Zdravím. Mám astru G 1.6 8v 55KW. trápí mě nepravidelný volnoběh a při rozjezdu auto cuká,tak jsem zkusil přes noc nechat odpojenou baterii,ráno sem ji zapojil a pořád stejný. Odpoledne sem vyměnil zapalovací kabely (svíčky jsou taky nový), opět bez úspěchu. Tak jsem zkusil vyblikat závady...čekal sem že po tak dlouhé době co byla odpojena baterie se smazaly,ale pořád tam jsou:
0105 Nesprávný signál z čidla tlaku MAP
0120 Čidlo polohy sací klapky
0200 Poškození/porucha v obvodu vstřikovače
0505 Porucha v obvodu/systému regulace otáček volnoběhu
Ty první tři závady jsem si zřejmě způsobil sám,když sem čistil sání a zkoušel sem i odpojit některé komponenty,ale ta poslední chyba,tam byla už před čištěním klapky,možná tam před čištěním klapky byly i další chyby,ale nechal sem vyblikat jen tu 0505.
Musím na smazání chyb do servisu?
Mám bluetooth diagnostku,ale ta mi načte jen ECU ID ale chyby ani live data nenačte a to jsem si kvůli tomu kupoval ještě druhej (asi lepší) diagnostickej bluetooth adaptér,kterej načte to samý.
Nejdou vymazat chyby z ŘJ
Nejdou vymazat chyby z ŘJ
Opel Astra G 1.6 8v 55kw (X16SZR) r.v.98
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejdou vymazat chyby z ŘJ
Jestli máš stále problémy,tak ani servis ti chyby nevymaže,dokud tam budou.Nejdřív musíš system opravit.
Kontrolka motoru (ECU) se mi nerozsvicuje...že by se chyby zapisovaly bez rozsvícení kontrolky?denny píše:Jestli máš stále problémy,tak ani servis ti chyby nevymaže,dokud tam budou.Nejdřív musíš system opravit.
Kde mám u astry hledat,ukostření od řídící jednotky? zkusím to pročistit (i kontakty v ŘJ) ale pochybuju že to pomůže
Příjde mi divný že bych měl vadný 4 ''elektronický díly'' a ani při jednom se nezozsvicovala kontrolka za jízdy
Příjde mi divný že bych měl vadný 4 ''elektronický díly'' a ani při jednom se nezozsvicovala kontrolka za jízdy
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tak,pokud nic nesvítí,tak je vše OK.Chyby jsou uloženy v registru jako "nepřítomné" .Časem zmizí zcela.Jinak ti opravdu pomůže pouze výmaz a bude "čisto".