Vyhřívání zpětných zrcátek
Vyhřívání zpětných zrcátek
Zdravim vsechy. Mam takový technicky dotaz ohledne vyhrivani zpetnych zrcatek.Nevite nekdo nahodou cim by mohlo byt zpusobeno to, ze se mi leve zrcatko vyhriva delsi dobu nez to prave? př:za deste kdyz pustim vyhrivaní, tak to prave je drive suche nez to leve a to mi delalo i v zime ze bylo to prave drive rozmrznute, nez to leve. Prosim o radu a dekuji vsem za odpoved
Astra g 1.4 16V 2002
- Reklama
Re: Vyhřívání zpětných zrcátek
Jediný logický vysvětlení mě napadá, že je zčásti odlepené od vyhřívané podložky. Mně osobně, jednou za jízdy, málem upadlo. Chemoprén to spravil navždycky .
Mimochodem, před měsícem mi přestalo vyhřívání fungovat, neví někdo číslo pojistky? Ať to nemusím hledat.
Mimochodem, před měsícem mi přestalo vyhřívání fungovat, neví někdo číslo pojistky? Ať to nemusím hledat.
Stařenka Astra G [F35], 1.7 DTI
Jeste sem zapoměl dodat ze to levé zrcátko je kompletne nové
Astra g 1.4 16V 2002
Díky.
K tomu vyhřívání:
Předpokládám, že je velmi nepravděpodobné, že budou mít různé výkony ohřívacíh těles. Což by šlo samozřejmě změřit ale blbě se k tomu dostává.
Takže, pokud je první podmínka splněna, uvnitř každého zrcátka je, za daný časový interval, vyzářeno stejné množství energie. Z čehož vyplývá, že rozdíl v oteplení jednotlivých ploch může způsobovat jedině různá tepelná vodivost materiálu (součet vodivostí jednotlivých vrstev materiálu) umístěných mezi skleněnou plochou zrcátka a vlastním topným tělesem. Za předpokladu, že odvod tepla z vnější plochy zrcátka je u obou také stejný (napříkad, jedno může být ofukováno proudícím vzduchem a druhé nikoli ), ... a mají stejně tlustá skla (sem zapoměl podotknout). Uff.
K tomu vyhřívání:
Předpokládám, že je velmi nepravděpodobné, že budou mít různé výkony ohřívacíh těles. Což by šlo samozřejmě změřit ale blbě se k tomu dostává.
Takže, pokud je první podmínka splněna, uvnitř každého zrcátka je, za daný časový interval, vyzářeno stejné množství energie. Z čehož vyplývá, že rozdíl v oteplení jednotlivých ploch může způsobovat jedině různá tepelná vodivost materiálu (součet vodivostí jednotlivých vrstev materiálu) umístěných mezi skleněnou plochou zrcátka a vlastním topným tělesem. Za předpokladu, že odvod tepla z vnější plochy zrcátka je u obou také stejný (napříkad, jedno může být ofukováno proudícím vzduchem a druhé nikoli ), ... a mají stejně tlustá skla (sem zapoměl podotknout). Uff.
Stařenka Astra G [F35], 1.7 DTI
to nový levý asi nebude originál? v tom bych viděl důvod rozdílu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- vasekpetr1
Změřit by to šlo úplně v pohodě - vyloupneš sklo z držáků (zatlačením na jednu stranu skla zároveň s tažením na straně druhé) a na rubové straně zrcátka jsou fastony na připojení vyhřívání. Změříš napětí a poté proud a hned víš, na čem jsi. Pokud bude proud stejný s druhým zrcátkem, je problém v špatném přenosu tepla z tělesa na sklo, pokud je odlišný a napětí na svorkách stejné, je každá topnice jiná (zjistíš i změřením odporu při vypnutém napájení). Pokud je při zapnutém vyhřívání napětí na svorkách tělesa odlišné, musíš najít, kde ti vzniká ten úbytek napětí (přechodový odpor v konektoru, vadná kostra).Steeve píše:Díky.
K tomu vyhřívání:
Předpokládám, že je velmi nepravděpodobné, že budou mít různé výkony ohřívacíh těles. Což by šlo samozřejmě změřit ale blbě se k tomu dostává...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)