Postup na výměnu oleje
Re: vymena oleje v garage....
s horkým olejem pár milimetrů přes... buď v klidu. Tady byli i šikulové za studena 2 cm navíc žádná míra (ale ti se pak i divili)
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Reklama
Taky se chystam na vymenu. Nastudovano tady z fora si jedu pro olej a pro ol. vlozku. Pro jistotu sem jeste otevrel a koukam ja tam mel klasicky kovovy ol. filtr. Tak si rikam jestli sem jediny nebo si to tam davali jak je to napadlo
Protože jsi špatně studoval.
Já mám Zafu 1,8/92 kW r.v. 04/2005 a mám ještě klasickej plechovej filtr a tata má ten stejnej motor a rok výroby 2003 a taky má plechovej filtr, tak by mě taky zajímalo jak to tam při výrobě flákali
Opel Zafira Design Edition 1,8/92 kW + Škoda Octavia III Combi 2,0 TDI/110 kW + Caravan Hobby Excellent 470 UF
No podle katalogu je pro nas motor pry i vlozka i plechovy filtr.....ale podle ceho to tam davali tezko rict Kazdopadne ja jsem radsi.....aspon nemusim resit jestli se mi ten domecek protoci nebo ne
Taky sem docela rád, že mám ten klasickej filtr, jen je k němu pěkně blbej přístup - člověk si musí dávat bacha aby se nevopálil o ten výfuk. Ještě sem si říkal jestli nemůže být rozdíl v tom kde bylo auto vyrobeno, Zafiry se vyráběly v Bochumi v Německu a v Gliwicích v Polsku a ty naše Zafči jsou naštěstí obě z Němec:-)
Opel Zafira Design Edition 1,8/92 kW + Škoda Octavia III Combi 2,0 TDI/110 kW + Caravan Hobby Excellent 470 UF
Dneska jsem měnil olej přítelkyni v géčku, jen taková přátelská rada - když vám nejde povolit palivový filtr na benzínovém motoru a prorazíte ho, tak jej potom opatrně vyšroubujte přes hadr..já se o něj trochu říznul pro příště už vím..
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
no jasně, že myslím už jsem z toho poblážněný, měnil jsem filtry i olej ..
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
No tezko rict, ale ja mam taky z Bochumi a taky plechac.....No a uz to mam taky za sebou. Dneska sem menil olej a jeden cep. A musim teda dat za pravdu Vidlackovi. Pristup hrozny. Ruku si bud spalis o svody nebo podrez o saharu. Ja teda zvladl oboji Nakonec sem to udelal zespod....Prace tak na hodku a pul.....zbyle 2,5 hodiny sem se to vsechno snazil povolit Filtr neprezili dva sroubovaky ale jinak v pohode, tak snad bude zase na chvili klid....
Jj přístup je tam úžasnej, z vrchu sem to ani nezkoušel, je tam ten tepelnej štít na svodech a ten hrozně překáží. Já to vždy povoluju tímhle klíčm a je to úplně bez problémů a spálenin : http://autoprocar.cz/naradi/296-klic-na ... akovy.html
a když nepomůže tohle tak pak velký sikovky, ty sem musel použít naposled na tátově autě, protože někdo to v Německu dotáhl tak, že když jsem se snažil použít ten klíč, tak se mi jen deformoval ten plechovej obal po obvodu. Když to měním já tak si vždy namažu to gumový těsnění, dotáhnu filtr rukou a vždy to jde pak krásně povolit.
a když nepomůže tohle tak pak velký sikovky, ty sem musel použít naposled na tátově autě, protože někdo to v Německu dotáhl tak, že když jsem se snažil použít ten klíč, tak se mi jen deformoval ten plechovej obal po obvodu. Když to měním já tak si vždy namažu to gumový těsnění, dotáhnu filtr rukou a vždy to jde pak krásně povolit.
Hoši kolik oleje se tam vleze Astra G 1,6 xel nikde to nemužu najít. Filtr tento ? http://www.autodily-cardo.cz/filtry-2/o ... olet-opel/ plus http://www.autodily-cardo.cz/nove/tesni ... -fb-07215/ dík
ex Astra G X16XEL
Do x14xe dávám 3.25 litru oleje a to je asi nejmíň co se dává u astry, tak dej taky tolik, tím nic nezkazíš a případně ještě trochu doliješ až zkontroluješ měrku
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- vasekpetr1
logitech: dle této tabulky https://www.astra-g.cz/prehled-motoru-a-jejich-udaje/ by to mělo být 3,5 litru - všimni si poznámky 2) pod tabulkou.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)