypinanie kompresora, ktore sa vsak po nejakych 30 sekundach skonci a kompresor veselo bezi, ale preistotu uz stale (nevypina sa). Nasledne pokial necham klimu bezat do nejakej minuty az dvoch dojde asi k pretlakovaniu systemu a kompresor vypusti kudol bieleho dymu (tipujem natlakovane chladivo) spolu s hromadou kontrastnej latky. Jeden mechanik mi to zdiagnostikoval ako problem kompresora a navrhoval jeho komplet vymenu, druhy zase tipoval nejake cidlo, ktore kompresoru nevravi, ze sa ma vypnut a dalsi chcel preistotu rozoberat chladic klimy. Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym respektive netusite cim by to mohli byt sposobene?
- Reklama
Re: Kompresor klimatizacie pretlak
nemohlo se tim nárazem někde zmáčknout trubka od chladiče klimy?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Nic viditelneho pri oprave nebolo - v zasade to odniesol len predok, ktory sa preliacil trocha dovnutra.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle sušič?Zanesený a zacpaný.
Snad již při plnění viděl mechanik,že mu jdou tlaky do nesmyslna a měl to hned řešit.
Snad již při plnění viděl mechanik,že mu jdou tlaky do nesmyslna a měl to hned řešit.
Praveze pri plneni prebehne vsetko ok - v dvoch roznych servisoch skusali tesnost systemu a na stroji su vsetky cisla v norme. Problem sa objavi az v momente ked sa zapne klima a necha sa tak 2 minuty bezat s tym, ze z nejakeho dovodu sa kompresor nevypne.
- vasekpetr1
Já bych to viděl tak, jako denny, na problém ve zmáčknuté trubce okruhu a neprůchozí médium. Chlaďař ti asi nebude měřit průtok chladiva za běhu kompresoru, nehledě na to, že ve vysokotlaké části by se asi neměl ani kde napíchnout. Prolez pořádně všechny trubky, co ti jdou z kompresoru, je to jeden okruh. Může být chybně usazené těsnění pro napojení hadice (trubky) do hladiče, vysoušeče, redukce tlaku. Nebo je na houby tlaková hadice - odlepená vnitřní vrstva, která při proudění média udělá zpětnou klapku a nepustí chladivo do oběhu (i to jsme už zažili třeba na brzdových hadičkách). ale pokud jsi měl dole chladič klimy (záleží, jestli jsi odpojoval i vysoušeč) tak bych to nejdřív prověřil v těchto místech.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
já měl stejný problem. konzultoval jsem taky s Dennym a byl to ucpaný chladič klimošky. Jak byla prázdná tak jsem toho využil a co šlo demontoval a profouknul. Tím jsem přišel na ucpaný chladič a vyřešil to. Ten sušák není taky od věci. Tím bych začal. Je celkem na dobrym míště a dá se v pohodě vyndat.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tlaky se zásadně měří oba,jak na sací straně,tak na vytlaku,a hlavně za chodu kompresoru a min 5minut a motor točit cca 3000ot/min.Pokud je problém,tak se ukáže.
- vasekpetr1
To jo denny, ale nejsou ty připojovací ventily až na straně za sušičem (čili na nízkotlaké straně)? Nebo je celý okruh v motorové části vysoko a středotlak a na průchodce do kabiny je snížení tlaku na nízkotlak?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,